LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, April 16, 2014

Pandora opening di The Curve

As salam.

Harini kawan ai tagged pasal ni.
Adoih ni dah kenapa tetiba ada promo yang lain pulak.dekat2 pulak tu dengan mother's day promotion.



Kali ni promo, bracelet dengan heart pave clips 2 ketoi.tapi price RM750.so nak sedapkan hati sendiri, ok takperlah ,clips je pun.yang penting charms kena meletops.kiranya ,satu clips tu jatuh dalam RM 228.tapi,mmg pave clips tu mahal sikit compared yang ai beli haritu.

Pastu,sedap kan lagi hati.ok tak rugi pun tak dapat kotak heart tu.kotak jer pon.huwaaaa....tetap geram.
So,korang yang dok usya lagi tu,leh serbu The Curve esok.insya allah ai pun nak pergi sebab memang nak pergi beli barang kat ikea pastu nak singgah jap nak beli mother dotter charm tu.rasa bogel je pakai murano jer dengan clips.



Monday, April 14, 2014

Pandora pertamaku...keciwi sangat

As salam.

Ketinggalan zaman sangat.orang dah berkurun ada pandora, ko baru nak hegeh.actually, aku ni memang tak pakai gelang hatta jam sekali pun.gelang kawin tu simpan elok jer tak sentuh.macam tak berani jer nak pakai emas,pastu bawak baby.skang kan macam2.gelang tu ayah aku dah allocate siap2 duit mas kawin,so terus beli gelang emas.bagus la kan.kot tak, kita terguna takder la kenangan or terbelanja laki ke.haru pulak.duit mas kawin tu kan.

Well,pasal cik pandora ni,ntah bila ntah, gediks pulak nak pakai.sampai tahap mimpi2 dah.pastu 2,3 kali p butik pandora usya2.ni semua gara2 kawan aku la.pandora kan murah kat aussie,so dekat page dia tu,tetiba dia bagitau, belian 150 AUD atau RM600 macam tu,dapat free bangle.cute bangle tu,ada love lagi.


Ni bangle tu,nama nya circle of love.bulan cinta la katakan.....
So,terus la meloncat2 nak.tapi,bila check balik..oo bangle ni keras skit.bracelet yang lembut.tapi,ok jer bangle tu.kalau suka jenis ni,boleh jer beli.sweet sangat kot.kat msia bangle ni price RM388.lagi mahal dari bracelet standard tu.yang std tu RM295.
Kiranya promo yang kat ostrolia tu sangat berbaloi baloi.kalau korang minat, leh la like BARANG DARI AUSTRALIA .owner ni best buddy aku.now dia kat perth,ikut hasben nya.so dia ada la jual barang dari sana.

Ok,berbalik kpd cik dora ni.aku ajak asben teman tengok kat Tangs OU.abih,dah dekat dengan rumah kan.pastu salesman tu bagitau nanti ada promo hari ibu.masa tu ada lagi 3 hari macam tu.dia tak pulak bagitau apa promo nyer..aku apa lagi, check website pastu jumpa ni...


Melompat la wei nak pegi beli sekarang.so pegi lagi sekali OU.nasib kali ni orang lain.hahaha.macam la mamat tu notice kalau datang lagi sekali pun kan.mengada..nak beli tapi mengada.so,yang promo ni ada set bracelet & 2 clips.harga RM638.sempena hari ibu RM600.
Tapi,tak jugak beli.balik tu dok belek buku pandora.pastu compare dgn ostrolia sana.tapi,sebab duit malaysia jatuh, harga dah almost same dengan sini.+_+.



Dah 2 kali pergi, tak jugak beli.bosan cik eryna..bergambar kat boxer H&M..+_+...tapi tapi..sudah tak dapat ditahan, so sabtu tu, p Paradigm Mall pulak.hahaha.apakah kegilaan pandora ni.sanggup ke sana sini.nasib laki aku ni jenis tak kisah.dia pun suruh compare dengan harga kat aussie.and dok tanya aku,nak beli kat sini ke kat sana.
tapi,since they offer bangle,so tak jadik la beli sana.last2 beli jugak la setelah 2 kali masuk butik.salesgirl tu pun baik ok.layan jer lah.dah la ramai giller orang kuar masuk pandora.asal masuk tambah collections..aku plak,masuk dok pikiaq..hahaha



Jeng jeng jeng..my first pandora.best best.sponsor by cinta.haha..terus cinta.aku tak mintak pun.memang dari haritu aku dok cakap..bonus shaklee masuk ni nak reward pandora.asik la dok sebut sebut.sekali malam tu,tetiba ada orang offer.nak bayarkan.tapi yang promo RM600 tu jer la.charm nanti aku reward la sendiri.gitew...dapat box pandora yand standard jer.kalau nak love box kena beli RM1200.fikir fikir balik,patut aku beli jer yang charm tu.cun2 kot price tu.tapi,takperlah kotak jer kot.pastu dapat buku pandora yang tebal tu,so balik khatam terus...

Memula nak yang mother dotter charm ni.bila letak cam kosong sangat.sebab ada 2 clips kat situ kan.so,tukar la amik murano 2 bijik.yang butterfly tu out of stok.salesgirl tu bagi yang org reserved tapi sebab tak dtg amik,so aku dapat lah...:).Murano ni RM126 sebijik.so,total dalam RM852.pastu pak encik cakap, takperlah dia belanja.haish,mau aku tau, aku rembat la jugak mother dotter tu..tapi,sebab nak reward diri sendiri, so ok lah,nanti beli.ni duit dah masuk,ingat nak beli ,pastu letak spacer.

Korang kalau takna confuse nak create pandora ni,pergi ja mana2 store,ada flyers kecik tu,pastu tengok la.mula mula pilih bracelet/bangle ,pastu pilih clips, pastu charms,pastu spacer.kalau nak tambah safety chains ke depends la.yang penting ada clips & charms pun dah ok as a start.nanti kumpui la sikit2.

Boleh ke PANDORA site ni,& menjamu mata tengok segala mak nenek.so,nanti kalau nak beli,senang jer.sebab dia kan ada banyak collections & theme..yang aku dapat ni,love theme..nampak tak clips tu ada love love.gitu.promo ni takleh amik clips design lain,yang ni sempena mother's day.

So,lepas ni,sebulan tambah 1 charm.buat collections..best best..

Thursday, April 10, 2014

Train anak pakai tudung

As salam.

Korang ada anak perempuan ?
Bila korang train anak pakai tudung.
Tengok ada la yang dah start bagi anak pakai tudung.I mean,bukan yang main2 jer mcm eryna selalu main kat umah tudung2 aku tu.memang train ,kuar umah pakai tudung.tak paksa le kot.sebab kalau tak mesti budak tu dah tarik2 kan.cam comey plak tengok anak blogger sakinah tu pakai tudung syria.geram ok.



Ni bukan eryna.anak blogger shakina.sorry i olls pinjam sat.geram sangat tgk anak u cute giller.

Macam eryna ni,dia memang tak suka diletak apa2 objek kat kepala dia.
Beli segala mak nenek riben pun dia takmo.padahal masa baby kan bukan gheti nak bukak sendiri, tapi dia punya hentakan tak suka tu, memang tau lah ,sebab bila bukak riben dia hepi giller.
So,now dah besar ni memang harapan la dia nak girly bagai.ikut angin boleh la dia pakai kejap tak sampai dua saat.kempunan la nak tengok anak mama girlish.maybe sebab rambut dia kan tak banyak,kot rimas tak tau la.ada aku beli topi ala2 ct nurhalija tu pun,dia cuma pakai time kuar keta sebab panas.pastu masuk kedai, dia sendiri bukak bagi kat aku.+_+.


Ni masa umur berapa hari ntah.dalam pantang.muka stress jer kena pakai riben.


Ni borong sampai 6 terus,sampai ke sudah tak pakai.dia buat main2 jer skang.


Tengok muka budak stress.umur 6 bulan masa ni.arghhh rindu zaman dia debob dulu.skang dah slim melim .makan banyak ,tapi tetap tak sampai 10 kg.dari umoq 8 bulan dok la kat 10 kg.ni dah demam turun tinggal 9.7 kg.tapi, ikut paeds normal jer.bukan la underweight pun.ngam ngan tinggi dia sekarang.
Dulu,masa time debok,asal cek up jer,nanti paeds cakap overweight.hohoho.


Ni time dia main2 sat.lepas tu tak sampai 2 saat,terus cabut.
Pastu,paksa orang cakap dia comey.+_+.


Buat toncet macam ni takper.pengasuh dia la ni suka ikat rambut dia cenggini.katanya kasik cepat tumbuh rambut.tengok cam takdak beza ja.huhuhu.


Dah kurus la anak mama.dah makin tinggi plak tu.ni kat jasko,main2 kejap mentara tunggu abah solat.buat sistem giliran.tapi,skang kalau bawak masuk surau ,dia pun nak solat sama."nak yang nak yang" pastu mula lah mulut dia tu bunyi "syshshshshs" konon tengah baca,paling cute tu tang tahiyat akhir ,siap angkat jari telunjuk tu.cam real ja.mesti dia observe abah dia buat.kalau mama buat tak nampak khen..

Eh,patut nak cerita pasal tudung anak.dah melalut.
Ha,tulah,aku lum plan nak bagi pakai kot.sebab dia cam rimas.kalau dia ok,boleh je bagi pakai.zaman skang pun tak macam dulu kan.aku dulu dah period baru start pakai.kiranya umur 13 tahun terus pakai la.sebelum tu memang pakai skirt pendek jer.p skool pun pakai pinafore lagi.


Mak jemah.nanti bila awak dah ready kita pakai tudung eh.tapi,baligh jer wajib pakai ok.nanti slow2 mama ajar cayang :).


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...