Friday, September 6, 2013

Buffet lunch again at Flora kafe ,the ampwalk .

As salam.

Dah lunch ke u olls.ai olls dah settle makan buffet kat flora cafe bawah ni je ha.remember last time , i was saying that the food is not that good ,tapi hari ni nak cakap sedap.hehehe.mungkin dah tukar chef kot.apa apa pun deco flora cafe ni memang meletop as always.

Actually ,ni second time makan buffet kat sini.in my entry last time ada gak tulis pasal buffet ni.it only on friday.so ,jangan tetiba datang hari lain sentap cari buffet takdek.for lunch hours only.other than friday ,they are having lunch set menu for RM 10+. which total dalam RM 11 macam tu la.pun sedap jugak.tapi cuma 2 choices jer ,either nasi or soto or lontong or mee ke.kira nya nasi tu mmg ada & other one tu bukan nasi.mostly the dishes more on Johor punya taste.



Lunch dengan kakak angkat homey homey nih.Flora ni kalau masuk cam ala ala fairy tales.sebab nya segala props yang depa guna time deco wedding orang depa deco balik kat kedai.owner ni provides wedding props gak.ala wedding planner tu.even scha & awal pun buat press conference kat sini,time tu dynas pregnant anak no 2 tu.and masa Marion counter nyer wedding pun dia yang buatkan kot.segala props bunga bunga dia hangkut deco sini pulak.cam ala ala rumah org kawin dah.


Eh,aku pernah makan kat sini pastu erra & scha shooting cter sengal "kelas ku maria tu ".cun ok erra.kurus plak tu.siap betul betulkan seluar time nak shoot.aku time tu dgn makan dgn colleauge.pastu cuak takut muka masuk tv sekali.sebab kami betul betul duk belakang depa.so, elok depa duduk ,tak sempat director nak suruh act ,terus bangun.eceh ,macam kau glemer sangat nak chow gitu kan.sekali tuan director tunggu kami blah baru start.kihkihkih.


ok,back to menu, today's punya banyak Johor selections.ada kuah lodeh ,daging Jambi ( yang ni tak tau dari mana ,i assume Jawa jer ) ,sambal jawa ( marveles gila ) ,stew ayam & sambal sotong.giler best kot semua ni.oh yes ada jugak kerabu taugeh & ulam belacan.yummeh.terbaik u olls.2 kali aku tambah sambal jawa & daging jambi tuh.hew hew.perut orang ke naga nih.konfuse...



Bahagian nasi putih & lauk pauks


Daging Jambi terbaik sangat sangat.


Sambal jawa udang banyak ,tempe banyak.suhun banyak..arghhh semua banyak & best tak kedekut.



First round kita rasa ayam stew dulu.daging tu sebab tak pernah try ,so amik la 2,3 hiris.sekali dah rasa memang best terus tak leh tahan kena tambah lagi banyak banyak.padahal bfast dah bedal nasi goreng left over semalam & cucur cempedak mak aku gorengkan .apa ke pelahap sangat aku ni ???



Second round amik extra sambal jawa ,daging ,sotong & lodeh.ya hampun ,bila tengok balik cam tak percaya kegilaan apakah aku makan macam tak makan setahun nih.gilos.siap tambah nasi putih satu senduk sebab cam peliks nak meratah lauks saja.



Ini section tuk desserts & menu ke dua la kira.ada laksa johor ,rojak buah ,bubur pulut hitam ,pulut sekaya & tembikai.air plak sirap selasih & air kosong. adoi ,duk taip ni rasa nak terkeluar balik plak makan banyak sangat.konfem tak payah dinner la kalau cenggini kan.


Laksa johor terbaik jugak.banyak kot ulam depa sedia kat situ.kira memang complete la.cuma aku tak suka bawang semua.so just letak taugeh & ulam apa ntah.kuah nya fuh sedap ya ampun.terasa semua lemak & ikan so fresh i tell u..oh flora ,u've got my full credit today.

And rojak yang best jugak.huhuhu.how lar semua pun sedap terbaik nih.2 kali aku tambah rojak.letak kacang & bijan penuh penuh menggunung baru puas makan.mau beli kat tepi jalan mau depa charge aku RM5 ,so sementara buffet amik la banyak banyak janji tak membazir.




Dan kita sudahi dengan tembikai ,bubur pulut hitam & pulut sekaya.since pulut hitam tu biasa biasa saja so kita tak yah amik gambar dia.pulut sekaya pun sedap.sebab dah full sangat so ,makan yang ni pun dah membawa ke arah nak pengsan satgi.



Ok.dah habis upload gambar.puas hati dapat review semua makanan.sekarang ni memang payah nak amik pic sebab eryna suka menyibuk.kalau dia nak bergambar takpa jugak ,tapi dia sibuk nak hempaskan fon aku.oh kenot kenot.so ,baik simpan lek lok .makan situ diam diam.ni ,alang alang dah lama tak amik gambar makanan ,marilah kita lepas gian...

Oh yes, harga buffet nya RM25 after tax.kelas jah ,flora cafe dah ada tax.ingat lagi 2 tahun lepas masa depa start buka ,set lunch dia RM 10 nett. pastu macam macam selections.hari hari makan sini,tetiba depa naik harga ,maka kami pun beralih arah.now dah ok ,kita datang sini balik.nanti dah muak sila p makan kat sekolah belakang opis ni.

Di akhiri gambar jelitawan....................



Happy weekend semua.nak amik mood sambung keje dengan perut yang penuh.
Alhamdulillah..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...