Thursday, September 25, 2014

Mee tarik cyberjaya

As salam.

Haritu ,owh hari lepas yang kita jumpa ct tu kan ( kehkehkeh..refer entry lama ) ,malam tu tetiba lapar balik.padahal siang hari dah makan macam-macam.nak makan tapi tak nak yang berat2 nanti susah berat nak turun..amboi sangat kan.

Since masa tu kat putra heights dah ,sebab melepak rumah paksu ,so kami decide makan kat cyber.dah kenapa cyber ? sebab hasben dari haritu asyik bagitau ada kedai makan sedap kat sana.dia kan kerja kat cyber.entah kenapa la kan ,elok2 opis kat jalan duta lepas tu kena transfer jauh ke sana.rumah plak kat kota damansara, syabas sangat.

Btw, tau la kan.cyber ni kalau pergi weekend macam padang jarak kot.bosannnn.nampak opis jer la.kata nya kalau weekdays busy .so far kedai yang few times kita pergi pun makan nasi arab kat saba.itu jer la tempat yang weekend pun pack sampai at one times kena berdiri lama.mujur ada baby ( masa tu eryna baby lagi larrrr ) ,so waiter tu kesian dia cepat2 carikkan kerusi meja pastu bagi order dapat cepat :).




Kedai kejadian.nearby starbuck cyber.nama kedai tu My Iman Noodles House.Dorang jual mee tarik.sebelum ni pernah tengok kedai mee tarik kat key ell.belakang honda showroom tu.nak pergi ,sampai ke sudah belum sampai.apa yang spesel tu ,mee ni dorang buat sendiri.tu kot namanya mee tarik.cuma tak nampak plak depa tarik mee tu depan mata :)



Menu nya.price range between RM 7- RM8 untuk sepinggan noodles.lepas tu dia bagi free air.ada choice of soft drinks & tea.boleh refills suka hati sampai kembong janji one meal = one drink.so gilir-gilir amik air.malam tu sunyi jer kawasan tu ,tapi kedai tu meriah.full house jugak.


Saya punya beef potato noodles.tak mau soup sebab hasben amik soup.tak pedas pun , and eryna suka kowt, bagi dia dalam 3/4 tu ,habis dia makan siap nak lagi.selalu tu bercinta nak abis.memang tak dinafikan mee tu rasa sedap.kuah tu boleh la.plain jer.nak sedap kena letak sambal/chilli flakes ada dorang sedia kat atas meja.


Hasben punya amik soup.senang cerita benda yang sama cuma yang ni soup and ada rasa herba sikit.quite ok ,letak cili tu sedap gak la.


Mutton & chicken stick ..each harga RM 2.rasa pedas-pedas marinate dengan rempah.ok ok jer.
My verdict ,ok lah semua food dia.tapi tak leh makan selalu sebab not really my taste.sesekali ok ler.but again, sapa suka jenis cenggini ,strongly recommended .mee tarik ni asal dari china ,so mesti la tak sama dengan tekak melayu ,apa-apa pun ,ok jer kalau nak p lagi makan sebab air free.hahahaha.tak lah, sebab ada byk menu lagi so kita nak try yang lain pulak.servis cepat so kita suka jugak.harga semua RM 20 sahaja.murah kan :D.


Ini budak asik melukis ja.pantang jumpa pen & kertas.so kalau bawak p ikea tu selalu amik pensil & kertas siap2 baru dia nak diam.pastu kalau p kopitiam kena tahan muka lar sebab dia nak conteng habis kertas tu.huhuhuhu.



Gambar ni takdak kena mengena dengan hari kejadian ,tapi saja nak upload jugak sebab dia skang ni suka betui buat peace tapi 4 jari.hahaha.dari dulu tak lepas2.ni kat ikea ,dah gaya macam p pasar malam kan.sebab 10 mins jer dari rumah ,malam2 tetiba teringat nak p makan eskrem & karipap ikea ,pastu siap dah sampai..best kan :)
Budak lain elok ja duduk atas seat atas tu ,dia takmo nak duduk bawah tu.biar sakit vontot janji style.

Iklan shaklee :

Korang, ada lagi 5 hari jer lagi promosi hebat shaklee collagen powder ni nak tamat tau.rugi sangat kalau korang tak grab.tau kan ,bila umur semakin meningkat ,kolagen dalam badan kita akan mula menghilang sedikit demi sedikit.

Kolagen ni bukan hanya terdapat di muka ,tapi juga di anggota badan lain.so sangat penting untuk the whole body.syok sangat, sejak consume scp ni dalam 4 bulan macam tu ,dapat rasa kulit tak berminyak sangat macam dulu.lepas tu ,tapak kaki kita makin licin & pinkish u olls.best kan tak payah nak sapu lotions.

Ada kawan kita tu ,dia ada keloids ,sebab czer baby ,dia kata makin pudar parut tu.sebab kita kan lahirkan normal so kita tak tau memula keloids tu apa.bila dia bagi testimoni baru kita tau.pasal stretch mark pulak kita memang tak dak since mengandung & melahirkan.itu tak tau pasal apa ,maybe sebab masa pregnant dulu dah biasa ambik ESP ( Energising Soy Protein ).
Tapi,kita ada la jugak selulit kat paha sana.alhamdulillah, nampak dah makin menipis dah.



Sekarang ni suka minum cinch tea shake ni dengan scp ni.terus mix waktu pagi.cinch shake ni act as food replacement.skang ni brekpes pun dah tak berapa minat yang minyak-minyak ni.tengah dalam cubaan nak reduce kan sugar intake jugak. so far kita punya cheat day hari weekend.sebab tu sekali dapat minum caramel latte tu terus balun segelas besar.hahahah.mana dapat la ajaran sesat gitu.

Ok,as usual kalau nak order & nak cuba dengan harga istimewa ,boleh save this no 019 4545 482 and cepat-cepat call kita ok.
ada special deal untuk pembaca blog ini :)




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...