Monday, December 1, 2014

Lego

As salam.

Ingat mak jer ke ada current obsession .anak pun ada ler.eryna now is soo into lego.in fact dah lama kot i notice tapi sebab ada time dia macam crazy over frozen & mickey mouse so mcm tak obvious.yang perasan tu kalau main kat indoor playground tu dia akan tuju meja yang ada blocks.main susun2 segala pastu baru nak main slides ,merempit semua.


Kat indoor games setiap rabu p sini sebab dapat main unlimited rm5.save duit mak yer. :)


Kat hamleys ou.sebelum adegan dia mengamuk sebab tak puas main.yang ni memang drama & we won't  ever masuk sana kot.tebal muka huhuhu.

Alkisah eryna mengamuk tahap berlari2 menjerit dalam ou.semua orang pandang . Ish malu we olls.buat2 kontrol  jer sengih2 kerang busuk.sebelum ni tak pernah dia mengamuk sampai gitu.sebab dah 30 mins dalam tu main lego ,so nak ler balik.

Masa dia tengah ngamuk tu,tetiba ada 2 auntie cina ni offer kerusi kat kitaorg & cakap tak payah pujuk.biar jer dia throw the tantrum.sebab if pujuk nanti dia tend to makin over.so kitaorg biar jer.dalam 10 mins gitu bila dia dah ok,then i amik & belikan buku mewarna frozen & ajak balik.sampai tertidur kau.



Then we decided to buy her one starter set.weekend haritu p the curve kebetulan ada sales jugak.ok la starter  set tu ada 30% discount.tengok kan dulu ,kalau pandai main & jaga barang,lepas ni boleh beli theme lain pulak.

Yang ni theme haiwan kot.dia suka betui dengan giraffe ,elephant ,lion tu.dia yang pilih.kalau ikut mama ,dok nampak theme mickey tu cam comey jer.hehehe.next month la pulak.reward kalau behave.gitu.


Ok lah ,baru masuk hari ke 3,itu jer la dia ngadap.bangun pagi jer.."mama ,nak men igo"..tapi selang2 gak tu.kejap kang coloring,kejap kang masak,kejap kang rempit.haish ,tunggu yer ,tak lama lagi awak masuk sekolah ok.yang penting dia dah tak ingat i pad dah.haritu dia tnya ,"mama , ne i pad ?". Pastu dia sendiri jawab , " oooo i pad charge". Haha.lama betui i pad awak charge yer.dah over charged mama rasa.


1 comment:

Nastyna said...

I need to get this one for jelita too... Hari tu tersilap beli, I nampak bongkah macam besar2 sekali balik buka... alaaa hat kecik2 memang payah nak cantum la, terus I sorokkan hahaha.

betul... budak2 tantrum better biarkan kejap, let them stress it out. ala tak payah malu la, kita mak mak ni boleh faham...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...