LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, November 14, 2014

cili giling puteri ,pearl cafe kolagen ,review serum estee lauder & vivix shaklee

As salam.

Tamak betul tajuk hari ni.tak tau nak letak tajuk ,hanya terlintas cili giling tu ,terus la nampak macam saya ni promoter utk cili giling keluaran puteri ni.obviously ni bukan sponsored post yer.verangan sangat la traffic pun berapa ketul jer takkan nuffnang nak pilih i.uhuk uhuk.


Semalam i baca blog fillanie ,sambal ikan bilis tu nampak sedap so pagi ni sebab ada lebihan nasi goreng dinner semalam,so terus hati meronta2 nak buat jugak.macam terlior-lior kenot tahan so terus zap zap buat.

Selalu i buat sambal bilis ,kuah banyak so bila bilis goreng tu mix dalam sambal ,end up jadi lembik jugak.
macam yang filla buat ni ,sambal dia pekat ,terus gaul dengan bilis goreng & makan.so dapat la krup krap rangup tu.


Sedap bila jadi pekat cenggini.best habis terus semangkuk..i guna cili puteri ni utk masak apa jua sambal.bagi i ,cili jenis ni paling best antara semua.utk yang kurang rajin macam i nak blend cili ,u might consider this brand.still kena masak la,tapi takyah lelama.sampai pecah minyak la jugak.pastu asam jawa dah ada rasa dalam tu,toksah letak bebanyak.i selalu letak  bawang banyak2 memang lagi sedap.


Pastu pengaruh la ni.i kan suka coffee.tengok tajuk blog sudah la kan.so tau la pencinta coffee ni selalu kena minum banyak air sebab kafein leh buat kita dahaga & kalau amik supplement kena jarak masa nanti rugi kafein serap abis.

So konon kalau i minum coffee kolagen ni ,tader la rasa guilty sebab minum coffee .hahaha.padahal  mcm pelik jugak yer ,boleh ke kolagen hidup dalam kafein ?


Haritu kan i ada cerita pasal advanced night repair estee lauder tu kan.dah seminggu apply ,i must say,am quite happy with the result.ni muka i semalam pas solat so no make up or filter gitu kekdahnya .abaikan serious/bored face sebab i dalam surau tetiba selfie.as u can see i ada open pores yang quite obvious ,and I notice mcm makin mengecik.nampak jerawat tetiba bawak mata tu ? 2 days earlier besaq kot,now dah kecut.i must say that ,am quite impress with the serum.or should i say,very very excited.i consider to stock up jer lagi.maybe beli botol kecik tu jugak sbb i nak tengok the resulta after sebulan .hopefully menjadik la.malas nak trial & error lagi dah.


And of course , paling penting   sebab i dah konsisten  vivix & kolagen.so result tu nampak  cepat.sebelum ni i pernah ajer try produk kaunter yang famous tapi tak nampak instant result. beautician  pun kalau buat skin analysis,dia akan advice utk kita amik supplement  & minum air masak utk cepatkan result.inner health tu mmg penting.takmau la organ  dalaman tua sebelum waktu pulak kan.

Yang nak dapatkan produk best dari shaklee ni ,as usual u can always contact me , 019 4545 482 .free consultation  lagi tau.and ada tawaran free membership jugak dengan pembelian vivix & kolagen.


4 comments:

CikSiti said...

Salam Fad,

tadik baru makan sambal ikan bilis kat kedai mamak hihi. bagus yer Fad rajin jaga penampilan luar dalam=)

Nastyna said...

I dulu suka gak jenama puteri ni, tapi kat sini kena buat sendiri la.

FadlinaMokhtar said...

Cik Siti ,nak kekal muda la konon nya..hahahha..

Nastyna : Nanti i p sana ,i bawak cili ni utk u eh ( mode verangan )

rini.borhan said...

kak kena try ciling giling mak kita..fresh tak ada bahan pengawet gitu..enven puteri tu asam jawa tu pengawet die kan..hehe..

stok cili giling selalu adad kat rumah syiok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...