LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, July 22, 2013

Puasa tahun 2013..beli jer pon

As salam.

Puasa ke korang.suka pulak aku tgk suma org update blog cter pasal buka puasa kan.meriah kot.walaupun masak ala kadar.makan pun biasa2 jer.tapi bermakna sebab Ramadhan.teringin nak terawikh.tp apakan daya sapa nak jaga eryna pulak nanti.

Dah masuk 13 Ramadhan ni, ber erti sekali je kot masak tuk berbuka.pastu tuk sahur ada la 2,3 kali.macam pemalas sangat nih.aku dah raya u olls.jadi sepanjang minggu pegi opis ,time lunch aku selamba jer turun secret recipe kat bawah ni beli beef pie.sedap ok.pastu pepagi p 7 Eleven beli sosej ,roti.amboi macam bangga sangat tak poser yer.abis, dah dapat kemudahan ,makan je la kan.takkan aku nak berpuasa plak.lagipun kat bilik aku nih,boss german ,depan bilik cino, bilik sebelah both norwegians.bilik lagi satu ,member aku sama2 beraya.so ,tak perlu nak simpati kat sapa2.kesian kat perut jer.asal boss aku p lunch ,aku pun apa lagi ngup ngap kat pantry.haha.nasib complete dgn coffee maker, microwave ,fridge.tahap nak buat kuih raya pun boleh dah ni.



Ni dia lamb pie sedap tu.hewhew.makan sorang2 tutup pintu bilik.+__+.

Antara lauk tunjuk kat param keramat.kalau kat param keramat aku la beli.,singgah beli pastu fetch eryna.time posa ni opis aku start kui 9 am - 4 petang.jealous much ??? hehe. aku lak as always sampai opis kui 930 pagi.alasan : traffic jem.yelah ,umah jauh ok.nak drop antar eryna lagi.nasib boss ok.




Sekarang hari2 balik keja laki aku singgah param kat seksyen 4 kd ni.ok la jugak lauk2 situ.takat nak makan berdua.sahur aku masak je bodo2 cam ayam goreng ,sadin ,telo goreng ,bilis.ada time takmo makan ,so just minum shake jer.ni skang aku tgh raya laki aku minum milo ngan kurma jer.dia takmo pulak dah.aku tetap la bangun.eh, ada sekali tu aku tak jaga.tengok2 dah kui 630 pagi.laki aku sentap ok.dia ingat aku sabotaj dier.sebab malam tu aku asik cakap ,malas nak bangun sebab tak posa.hahahaha.

Since aku cuma masak sekali jer ,so takder la tayang2 makanan.sebab nya bukan apa.aku sempat jer nak masak.kui 530 sampai.boleh je kot.tapi masalah nya skang eryna mmg takmo duduk dalam baby chair tu lama2.puas aku sogok makanan ,toys semua dia baling.dia punya karaoke mak aih gegar ok apartment aku.dah la style apartment aku ni rumah sikit2 .satu lift tu share 8 unit jer.so orang mmg tau anak aku la tu duk menyanyi time petang2 tu.laki aku plak tak bleh balik awal.jauh kot dari cyber nak smpai paling2 nak dkt kui 7 pm baru sampai.so, decide beli jer.haiwan2 tu dah lama keras kejung dalam fridge tuh.sempat la buat nasi goreng time sahur.sebab lauk buka tak habis recycle jer.

Sekian.yang request suruh update tu..sila baca ni yeh.tunggu satgi aku apdet entry tertunggak.kalau rajin la.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...