LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, December 9, 2013

Hotelsss di Kuching

As salam.

Hepi monday u olls.tetiba nak cerita la pasal tragedi hotelss yang kami stay masa p kuching haritu.
Jap, bagi aku gelak sat.sebab its soo funny & LOL sangat.

Masa hasben aku bagitau nak kena p kuching ,so dia suruh la aku riki riki hotel yang best.
Kan aku pernah studi sana nak dekat 3 tahun la jugak.
Tambah lagi pakej aku kan pandai 'klaka sarawak' , so aku diberi mandat carik bilik hotel.

Dalam fikiran aku Holiday Inn jer.padahal kan ,ada jer pun hotel lain dekat dekat situ.
Cam riverside ,hilton.
Yang dekat waterfront la ni.
Sebab nya ,kalau zaman aku studi dulu ,best la sini .dah la dekat dengan waterfront, berdepan pulak dengan shopping mall yang hebat ( time tu la +____+ ) , Tun Jugah.
Alah, senang cter ,dekat ngan tugu kucing tu lar.


Belakang kuceng tu kan logo mekdi tu kan.kat situ la Tun Jugah mall yang happening satu waktu dahulu..sekarang..................... +_________________+.
Hotel tu belah kiri tu jer.pastu ada waterfront.

Aku pernah stay kat holiday inn ni 5 tahun lepas.masa tu pergi seminar MIA.
Best la sini, happening jer.
Hotel pun lawa.
Time tu la ...derrr....

Pastu ,aku search, yang kuar Grand Magherita.
Rupa nya holiday inn dah kena take over.
Yang aku plak tak search hotel lain.nakkk jugak situ.sebab ku fikir ,time laki aku kerja ,leh la aku merayap Tun Jugah turrr...

Sekali kan..sampai sana.hello, after 5 years, what do u expect.dah banyak berubah la of crosss..
Dulu Tun Jugah la hebat...sekarang ni lengang.aku jer la merayap sana.....+__+.
Sekarang dah ada The Spring la, pastu hotel pun dah ada mall kat bawah u olls.
Hebat gillak kuching kinektok...clap clap clap....

Jom melawat Grand Magherita dulu ..laki aku kutuk gila gila ok aku pilih hotel ni.T_____T.



Ok lar, fine.....kan dah berusia more than 5 years, so karpet tu mana ada orang guna kan..
Agak la bau hapak..bukan busuk..
Pastu toilet pun okkkkk lar....


River view..ni asik kena kutuk la...nyampah tau..

Pastu opis mate laki aku duk Pullman.bising la pakcik tu awat aku tak pilih hotel tu.
Yang baru lagi canggih..huhuhuhu
Aku memang takder pun check rate ke apa ke situ..plus tak amik tau.hahahahahaha.*sengal jugak ni*

Sooo,dah tak suka,semua nya tak best la..
Nak jugak tukar hotel..siap cakap selimut kotor la apa la..
Malam tu pulak ,lampu takleh on kooo..ha, aku rasa lampu tu mogok laki aku asik kutukkkk jer....

So,esok nya kami check out & duduk Pullman...
ok larrr,jangan ko nak compare la ngan hotel lama sinun.
Kat Pullman ,memang best woo.tak payah upgrade ke exec suite pun dah best.
Bilik besar, toilet pun leh main kejar kejar.arghhh..pastu asik kena kutuk tak pandai carik hotel.LOLLL..






Breakfast pun sedap bangat..aku syak depa kidnap chep dari grand magherita sebab dulu ( masa holiday inn ) sedap ,sekarang sana dah tak sedap..muehehehehehehe..


Dim sum sedap u olls. dua kali amik....nangisss...



Laksa sarawak makan 2 mangkuk , pastu mee kolok pun yumss...
Latte pun sedappppp...tsktsktsk...

So, u olls yang nak visit kuching,aku recommend sesgt Pullman ni.
Hotel ni belakang Hilton ,kat atas bukit.
Bawah nyer ada shopping malls.ada old town, full house,ada mango & esprit lagi..boleh lar cuci2 mata....
And boleh jalan kaki nak makan seafood sedap kat topspot sana.

Rate boleh check kat agoda.com atau direct la ke website nyer.
Hotel ni new 5 star kat kuching..besttt....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...