LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, December 3, 2014

nasik terbang dari kelate

As salam.

Kerlas kan.nasik pun boleh terbang .jauh pulak tu ,dari kelate nun.well, sebelum ni tak pernah terfikir la boleh pulak nak makan lauk pauk kelate direct dari sana.pendek kata ,di terbangkan dari kelate lepas tu tinggal nak makan jer.

Haritu kawan i ada la bagitau pasal this girl yang dulu sama course dengan kitaorg masa studi dulu ada buat servis fly makanan kelate ni macam nasi kerabu ,nasi dingin ,nasi tumpang ( di sebut " nasi tu-pe" ) direct dari sana.so ,i like la fb dia , Kelate Flying Breakfast.senang jer ,pilih menu,pastu pilih agen yang berdekatan dengan tmpt pick up ,wasap & bayaq.


Sila ikut arahan kat memo :)


Sila pilih menu.looks yummy kan semua.


Tak banyak dorang kaver ,pilih yang mana senang.kang nanti payah pulak nak pick up ,satu hal.


Ni masa i pick up kat petronas kd.agen ni akan bagitau dia dah sampai.agen ni p amik foods ni kat epot subang sana.pastu terus bawak kat check point.gitu.ala2 amazing race sudah.

I order haritu nasi kerabu daging 2 bungkus ,nasi berlauk dingin 2,nasi tumpang 1.pastu kenyang sampai petang.

Kat area kd ni i tak jumpa lagi nasik kerabu best.pastu yang ni kan di bawak khas dari kelantan.so macam fresh la.masa dapat tu,makanan warm.tak la sejuk.ok jer.


Walaupun i org utagha,tapi mmg enjoy makan masakan negeri lain.janji sedap.


Nasi kerabu.penuh dengan ulam.sambal tak banyak.macam nasi ulam pun ada.sedap.cuma kalau sambal semua lebih mesti lagi best.


Nasi berlauk ayam.lagi satu ikan.pun sedap.simple and marvelous.


Nasi tumpang .nampak  pedas tapi tak.lembik2 sikit so eryna suka.i penah makan nasi tumpang  ni kat umah my fren so tak pelik la.

Overall nora bagi 4 bintang.boleh repeat order la.semua 5 bungkus tu dalam Rm 27 kot.ok la kan.dah la terbang jauh.kalau yang malas nak p kedai ,so order jer kat sini.cuma kena rajin p pick up la.takper,time pick up tu ala2 drive thru jer.pakai baju tdoq pun takper.

Minggu  ni nak order kak noh berlauk pulak.yang ni i jumpa kt insta neelofa.sebab agen ni available  kat area i,so boleh la order.harga pun lebih kurang jer.

Eh,nastyna.awak jangan terliuq pulak tengok makanan ni semua :D.nanti saya fly p berlin nak ??? 



2 comments:

Nastyna said...

hahahaa so bila la dorang nak terbang kan ke berlin ni? melampo2 korang yer hahahaha nak sewel dah I rasa duk terliur kat sini hahahaha.

eh dulu arwah nenek sedara I buat nasi tumpang, ada dia cakap bawak fly... tapi I tak usul lebih la masa tu, rupanya fly yg cenggini.

Aimie Mokhtars [ BLOG ] said...

nasi tumpang? 1st time dengar


http://www.aimiemokhtars.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...