LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, January 22, 2014

Eryna & mama

As salam.

Godek godek henfon.tengok macam macam pic aku snap.caca marba.
Sudah semestinya gambar eryna la penuh.rugi rasanya time dia baby dulu tak banyak amik video.
Time tu dok pakai BB yang sendu tuh, so banyak snap pic jer.skang bila rindu nak tengok gambar dia debab tu dah tak banyak pulak.kalau ada video ke lagi best.+_____+.

Hari tu,aku belikan khemah.ingat kot dia nak main dalam tu.sekali,tak berapa minat.bosan kot main sorang sorang.kalau ada kawan,syok je dia berkampung dalam tu.


Pose baca buku dalam khemah.


Pose gedix kot yang ni.

Eryna che wang.ni tengah sugar rush.taknak tidoq.so kita main main merapu dulu.


Ni pulak her feveret.baca buku.serious,kalau dia tengah nangis,bagi ja buku.konfem dia diam.memang terbaik la.apa buku pun takpa.janji buku.tapi lagi molek kalau ada gambar cat ke, upin ipin ke or mickey mouse.itu boleh buat dia super eksaited dan terus lupa nak sambung nangis.bagus sangat ni.moga rajin la membaca sampai besar yer.

So far, alhamdulillah, eryna jarang sakit atau demam.sepanjang umur dia setahun tu ,ada la 2 or 3 kali kot demam.yang betul betul tinggi masa umur dia 4 bulan.time tu demam nak tumbuh gigi.pastu kami balik kampung.terpaksa singgah KPJ Penang sebab temp dah tinggi sampai 39 gitu.lepas letak ubat bontot & mandi ( time tu around 10 malam ) ,suhu terus turun then doc bagi balik rumah.

Dok kat kampung,sihat walafiat.mak aku kata angin kampung nyaman, cepat la sembuh.


Ni budak demok tu.masa ni berat dia kus semangat.ada la nak dekat 8 kg kot.padahal baru 4 bulan.see the lengan la.body builder tu.tapi geram.gebu.huhu.now dah slim sket la melasak.tapi memang makan banyak.


Time ni dia tak larat sangat.oloh oloh manja.tu yang check tengok dah 39 ,terus set pegi spital terus.lepas kena mandi air sejuk tu, terus cergas.pastu ,terus tumbuh gigi 2 batang.patut la demam kan, naik 2 terus.

And baru baru ni ,eryna demam.tak sure sebab cucuk ke apa.sebab nya masa nak cucuk tu ,dia demam sket dah sebab tekak dah merah.pastu ,dr koshi kata, cucuk jer.dia kata tak merbahaya pun.so, kita buat je la.dah la terlewat p cucuk.hiks.dah setahun lebih baru kalut.busy sket masa tu nak pindah rumah.ni, dah ok dah.semoga terus sihat sejahtera la yer.

And she still bfeed.lum mix formula lagi.alhamdulillah.lagi 7 bulan jer nak PHD.pastu will see lar.bagi fresh milk je kot.skang minum dah tak banyak.dalam 10 oz je bekal pengasuh.tapi, balik rumah melekat jer.sabar je lar.

Sometime, waktu pagi tu time dalam keta nak p keja tu, sayu ja rasa.macam tak sabar nak resign.nak jaga sendiri eryna.kekadang time drive tu ,tiba tiba dia tepuk tangan aku pastu cakap "mama..mama." pastu senyum..aduh,meruntun jiwa sangat.
Macam nak cakap ,dia paham aku kena kerja.huhu.*tetiba emo kan*


Ehem..ni semalam aku singgah al humaira kat kd.dekat ja dengan rumah.syok eryna berlari dalam tu.staff pulak peramah, suka la dia.
Aku plak rambang mata tengok shawl lawa lawa.semalam launch new collections.aku tak tau pun.rejeki la dapat beli.rembat 2 helai & 1 shawl.cantik.siap ada inner .senang jer nak pakai.


Beli yang ni.kaler ini.memang cantik.lagi satu inner biru ,kaler maroon & dusty pink.pun lawa.memula tak konfiden jer 3 kaler ni bergabung.sekali pakai ok jer.nanti i show show.


Hari ini pakai shawl cotton ni dulu.best sangat.so easy nak pakai.giler sedap & best.rasa nak beli lagi.tapi tu lah asik sold out jer.kena walk in butik jer senang.kalau website geram asik habis.
Mata harus la tengok bawah,supaya nampak sangat gadis desa. >_<.

Semalam ,3 shawl tu ,aku entitled for membership card.best, lepas ni boleh la pergi lagi :)
Every friday ada 10% discount.so lepas ni kena pergi hari jumaat jer.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...