LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, September 4, 2013

Weekend yang tak habis habis

As salam.

Helloo..ada yang merindu ker.i know lah ada orang tak sabaq duk tunggu bila la nak hupdate nih.siap request plak yer.ok lah,am a little bit busy.to be honest ,mmg busy.70 % of cos sebab bisnes.mihmihmih.
Keja opis pun banyak jugak sebab hari tu kan cuti lama time raya ,so bila masuk ,en boss pulak cuti sebulan.time ni jugak la ada project dah closed so report kena antar cepat .finally ,semalam dah selamat settekan yang urgent tu.ni ada lagi 3 projects kena buat report ,tapi later2 la.i is penat hadap report 3 hari straight.

Cerita apa yeh.oh yes.open house la kot.every week memang makan free sekarang.at least until last week.yang mana jemput ,so far memang kami sampai.tang jem tu tak yah cerita.its a part of the story jugak.takder jem tak key ell la kan.So,last saturday , i have attending a session with my team kat sri kembangan.cerita pasal ni kena kat the other blog la.am not gonna mix my personal stories with my business online here.sikit sikit boleh lah.so, boleh usya SHAKLEE LOVES ni yeh.itu pun tak sempat ber update.busy coaching anak anak kat grup FB & whatsapps katanya .hiks.

Ok,back to open house tu.so, we were attending like 5 or 10 houses.macam tu.antara nya open house anak bisnes aka my fren during school time.masa sekolah tak ingat pernah tegur ke tak.pastu bila found dkt FB she's doing baking ,so order cup cakes masa tunang dulu.pastu kawan2 macam tu la.she became my regular kastemer & now she joined the bisnes.




Opps.on the same day jugak p shah alam.rumah geng shaklee jugak.my good fren masa kerja.dia resign masa i bersalin tapi few times jumpa lepak.sama2 join shaklee.sama2 bersaing secara sihat dalam satu kumpulan.best sangat oo.macam race kereta kot.

Then ,a few open houses yang tak sempat nak bergambar either mmg tak ingat or eryna tengah melasak.so,apa yang ada je lah.



Yang ni kat denai alam gak.same area as my fren's house tapi area baru.rumah 2 half storey.kwn asben masa school.cantik rumah nya cuma i just dont like they design.dont like the idea developer buat dry kitchen kat bawah & wet kitchen kat atas.macam pelik jer.apa2 pun rumah abang nuar jeng khabarnya kat row belakang tu jer.i dah tau no berapa ,jalan berapa.hihihihi.stalker sangat kot.


Oh yes,now our house dah start reno.last thursday baru start sikit.kena buat start dgn wiring dulu.pastu plumbing.semalam kami p la visit.selalu mmg after work asben p tgk progress.so far so good.hopefully sempat la siap in 2 weeks.after that nak kena cat satu rumah.nasib rumah kecik so proses tu might not taking too long if they work on time.esok insya allah nak masuk ekon kat hall & bilik.steps by steps.kedai sen heng ,kedai perabot & macam2 kedai yang kami p beli barang asyik kol bila nak hantar barang kak.adoi ,nilah dier, haritu time nak beli kata leh simpan 3 bulan.ni baru nk msk sebulan dah kecoh tau.langsir kat nilai pun tak p amik lagi.uish..list panjang nya nak ingat.cepat2 masuk so that i can concentrate to benda penting yang lain.




Teaser sikit la progress rumah.,this is our wet kitchen yang berukuran 8 kaki jer.dry kitchen dah ada owner lama buatkan.so,basically kat sini untuk masak & laundry.we are planning to install slide window so that jirans sebelah tak nampak.i kan seksi kat rumah.hewhewhewhew.



Kat tepi ni nak buat table top ala ala bar counter .so,nanti boleh dancing ala ala coyote ugly LOL. >_<.
Suruh depa pecah sket kat tepi tu so that tak nampak semak.so this is how it looks like from the main door.



Iklan lagi ,ni dinner semalam kat restoren serina anak chep wan.kat the strand kota damansara.sebelah Ariani tu ajer.she has a farmasi cosway nearby ,so mmg selalu la dia kat area sini.hari tu p cosway tu jumpa dia .,semalam pun dia ada kat restoren.she is sooo peramah.the food is okey la.nothing to shout about.rasa cukup garam semua.habis sepinggan jugak makan.hahaha.and durian crepe tu pun sedap jugak..errr,my first time trial..so ketinggalan zaman kan.hahaha.

ok then,,nak update blog lagi satu pulak.hari ni rest from report kejap.boleh ker gitu.>_______<.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...