LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, September 3, 2014

Zoo negara

As salam.

Hari merdeka haritu bawak eryna jumpa member kat zoo negara.dah lama planned nak bawak dia.well,budak mana tak syok kan nak jumpa 'kengkawan' depa ni.tambah eryna dah kenal banyak haiwan ni,so mesti dia suka.yang tak berapa suka bapak dia jer.dari haritu nak bawak asyik takmo jer.kata nya tak best.tapi,baca kat blog ramai kata zoo negara dah much much better.

Tetiba hari merdeka tu dia plak ajak p zoo.so,ok lah.awal pagi dah kejut eryna.sebab takmo lambat2 nanti petang nak p hi-tea pulak kang takdan.ecehehehehe.lagipun kalau lambat nanti panas.tak suka lah :D.

Lepas sarapan kat gerai pakcik kat keramat tu,terus ke sana.dalam pukul 9 lebih jugak sampai tengok dah ramai jugak la.parking pun dah penuh belah depan sana.tapi,zoo kan besar giller,so orang ramai pun still ok tak la sampai tak boleh jalan.


Kat depan tu ajak buat gaya harimau ,ntah naper eryna buat gaya gitu pulak.itu terpengaruh dengan cerita mickey mouse la tu.


Entrance fee RM 30 dewasa.eryna free below 3 years.kalau nak tengok panda mahal tu,kena tambah RM 20 ,utk 30 mins jer.demand sangat panda ni tau.tapi,kami tak tengok pun la.rugi jer kot.hahahahha.tak koser.baik tengok haiwan lain yang lagi cute.



Nampak penguin tu.sian dia tau.ntah naper dia lepak sekor2 kat situ sambil gigil2.tau la dalam tu ekon tapi bukan ke habitat nya kena sejuk.demam ke apa tak tau la.sian sangat ia tu.



Showtime pukul 11 pagi.kalau miss ni ,next pukul 3 petang.ok lah ,best jugak.ada dalam 30 mins jugak show ni.ada singa laut, burung ,ular,parrot.
Eryna cam tak enjoy sangat bila dah lama2.nama pun budak ,dia lagi syok nak tengok depan mata la tu.so,abis jer terus jalan lagi.

Owh,kami tak naik tram.sebab cam tak feel la konon.nak naik tram kena tambah RM 5.sudahnya menyesal jugak.hahaha.sebab zoo ni besar giller kot.maklum la,tak pernah masuk zoo negara.zoo taiping penah la.kihkihkih.ke pernah zaman kecik2 dulu kena balik tengok album lama ada tak.zoo negara ni tengah ada renovation lagi.extend sampai belakang.

Berbaloi la kena RM 30 sebab tempat besar, bersih ,haiwan-haiwan pun banyakkkk.
Pastu cafe pun banyak cuma mahal sikit la.standard la tu kot.ingat takleh masuk makanan, air pun tak bawak masuk ,so merasa la RM 3.50 beli mineral water kecik tu.
Ada siap bawak bekal.tapi aku tak la bawak masuk cam leceh jer.lenkali leh bawak jajan la.tapi next time nak naik tram.penat wooo jalan.


Nampak unta tu ? belakang cam auditorium tu la tempat panda dua ekoq tu.besar gila kan rumah dia kan.,kerlas kau.ada banyak giller merchandise panda dorang jual.tak terfikir plak nak beli apa-apa buat kenangan sebab eryna tak minat pun.dia tengok pun tak.sebab dalam fikiran dia sekarang , upin-ipin, mickey mouse ,kancil. itu jer la.


Beruk ni kan, ganas oo.ada sekali tu ,depa bergaduh dah macam scene 'Planet of The Apes' tu,part dorang gaduh dalam sangkar tu,giler ko siap2 sepak-sepak pintu besi tu.aku cuak jer kot tetiba dorang lompat pagar tu.tapi rasanya pagar tu ada elektrik kot.kalau tak ,mesti dah terbang ,abis sikit punya tinggi dia jump.terkejut i olls ingat beruk mengawan.kehkehkeh.



Dekat kan gajah tu.eryna tengah usya guard baling pisang kat gajah tu.suka la budak kecik tu sebab dapat tengok depan-depan.zirafah ,burung ,singa ,harimau.macam-macam la yang dia kenal.tapi makin lama bateri dia pun weak.abis,penat woo jalan.pastu dia mintak dukung.nasib la abah dia kena dukung.stroller dah lama simpan dalam stor sebab roda rosak.huhuhu.


Posing terakhir sebelum dia mula bosan.hehehehe.ni kat tempat beruang kot.stop minum air.fuh dahaga sesangat nya hai...

Overall ,worth la datang bawak anak-anak.untuk orang tua pun best gak per.tak bosan pun.pasni ingat nak bawak dia p petting zoo kat sri kembangan tu.boleh feeding sendiri katanya.harga pun sama jer ngan zoo negara ni.elok untuk pembelajaran anak-anak kan.
Yang penting ank hepi, kaki sakit pun mama ok jer.
Insya allah tahun depan mcm nak p disneyland hk.semoga tercapai impian mama nak bawak eryna jumpa mickey mouse.mesti eryna excited.nak tdo hotel disney pastu jumpa karakter disney. :)



By the way ,bulan ni ada double promo tau shaklee buat .
Promo 1 :
Beli 6 kotak kolagen ,PERCUMA 1 kotak kolagen .

Promo 2 :
Beli 3 tong meal shakes , PERCUMA 1 tong meal shakes.

Korang kalau nak cuba beli 1 kotak kolagen atau 1 tong meal shakes dulu pun boleh,just roger me for promo price ok.yang dah biasa beli meal shakes untuk anak-anak ,memang elok la buat stok terus.untung sangat, jimat dalam RM 110.

Kolagen pulak,memang aku pengguna tegar ,terbaik sangat tau kolagen dari shaklee ni.u shud try or u will regret it.trust me.

So,jangan lupa contact me ok : 019 4545 482.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...