Wednesday, January 29, 2014

pening kepala dengan cik mek eryna

As salam.

Dua tiga menjak ni kan, eryna punya la membuas.tak gheti duk diam.aktif sangat.sekarang ni kalau bawak makan, payah jugak nak pancing dengan makanan.dia excited kejap jer ,lepas tu mula la aim nak keluar kedai.semalam kami makan kat teppayanki the curve, adoi ,dia asik kuar masuk kedai.ada tur, siap usik usik barang orang.risau tau kot dia terpecah ke apa.huhuhu.

Hari weekend tu, kami pegi kenduri kazen aku kat dewan putrajaya.ni belah laki.so,kami dapat meja khas la.masa served nasi tu ,dia terus makan.time tu orang baca doa la apa la.time tu jugak pengantin  sampai.so, dragged masa sikit.sekali, time pengantin duduk,eryna dah abis makan.apa lagi membuas la.turun kerusi lari satu dewan.jenuh la pujuk.aku bawak pusing, pastu dia asik lari lari.anak sapa lar tu +______+.dah la dewan tu agak besaq.nangisss...



Tu sebab tengah diamkan si eryna yang membuas nak turun stage ,gambaq laki aku plak jadik macam ni.hahahha.nasib mak encik menten di situ.kihkihkih.

Lepas tu,hari hari time balik keja dalam kereta pun,ya ampun.aku ni dah macam singa betina menjerit jerit.and ,aku notice, dia akan tiru balik tau jerit.bad bad bad.so bad of me.being a mom, aku dah naik risau kalau nanti dia jadik degil atau dah biasa kena marah dia jadik biasa atau orang utara panggil ,mangli.
Abis, balik rumah kena jerit.abah marah ,mama marah.risau jugak.now tiap tiap malam masa susu ,aku peluk dia ,pastu nampak dia ralit sikit, aku cakap cakap lar ."eryna baik.eryna dengar cakap" ..sebab aku baca kat FB yang ada orang dok post pasal teknik shichida tu eh..yang kita cakap kat anak2 time depa about to sleep.harap harap apa yang aku buat ni menjadik la.


Ni semalam.balik bawak shaklee sekotak ( amboi, promo nampak ).punya la letak kat seat depan.car seat dia aku pindah letak belakang.segala toys semua transfer belakang.tak menjadik taktik aku.dia selamba datang depan pastu buat "stock count".hadoi,geram tau.mau rosak vitamin tu acaner.semua orang punya turrrr...grrrr..

Tu jelah nak cerita.so far, masih di tahap gear 1 buas.aku harap lama lama nanti dia akan okey & dengar cakap.kena buat latihan schichida hari hari la cenggini.huhuhu..

psst : korang kalau nak order shaklee or nak join bisnes ,boleh contact aku yer.
pm/wasap fadlina 019 4545 482 atau email : fadlina81@gmail.com.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...