Tuesday, May 20, 2014

Dari Modvier ke Nasi Daun Pisang ke BSC ke Hana Bella ke Cibiuk bangi

As salam.

Sabtu haritu lepak kat umah jer berdua.so, Ahad nak lepas dendam ,pergi jalan jalan.
Dah aim nak p Modvier.
Haritu dah p masa launching ,malang nya ,selain hujan & masalah parking ,banyak pulak baju yang dah abis.
So,kali ni pergi lagi.
Pun sama, hujan.
Dah kenapa, asal p Modvier ja mesti hujan.padahal haritu p BSC makan kat wondermama tu tak hujan pun.
Laki aku kata, ini bermakna no more Modvier,sebab asal aku p jer hujan.kahkah.


Modvier haritu.agak lengang maybe sebab hujan..atau sebab time lunch.
Bagus la senang nak try baju.
Sapa pernah datang sini tau lah, fitting room nyer ala2 cuma ditutup dengan sehelai kain hitam sajork.
Tak leh membuas posing dalam tu.kang roboh.


Jubah neelofa.lawo.material kain berat.tapi jatuh elok.super love.tapi tak beli,sebab dah aim yang lain.T_T.
Nampak ketat betulnya tidak ,tu terus sarung atas skirt jer.
Bahaya nak bukak semua.Naya karang.


Alang alang di bangsar, terus singgah Restoran  Nirwana Maju - banana leaf.shop lots dekat kedai roti tu,apa ke nama ntah.
Tengok ramai kan orang beratoq.sesungguhnya memang ramai.time plak peak hours.
Ai memang tabah sambil dokong eryna sambil pegang payung.
Laki aku tolong ambik gambaq.hahahaha.bagusss...

Tapi,cepat jer.tak sampai 5 mins queue dah dapat tempat.
Masa tengah beratoq tu,nanti waiter datang amik order,lepas tu terus pass ke dalam.
So,by the time dapat tempat, makanan dah ready.
5 star untuk servis hebat cenggini.


Set banana leaf.
Ada nasi putih,peria goreng yang sedap tak pahit langsung, papadom,sayuran ada 2 jenis & kuah ada 3 jenis.aku campoq semua supaya meletops.



Eryna pun ada.dia punya free.hehehe.abis,makan nasi ngan sayur jer.pastu dia amik papadom sauk nasik.
Janji makan,tak kisah lah kan.


Ni lauk pilihan kami.
Kari ikan tenggiri - marvellous
Sotong goreng - sedap yang amat.rasa rempah.best
Ayam goreng - biasa sajer.
Next time datang tak amik ayam goreng pun ok.



Dan..teh tarik ya ampun sedap sangat2.rasa teh,lemak semua cukup.ish,the best teh ever.
Jangan nanti pergi lagi sekali rasa tak best pulak sudah.
Total haritu, untuk semua tu RM48.

Dah abis makan,bawak eryna main kat BSC.
Lepas dia dah boring ,terus decide ke bangi.punya la gamble.
Nak jugak cari blouse hana bella.masa kat modvier tu dah abis size.
So,ke bandar baru bangi kita.


Mau yang ni lah.
Kaler ni pun cantik.eh, semua lawo2.
Mujur kar butik still ada.
Dalam sejam la jugak kat situ.tak plan pun nak beli skirt sekali, tapi dah alang2 sampai jauh, laki aku pulak cakap skirt tu lawo...ok lah amik terus pakej blouse & skirt.>_<.


Lastly, kami sudahi dinner makan kat Cibiuk.
Dengar macam best jer review.jom kita try.
Pilih set ayam bakar, tapi nama set dia pelik gitu.ada nasi liwet .bahaya bahaya.

Sedap la jugak.
Tapi,rasa Ayam Wang Solo lagi best.sambal lagi kena dengan tekak.
Cibiuk pun ok,tapi kalau nak datang jauh2 tak la kot.
Harga ok, standard ayam penyet jer.

Ish..panjang kan cerita.
Btw, korang ,projek duit raya masih on.sempat ku selit iklan bisnes.

Anyone interested nak join projek duit raya ni, let me know ok.
Jom pakat pakat gemukkan tabung kita.
PM/ wasap : Fadlina 019 4545 482.


1 comment:

najah salwa ismail said...

Baju kt Hana Bella memang cantik-cantik kan? Tapi tak banyak yang BF friendly huhu sabo jela... =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...