Wednesday, November 5, 2014

konvo malaysia vs konvo oversea

As salam.

Bukan konvo saya tapi konvo adik.cepatnya hai masa berlalu.2 tahun lepas rasa baru ja p konvo dia now dah konvo lagi.kali ni master pulak.bagus la tengah bujang ni elok la settlekan study.jadik mcm i ni entah bila nak habiskan paper acca tu.

Semalam asben bagitau dia nak sambung   master.rajin pulak dia.i tak kisah.ikut la mana2.lagipun for me laki kalau belajar ke buat apa ke takder effect sangat.sebab yang masak ke jaga anak ke memang wife banyak buat.banyak jer masa terluang.and sebab asben rasa dia ada masa terluang la dia plan nak sambung..




Ni masa time spring adik i konvo kat uni of buffalo nyc.nama je new york tapi dah hujung  dunia nearby canada dah.bila ingat balik ralat pulak sebab tak singgah canada.padahal masa tu ayah i dah semangat nak p.ye lah nak p usa balik entah bila walaupun visa expired tahun 2022.insya allah kalau rezeki kan.i nak pergi balik niagara falls.best.

Lepas tu konvo oversea ni best.takdek protokol macam kita.tak perlu ber kior bagai macam i konvo dulu siap ada intersection  pulak.but that's the beauty la kan walaupun berlengas dari 12 tengah hari sampai petang baru settle.

Konvo adik i dulu ni sempoi habis.siap main jerit2 pulak kengkawan.dah tu cepat lak tu.siap boleh peluk canselor.kita kan protokol kena tunggu few second lepas tu jalan.lepas tu amik scroll tunggu kejap baru turun stage.kau berani ker nak peluk2 canselor tu.giler ke apa kan.dorang plak boleh peace2 posing atas stage.


Lepas tu konvo ada 2 hari.sebab tu la tudung i pun lain.hari kedua khas utk international students saja.kira 2 kali terima scroll la budak2 ni.

I ingat makan cup cake sedap giller dorang prepare.alcohol free & halal ler.dorang alert jer pasal muslim.in fact masa my sis baru masuk dulu,dia kan duduk hostel kejap.so makan kat dining pun siap ada khas section tuk halal food.


Masa ni i preggy dalam 28 weeks.tapi tak rasa penat pun sebab tengah spring kan.pakai winter coat sentiasa.bila dah kat Washington dc baru slowly panas sikit.sebab dah nak masuk summer.tapi still tak panas.i suka la buffalo ni sebab tempat dia best .tenang jer.mana tau kot eryna nanti dapat sambung oversea syok la boleh mama tumpang menyibuk. T_T.


Konvo haritu.adik i kena sesi petang.mujur la tak hujan.panas pun tak sebab dah petang.boleh la amik gambar banyak2.
Gambar atas kan tengah preggy,ni dah besar dah eryna kan :).






Eryna pulak asyik lari pusing padang jenuh kejar.orang ajak bergambaq moody teruih.
eh dah kenapa pic terbalik.kena rotate kat pc la ni.upload from fon terbalik pulak.




I suka skirt ni.beli on9 zefik collection.cantik design dia kan.


Eryna dengan sepupu.anak my bro.after 11 years kahwin baru dapat rezeki anak.hero pulak tu.so never give up.janji Allah itu pasti.


Ni kat umah lawan minum susu dengan 'awan'.ni anak my sis.eryna tak gheti panggil nama penuh ,shazwan jadik  awan.haha.penakut si awan dia.budak lagi kan.nanti kang besar sikit silap2 dia buli eryna balik.hehe.

Semalam my parents dah balik dah.so sunyi la rumah.insya allah kalau takder aral nak balik peghelih ,lama dah tak balik.last balik raya haritu kot.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...