Monday, July 22, 2013

Berbuka kat luar pulak dah.

As salam.

Tadi kita citer entry berbuka kat rumah kan.ni aktiviti berbuka kat luar pulak.
Weekend memang hari berbuka kat luar.As i wrote previously ,kami tengah sibuk cari barang rumah.time nak raya ni better beli sebab boleh dapat diskaun yang agak berbaloi la jugak.dah lama kot kami dok survey2.rata tempat la pergi.dari sebelum puasa ni dah masuk Ramadhan.kali ni beli jer sebab dah dapat harga plus duit epf pun dah dapat.yeahoooo !!!

Syok la cari2 barang.sebab semua baru.maklum la rumah sekarang rented fully furnish.so ,now semua kena cari & agak boleh tahan la kos nya.rumah pun nak renovate jugak skit kat wet kitchen.
Jadi ,kerja kami adalah kuar awal pagi pastu balik dah malam.kesian akt eryna sampai terlepek dia tak bangun pagi.kalah orang posa.hihihihi.


Budak tak gheti duduk diam.sambil makan nak berdiri.sabar je lah mak ko ni yeh.


Ni masa kat kedai mana ntah.survey meja makan.


Buka puasa kat Muhibbah seafood sg penchala.nak p sini kena call dulu yer.jangan walk in sebab depa memang amik order awal.sampai jer makanan dah terhidang.
Aku order sotong goreng tepung ,ginger beef ,chilly chicken & kailan.
Air plak herbal tea.

Restoren ni dekat dengan masjid sg penchala.bungalow lot houses.big space.parking kena kat luar.kat dalam tu very limited.but not to worry ,ada bungy car pick up.



Ni makan buffet kat restoren sedap kota damansara.belakang restoren gulam.
Spread buffet menarik.paling best asam pedas ekor & lamb curry.
Harga pun ok RM 35 nett for adult.


Time ni tak ramai lagi.cantik jer deko restoren ni.


Eryna makan tembikai.habis 2 potong pastu buat konsert. +_+.



Buffet spread kat sana.tak boleh nak amik banyak sebab ada orang pun sama nak pegang fon.
Ada bubur lambuk ,pengat ,coffee ,teh tarik ,air ais.tak kedekut.teh tarik & coffee memang sedap.
Makanan pun best .ada spread nasi kerabu ,nasi pandan ,nasi putih & lauk macam2.Western pun ada macam spageti ,beef.pastu complete desserts.just nice.


Ni kat klgcc damansara.dengan bestfren ku.mak kawan aku ni yang blanjer.since dulu2 aku memang slalu lepak rumah dia.dari belum kawin now dah ada anak kekdg aku pegi jugak lepak.hehe.
Buffet ni memang terbaik.food semua sedap.banyak pulak tu.aku memang tak sempat la nak amik pic dengan keadaan eryna yang agak cranky.baby chair pulak dah habis,so terpaksa gilir2 pegang.

Ada dim sum ,kambing ,goreng2 ,lidah ,soups & many2 more yang memang banyak & sedap.
Tempat sangat besar.tak payah berebut makanan except tang lamb kena beratur kejap.
Dim sum terbaik.arghhh..semua sedap tak tau nak citer.siap nampak Nina Juren.lawo.
Harga buffet member book before Ramadhan RM 58 .bukan aku yang member ,parents kawan aku ni of cos.aku ni menyibuk jer.but well ,klgcc ni dah selalu sangat aku pegi.not only Ramadhan ,ada la more than 5,6 times pegi. sebab parents nya member so aku selalu join.hihihihihi.




Yang ini semalam buka kat Syed KJ.nasi bukhara la apa lagi.aku as always mesti makan lamb.
Banyak ok, 2 ketul besar lak tu bagi.
Time ni eryna muka tension jer sebab baru bangun tido pastu kena marah sebab nak berdiri dalam baby chair.hehehehehe.



Sekian cerita buka puasa di Ramadhan kali ini.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...