Monday, December 30, 2013

Jalan jalan pantai remis

As salam.

Weekend haritu bosan tak tau nak buat apa.padahal rumah pun tak kemas abis lagi.duk carik roh rajin masuk ,baru nak kemas. +______+.
So,sabtu haritu punya la tak tau nak lepak mana,so came out with plan ,hari ahad pergi pantai.ingatkan dah tak jadik ,sekali kuar time lunch tu ,en asben tanya lagi.jadik ke pantai..so, i olls ikut jer lah.

Lepas lunch kat kedai ayam kampung kat rumah tu, terus kita shoot ke sana.lagipun sedang elok jer.time tu dah pukul 3 pm.so ,nanti dalam kui 4 pm sampai just nice lah.
On gps, maka ke sana la kita.tup tup dah sampai dah..
Wah,meriah kot sini.best jer.tak tau pulak sini meriah.dah macam pesta pulak jadiknya.



Nak parking pun senang.masa sampai tu, orang tak seramai kami balik la.tak payah rebut parking dah dapat.tapi,maybe la jugak orang area klang/shah alam la kot yang datang sini kan.jauh jugak tuuuu...
Boleh park ada tempat khas kiri & kanan.



Eryna dapat selipar baru.sayang nak bagi pakai kasut kang kotor.
Banyak orang menjual kat sini.



Playground tuk budak budak main.yang bumbung kaler merah tu food court.tapi kami tak makan pun kat sini sebab baru lunch.just beli air milo yang rasa nya pun alahai...



Ni tak tau apa benda pun ada orang jual. takkan hair extension kot.ke untuk migrain.cucuk jer besi kat kepala tuh pastu settle.hikhikhikhik.


Apa yang di tengok nya tu.sampai ternganga mulut tu ha.asik tunjuk tu..tu..tu..
Skirt eryna tu beli kat cotton on kids.masa beli tu promo buy 1 get 2nd item at 50%. time tu beli skirt jeans tu ajer la.price dalam RM60.besar plak eventhough dah amik size 1 punya.nasib boleh adjust.

Comey jer pakai gini ( puji lar anak sendiri kan...) ..nampak la girly sket..dah la rambut pun takder.Asik pakai legging jer.
Pastu sekali last week pegi lagi cotton on gila gila punya sales.nyesal beli tau.gap 1 week jer.skirt ni tinggal RM49 jer.nangiss.....so, sebab geram terus la beli t-shirt ,tights,baju utk anak sedara, floral jeans & socks.semua tu dalam RM100+ jer.punya la murah. -_____-.
So,lepas ni tak dah ,kena beli time sale start 25 ke atas baru dapat harga murah.


Tu dia tunjuk lagi..apa lar dia tengok tu kan...


Ni ha ,nganga lagi.cam peghak la eryna ni tau.


Rupanya dia syiok tengok wau ni.so, aku pun cakap la,,itu wau..kang nanti dia sebut la ..tu..wau..wau..
Eryna ni senang ikut apa orang cakap,so please watch your words.kang dia repeat balik..+__+.


Banyak gerai2 sepanjang jalan.orang pun makin ramai.Ada gak ikan ,kerang depa jual.tapi kami tak beli.
Macam muak plak makan seafood.yer la haritu p sabah kan hari hari makan seafood.pastu bawak balik lagi.pastu p kuching pun sama.so,kali ni pergi sini memang tak plan nak makan seafood pun.

Sapa yang datang sini, afdal nya p la makan kat Muara Seafood tu.baru la best,jalan jalan pantai pastu pekena seafood.kami dah pernah sampai dulu,so next time jer.


Toilet pun kena charge kot. 3 kupang kalu cuci kaki ,mau kotor kena charge 5 kupang.lawak sangat nih..
Dalam sejam kat sana gerak balik .time ni orang makin ramai.kami balik dulu sebab dah nak hujan.

Lepas pergi sini ,kami teruskan misi mencari cendol bakar kampung rotan ka nama tempat tu ntah.
Punya la bercinta guna gps,last last guna waze baru sampai.
Tiada gambar kat cendol bakaq sebab hujan lepas tu terpaksa riba eryna sambil makan.

Then,around 7 pm kami pun balik la ke sarang ikut LATAR.pastu boleh la pulak ,terlajak sampai rawang.padahal gps dah bising suruh amik kiri masuk exit duta ,ingat sempat la nak exit guthrie ,sekali sama terlepas tu dia sampai ke rawang kekdahnya.hahahhahaa.

So, weekend terakhir di tahun 2013.
Semoga 2014 akan terus dikurniakan kebahagiaan , dirahmati & rezeki yang tidak putus.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...