LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, October 22, 2014

deepavali kami

As salam. 

Selamat deepavali.i tetap cuti.so tak ingat pun hari ini cuti.bila asben sambung tdoq pas subuh tadi baru tau cuti.kadang2 konfuse eh hari ni dah jumaat.apa cepat masa berlalu.padahal asben plak selalu la satgi dok cakap.bila la nak weekend.best duk rumah ni.yang tak best tu kena make sure duit dapat mcm gaji dulu.

Btw , kami kat umah jer harini.tak keluar pun. Sebab utama semalam gaduh manja2 la konon so dedua merajuk keras kepala takdak sapa pujuk pun.last2 baik sendiri jer.gitulah kan keras kepala.hahaha.


Aktiviti 'si-si-sha' eryna.entah mana dia dapat word tu.nak sebut abc jadi sisha pulak.dia suka main & suka sepah.itu jer la.kalau nak ikut malas nak beli toys lagi.dapur mainan tu ntah apa dia buat habis ntah ke mana.dah tak nak main pulak.cepat jemu.


Sekarang ni eryna dah pandai la abc.tapi biasa la tak la complete.dia pandai tu rasanya dari i pad gak tu.download abd apps tu.dia pandai susun.pastu 123 boleh la sampai 10.no feveret 5.asyik la sebut five..kadang2 ok gak i pad tu.tang tak ok bila dia mula ngadap utube. Kena pantau sebab tiba2 kang dia boleh pulak dok layan kartun yang ada pig tu.hadoi.saba jer la.

Pastu lepas masak rasa nak cuci sikit dapoq.sakit mata dapoq melekit.dah lama kot tak cuci. Selalu lepas masak tu memang tak sempat kot.kalut2 kemas sebelum budak ni menjerit.pastu ada baca orang kata tak boleh lap masa panas takut nanti retak plak glass tu.so nak tunggu sejuk mmg tak tercuci la.



Guna basic H shaklee.best kot guna setitik dua sudah.mcm dapur i yang dah berkerak tu guna lebih sikit la.letak air sikit , dah berbuih pastu ready la nak sental.


Taraa..berseri kan dapur i .dari berkerak terus kilat.suka sangat tau.terus semangat nak masak tu lain macam.yang kerak2 tu i sental guna berus la .tengok tadi mujur tak calar.sebab yang tu kena extra sental.tapi kesan2 minyak tu semua senang tangga. Best la basic H ni.


Ni kat atas tu.kilat jugak ku kerja kan.suka suka.nampak dak minyak tu.mak aih tu tanda dah berapa lama sudah tak cuci.huhuhu.


Lepas cuci dapur , nak mop lantai pulak.ni beli kat daiso.rm5 jer.mop ni best la jugak tapi takleh kasaq2 sebab tetiba tanggal.hahaha.nama pun murah so tak kisah la.best tu sebab guna wet sheets tu.pun dari daiso.khas tuk mop ni.kira nya takyah la susah2 nak perah mop pastu lap.banyak keja kan.ni terus pasang wet tissue tu pastu buang.


Ni hasil cuci lantai dapoq.terus melekat segala habuk.and cepat kering senang kerja i.lepas habis kemas lipat kain seguni pastu petang bawak budak ni g pool.tapi baru kejap berendam tetiba hujan.mengamok la dia sepanjang hari.hadoi.sabar jer la mak nyer ni habis la jiran dengaq suara dia yang macam petir tu .so that's how we spent our 'raya'.hehehehee.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...