LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, November 11, 2013

Bercuti obersee..ICT ajer

As salam.

Lama sangat tak bercerita kan.busy shaklee la tu.yer la ,ayat kawan kawan aku la tu.asal aku cakap busy ,itu lah ayat depa .hew hew..Aku memang macam ke laut kat blog sebab lebih concentrate kat FB or IG.abis ,promosi bisnes kot kan.macam tak tau.+_+.

By the way ,hari cuti muharam haritu kami p la bercuti kat obersee aka ICT shah alam.mana tau next year nak p main salji so kita test la cik eryna tahan ke tak main salji tuh.Memang unplanned pun nak ke sini sebab tulah masing2 tak ready nak bawak stokin.especially eryna la sempoi ja pakai selipar.hahaha,nasib stokin dia ada dua pasang aku korek2 dalam diapers bag tu.

Kisah nya we olls ni kalau weekend or short holiday tu selalu lepak shopping mall jer.pastu bawak eryna main kat playground.cam bosan jer cam tak berkembang jer...cam cam cam jer.so, aku decide nak p taman burung la usya2 bird ,tapi laki aku banyak sangat no nyer.dia cakap eryna suka kucing kang tengok burung kat atas tak nampak.ishh,nak tunggu besar sket baru appreciate.pulak dah ,so aku sajes p sunway lagoon sebab ada petting zoo.pastu teringat plak, zaman aku kerja dulu ,lagoon ni hari selasa tutup.last fikir fikir ,ok lah ICT sudah.

Dah sampai sana ,so baik la main salji.macam ada tempat sesuai pun kat budak kecik tu.ini kan first time ,so kami pun terus la masuk basement parking .kereta pun tak banyak.cuti kan ,orang banyak p tempat lain kot.lagi bagus ,tak crowded.so,cam biasa terkedek kedek la kuarkan stroller .pastu cari la lift nak naik atas.pusing kanan takder.pusing kiri pun takdak.puas la pusing sana sini.derrr...memang takdak lift kot.kena naik tangga.siapa kah yang bijak pandai sangat nih ,tak buat lift.dah la tu ,tinggi ok tangga tu.gagah jugak la kami laki bini angkat stroller.nasib eryna ni jenis berani.member rileks je kena angkat laksana tuan puteri.




Dah mengah mengah ,makan dulu lar kat old town.pastu baru pusing.kat atas tu tengok2 ,owh boleh jugak parking.open parking.tapi tetap sama leceh sebab nya rumah salji kat bawah.so ,kalau park kat atas tetap kena turun bawah.adui lagi sekali ,sapa kah yang bijak mereka cipta tempat yang sungguh tak mesra budak budak ni.bukan aku jer la ,ramai la mak bapak gagah bawak naik turun stroller.cer imagine yang jenis bawak yang bulky tu ,mak aih ,memang mintak nyawa derrr..


So, awal awal ni kami usya games kat atas ( tempat ni bertingkat tingkat ) .ada haunted house kot ,pastu 5D movie ( laki aku tengok pastu dia kata cerita yang sama dia tengok time kami p genting haritu.hahaha.lebur RM 10 ), ada archery , wax house ( ala macam madam tassaud tu ) ,pastu mesuem apa ntah .
Yang kami main archery jer.tak bernafsu nak cuba yang lain.cam tak best jer cam boring jer >_<.
Aku main 10 arrow jer ,yang lagi 5 sedekah kat laki.sakit kena tali tu.huhuhu.
Rega untuk movie RM 10 ,archery untuk 2 orang dapat 30 arrows RM 25.
Untuk rumah salji RM20 per adult ( before 6 pm entry ) and baby is free.



Nilah tangga tangga nyer yang harus di daki.tak child friendly langsung tempat cenggini.padahal yang datang bawak anak anak kecik kot.



Dah settle main ,terus p rumah salji.ni lagi satu la ,nak solat mak aih jenuh gak nak jalan.paling dekat dari rumah salji tu dekat water park.tapi sedih sangat la surau nyer.macam stor.tsk tsk.dengan telekung yang busuk ,ya hampun ( terlupa nak bawak ).nasib aku nampak ada telekung dalam beg kat situ.aku pinjam jer.agaknya telekung staff situ kot,moga banyak la pahala yer bagi ai pinjam  :)

So,dah settle suma ,moh la main salji.memang kat sini je pun ramai nye pun.kat luar tu lengang jer.untuk masuk sini ,winter coat free.boots ala phua chu kang kena rent RM 10 kot per person.,untuk baby takder.sebab tu lah aku bagi eryna pakai stoking 2 lapis.habis lencun sandal dia.abis ,dia tak nak dukung.nak jalan sendiri ala2 penguin.
Pastu ,takut dia sejuk ,so kami beli la set untuk baby ( ada snow cap ,gloves & shawl..eh.,mapla..how to spell arrr ).tengok kat bawah si penguin kecik tuh.hihihihi.



Awal2 masuk ,biasa jer la.suhu masa tu kata nya -5.ok lah.aku sejuk sebab aku p duduk ,so bontot basah jadik sejuk.eryna plak mmg rileks abis jalan sana sini.pass la p obersee kalau gini.tahan sejuk.siap meraung takmo kuar.kami kuar sekejap pastu masuk balik.dalam 30 mins jer dalam tu.sebab tempat tu tak la besaq mana pun,so pusing pusing kat situ jer pun.


Nak lari tu takmo bergambar.pastu jatuh banyakkk kali la jugak.licin la pakai selipar..+_______+.



Itu je lah cerita nya.dah habis ke.hahaha.itu jer pun.,boleh la,eryna pun suka kemain.dia memang kaki jalan.insya allah ujung minggu nak p kk sabah.actually laki aku outstesen aku tumpang menyibuk.tapi dia p dulu la settlekan keja dia.kami p hari2 last.insya allah aku akan bawak eryna berdua.kain baju suruh laki bawak dulu.tak la susah aku nak handle eryna sorang sorang dgn stroller lagi kan.

Ok bai itu jer nak stori mori.. 



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...