LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Sunday, October 5, 2014

Raya Aildiladha di perantauan.

As salam.

Tiba-tiba roh rajin nak update blog.hari raya orang bergumbira tapi kami melepak jer hari ni.sebelum tu , selamat hari raya aidiladha kepada yang membaca/terbaca ( amboi ). Maaf zahir batin.
Tahun ni seperti tahun sebelum mmg tak balik raya pun.sambut kami la anak beranak.semalam tiba2 en asben tanya.nak balik tak.dah pukul 12 tgh hari baru tetiba nak balik. Mmg tak la.dah la mertua beraya rumah adik ipar kat kedah.lepas tu kalau balik, nanti selasa dh nak gerak.dengan jem lagi.uish tak sanggup.

Tapi dalam tak sanggup tu kemas jugak beg.suddenly ujan lebat.pastu tgk plus traffic pun jem & atas some reason so konfirm la tak payah balik.
Raya tahun sebelum ni pun kami kat kota ni jer.every year since 3 tahun lepas , mmg makan lauk korban ahli masjid masak.kitaorg bukan ahli masjid la, p makan saja.huhu.


Suasana di masjid.memula ingatkan by 1230 pm dah masak.teruk kan.dah la sembahyang pun tak p, makan laju jer.yelah , kita ada anak kecik susah nak kontrol nanti. So kita wakil la asben kita solat.aci la kan.

Rumah dkt masjid senang la nak p.sekali p sana, ramaiii tengah queue amik daging. Mcm aik..mana makanan ni.mcm takder jer.tapi asben kata depa announced masa solat tadi ada.so tunggu punya tunggu masuk zohor.terus la jemaah sekali.mmg melampau la kalau tak join jemaah kan.hehe.sambil2 risau eryna asik kuar masuk masjid.ish , tak kusyuk tau.

After zohor dlm 130 pm macam tu baru makan.first time join makan korban kat masjid.sblm ni asben tapaukan jer.best jugak.masak sedap.bertambah makan 😊.

Lepas makan rasa nak berkopi laks.so macam biasa minum kt dr cafe the strand.as usual caramel latter ler.pastu pergi giant beli barang dapoq.tu jer la cerita raya we olls.hahahaha. 
Pagi tadi mak call ( kita sms dia kat masjid ) bagitau masak bihun sup tulang.huwaaa terliuq lah.Mujur la mak ayah datang sini haritu.pastu in law pun baru ja mai jugak tidur sini , tak la rasa macam keji kalau tak balik kg sbb baru jer jumpa.
Insya allah ada rezeki bulan dec nak balik kot.


Ni otw nak p masjid.muka manusia yang nak p makan.kelaparan.hahahaha.


Suka tudung aidijuma ni.rm10 jer beli kat concept store the curve.tadi p masjid style dulu-dulu.ni kita pusing2 kasik nampak macam lain.gigih tak.takder keja sgt kan.


Ternganga budak ni tengok air pancut kat the strand.best lepak sini.tenang.tapi kedai tak banyak. Tapi ok jer i like. Lepas tu parking free and banyak tak payah berebut.masuk jer confirm dpt sebelah pintu masuk.pastu free.sila teruskan free parking sampai bila-bila ok.

Raya korang mesti best kan 😑😑😑.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...