LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, October 28, 2014

weekend ( ana patin house ,the strand & tanam pokok ).

As salam.

Macam biasa weekend payah sgt nak duk rumah. Kalau tak keluar tak sah.entah lah.ke sebab kesian eryna asik terkurung kat rumah jer ke kami yang memang kaki jalan ke apa tak tau la.asal weekend dah mula lah , eh hari ni apa aktiviti.

Haritu nampak daphne iking tu post gambar puding diraja kat insta dia.skang kan canggih, semua boleh carik kay insta.pisang goreng cheese pun ada oii.hebat teknologi. So tengok kat insta tu, sekali kedai tu kat mutiara damansara jer.dekat jer.so ok lah kita try.asyik p kedai yang sama jer.


Ni lah dia puding diraja.walau bukan keturunan diraja tapi boleh gak makan ni tau :).first time makan masa tu kt kompleks kraf ada expo kraf.lepas tu ada jual2 tu beli semangkuk.sedap gak.bawah tu pisang buat sira.



Ni cara makan nya.curah kuah kastad ni.sedap.kalau sejuk lagi best.masa ni puding diraja baru sampai , so tak sempat nak sejuk pun dalam chiller.terus makan jer kat situ.seberkas ni rm8.kalau bekas besar rm20.boleh tahan jugak la harga nya.huhuhu.


Patin tempoyak.sedap.seketul ni rm10.besar la untuk kami dua.puas hati.kuah pekat.tak hanyir.patin ni yang biasa. Yang mahal kalau patin buah tu.itu ikut gram kot.


Sambal hitam pahang yang menjadi bualan di ig.benci betul kan ig.jadik tempat habiskan duit.not good not good.so try jugak.ok so so.sebab bukan org pahang kot, so tak tau apa feel makan ni.am into sambal belacan more.sambal buah bacang lagi sedap.terbaik kalau balik peghelih.


Ambik lauk ni jer buat tambah.sambal udang petai.ada la dapat petai tu dalam 5 ketui kot.sedap.ayam goreng tu sebab nak bagi eryna.kalau tak, mmg jarang makan ayam goreng kat luaq sebab kat rumah pun boleh buat sendiri.hasben pun amik sayur & ayam goreng. 


Ni budak ni punya.tu pun makan tak abis.
Dia ratah ayam jer.sayur tu sebab takdak jenis lain.

Kedai ni kat jalan pju 22 mutiara damansara kot.ahaha lupa sudah.tapi landmark dia kat situ ada food court.area shop lots ada banyak gak kedai makan.lepas ni nak try kedai lain pulak.


Lepas tu teman asben gunting rambut.parking dekat dengan the strand so senang nak merayap ke butik2 kt situ. The strand kan banyak giller butik baru.u name it.singgah farah iskandar butik.alah, wife ally iskandar tu.nak beli skants ( skirt + pants ).ada sale so dapat rm62 jer.eryna dah la hyper masuk butik org.mujur la takder orang asik lari sana sini.and pembantu butik tu pun ramah tamah.haritu farah takder p kenduri katanya.elok la , kalau tak mana aku nak letak muka.bahahaha.

Shawl i pakai tu best.dari elyashazleen.promo 3 rm100.i suka sebab shawl dia kat belah atas tu tak mcm shawl chiffon biasa.memang senang pakai.tamak rasa nak beli lagi tapi tunggu promo rm30 selai la pulak.hahahaha.

Eh lepas p butik farah tu jalan kaki jer p the strand.ada damansara streer fest.situ mmg selalu dorang buat flea market tu.takder yg best sgt.sempat beli selipar frozen kt eryna jer.takder nak beli baju ke apa sebab baru jer beli skants tu.


Beli daun kesum & mint leaf.rumah apartment macam gini la.letak jer kat gril gini. Tu dapor jiran depan tu.ingat kalau boleh nak tanam bunga kantan sekali pastu jual singgit sebatang.tapi confirm la tak hidup.hahaha.abis mahai sangat kot kedai juai.

Beli kat sungai buloh tepi2 jalan tu.sepokok dapat dlm rm3 ke rm5 ntah.lepas ni beli daun kari pulak.harap2 tak mampus la pokok tu sebab i mmg tak berapa ghajin nak siram2 ni.kalau ingat terus la siram.


Malam makan lempeng.cicah ngan sambal bilis.sambal tu i buat frozen.haritu masak buat lebih.tips utk cepatkan proses masak , frozen la benda2 yg boleh buat kuah.macam sambal ke.nanti nak masak heat up masuk jer apa2 bahan.senang.



Megi ni asben punya.dah makan lempeng nak jugak megi.i dah tak lalu tengok haritu asik buat megi jer..

-------------------------------------------------------------------


Promo ESP & meal shakes ni ad lagi 2 hari.sapa nak boleh cepat2 let me know ok.

ESP ni memang best.i dah minum since 2 tahun lepas.pagi2 wajib  minum.sebab protein kan &  mmg penting untuk tubuh badan kita.

Mealshake pulak i bagi eryna minum.mix dalam susu satu sudu jer.kadang2 i pau jugak sebab sedap.vanila rasanya dah serupa makan eskrem.sedapppp.

Cepat2 ok lagi 2 hari jer.  :).
sila wasap no kat atas tu ok.019 4545 482.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...