Wednesday, March 19, 2014

Dinner semalam, lunch hari ni

As salam.



Tadi, kami makan ni.
Berdua jer dengan member opis, tapi makan macam kan ada sepoloh orang.ada membela ke apa ni.
Habis pulak tu.tapi, tak licin la.tu pun jangan ,set tulang merah & roti tu, belum apa2 nak order extra.nasib si bangla waiter tu kata ,makan dulu kakak.dengan nasi beriani kambing lagi.portions yang sangat besaq pulak tu.nafsu semua tu..nafsu. +_+.



Nama restoren : Zam Zam ( bukan restoren bomoh zam zam ala kazam yer T_T ).
Location : Jalan TAR. ( dekat dengan Gulatis ) .kena parking dekat dengan panggung citer tamil tu.
Price : Sup tulang merah lamb dengan roti RM 23.50
           Beriani kambing RM 18.50



Paling tak menahan....air ini..harga nya RM 5..kegilaan apakah ini..nama nya jus kalamansi.ku ingatkan datang nya yang pekat siap asam boi macam kat kedai Ruz Aladin tu, tapi ini jer.ni nama nya air limau.kat mamak paling mahai pun RM2 jer.mencekik betul air nya.dah la tawar..siap belek lagi sekali menu kot la dia silap antar air limau tawar ni..tau la nama limau kecik tu kalamansi ,tapi..tipah tertipu..sobs..sobs..

Rating untuk semua food : 6/10
Tadi sup tu cam masin.kena cicah roti la baru ok.tak leh ratah2 kuah tu.
Nasi beriyani pun just ok.ada lagi yang best.
Pernah datang dulu ,mee rebus dia pun ok lah.

Ni pulak kisah semalam.
Sushi king bonanza.
Dalam masa 45 mins ,sila makan seberapa banyak pinggan sushi yang ada atas tu ,lepas tu kalau ada leftover kena charge.tak leh order ala carte.hanya untuk member.bagus buat macam ni supaya makan sampai habis jangan nak tamak.




Warm up session.benda wajib mesti la telor ikan tu.yumsss...
Kami memang hantu sushi.
Eryna pun.habis sepinggan dia makan.paling dia suka seaweed.miso sup tu setengah bowl dia punyer.mama kasik semua sayuran kat dier.yakult pun abis.wah, sejak baik demam ,selera bukan main.


Ok ini tipu jer lebih.dia tak makan semangkuk tu.ini saja kasik dia main.sebab dia dah boring sebab kami tak sudah2 lagi makan.tapi, dia memang korek2 beria sangat.dok carik seaweed lar tu.



Kejadian selepas.tak tau berapa kena bayar sebab bonanza means harga murah la kan.sebab ada orang belanja, kita bedal jer banyak2 pinggan kaler merah.hahahaha.Baru balik aerobik lepas tu makan sushi, feeling healthy sangat >_<.

Lepas tu, masuk Aeon Big , dia sibuk nak berlari.so, kita tangkap dia masuk sini.itu pun kejap jer nak duk dalam tu.pastu, kita umpan dengan coklat panda.pun dia makan.aiks, tak kenyang lagi ke makan sushi tadi.ish..not good la main umpan2.tapi takpa kita umpan makanan ,bukan permainan.
Lagipun ,so far eryna bukan jenis meraung kalau kita kata NO.dia ok jer.janji kasik dia jalan.so kena jaga2 habis semua dia langgar.selalu kalau nak umpan kasik dok dalam troli, selain makanan ,bagi la ball ke apa.kira pinjam kejap la toys tu.nanti letak balik.dia ok jer kami tak belikan.


Ayah pesan ,biar anak menangis macam mana sekalipun ,jangan beli time tu jugak.reward dia selepas tu.kiranya ,esoknya ke or bila2 p beli pastu bagi.so that dia takder feeling ,oh kalau aku melalak kat sini ,konfem mak ayah aku belikan kat aku.NO NO NO.ayah kata ,macam tu la cara dia ajar kami semua.so far, berkesan jugak.

Oklah..terliur tengok segala jenis makanan.
Tetiba rasa sangat mengantuk....penangan makan kambing....T_T.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...