LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, October 16, 2013

Kami dah pindah....hello new crib

As salam.

Apa habaq u olls.masih adakah yang setia membaca blog picisan ini.am so busy u know.nak tulis pun kena cari tune.sebab bila lama tak buat rasa lemau.pastu terus pikiaq & pikiaq apa nak tulis.
Ok,yang pertama nak update..ai is already moving.yer ,dah selamat masuk lah rumah baru saya ( apartment btw ).tak tau nak start dari mana.ada yang request nak no kontraktor.nanti ai bagi tapi not thru blog lah.kindly pm me personally at my no or email ( tengok kat label shaklee tu ).

Cerita pindah rumah :

Finally ,after 2 weeks ( almost 3 lah jugak ) maka siap lah wet kitchen cabinet ( masa beli previous owner dah buatkan dry kitchen cabinet ) .since our yard quite besar untuk sidai kain ,so we decided to extend wet kitchen kat belakang.sebab i hate the concept ,orang masuk rumah nampak kita tengah masak.so ,there is a door to hide the cooking activities ( lah sangat ).




This is the yard before renovate.hanya ukuran 8 kaki which can fit 2 sinks with hood & hob.memula ingat nak biar togel kat atas ,but my ayah came with the idea to cover all up. sebab kos nya tak lari jauh.
Since this is our first time handle the kontraktor both of us doesnt have any idea how the cost will be.from plumbing,wireing bla bla.untuk buat kc ni ,we olls ingatkan kabinet tu & table top je lah.upernya include the plumbing semua.itu yang mahai sebenarnya.kita mintak jugak kontraktor yang sama buatkan bar counter ,so boleh la verangans minum petang dgn cucuq pisang mengadap club house.gitew...

Kontraktor ni my fren yang rekomen.puas la cari sana sini.ada yang datang tapi tak buat table top.tak buat plumbing..just kc semata.susah jugak sebab kalau boleh biar sekali harung.senang.last minute dapat kontek & terus la agreed.biasa lah ada ayah aku memang dia mintak diskon gila gila punya.hahaha.i can say,its quite cheap.tak lah ,reasonable for kl price.sebab umah ayah aku kan baru buat ,so dia tau la kos brp nak kaver.in fact ayah aku lagi teliti bab nak beli materials dari kc sampai la ke sinki.macih ayah tolong kami.

Pastu ,memula tu ingat nak buat la jugak plaster siling ,cornice etc tapi dalam keadaan mengejar masa with minimum bajet tuk renovate so kita decided tak payah buat.lagipun rumah masih dalam keadaan cantik ,takdak cacat cela.our bajet memang lari banyak sebab we have to buy everything from katil to tv to washing machine ,peti ais ,sofa yada yada.semua nya lah.and ini semua dah cost waaaa...mau nangis nak mention the costs.then kena cat whole house sebab nya kaler yang tak kena di jiwa raga kami.




Eh..eh apa nak cerita.dah blank lagi.teaser sikit lah rumah baru kiter.ni lah dia standard rumah kotak zaman sekarang .ini snap dari pintu depan.our dining hall & living hall.abaikan objek yang sibuk berlari tuh ( yes, eryna is running, panjat & mulut pot pot pot pet dah skang ) ...nanti kita show show gambar dapoq & bar counter yang cinonet itu.bye bye.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...