LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, June 18, 2013

Weekend story & Shaklee 3 Mighty Gems promo for Ramadhan

As salam.


Hari tu aku ikut p tinted keta.kan ku dah bilang ,keta dah dapat kan. so,nak buat tinted lah.kat mesia ni agak bahaya especially lady driver kan.banyak sgt kes cermin kena pecah kat traffic lite or even kat road.aku ni memang buat pendinding ayat kursi ja hari2 sebab travel ngan anak kecik ,lagi la cuak.mujur jugak ,traffic lite dari rumah pengasuh nak ke umah aku cuma 2 ajer. traffic lite first terus naik highway & last masa kuar tol highway nak masuk rumah aku.opis mate aku pernah kena pecah tingkap kat traffic lite.tak leh nak buat apa sebab tak leh move pun ,even dah honk pun payah.motor tu cilok2 je dapat lepas.keta dia kena pecah ngan helmet.seram kan.huhu.tawakal je lah.



Posing dulu sebelum p tinted.tengah tunggu nak asar masa ni.
Sama pesen kan posing.muka jer tak berapa nak sama.ramai org cakap eryna kuat muka abah dia.+_+.



Tinted ni ada macam2.aku mana lah tau.keta aku tu pun laki aku yang buatkan.yang aku tu jenis biasa jer ,yang nak tapis heat jer.amboi, mentang2 keta aku kecik kan, murahs lak tu ,so kasi la tinted biasa2 jer.yang aku tu jenis solar tinted.untuk semua tingkap kiri ,kanan, depan ,belakang RM 440 promotion.yang ni buat kat uptown damansara.nama kedai tu Solar Tinted Shop.bagi aku dah mahal lah tu ,tapi ,laki aku cakap kira murah la tu sebab kualiti bagus ,apa2 lah, janji tinted.panas sangat ,kesian eryna ,pagi2 nak tidoq pun payah sebab matahari pagi kan.

Jom tengok proses tinted keta nih.baru ku tau ,rupanya depa akan bukak pastu ketuk segala pintu.amboi,bergegar2 keta kena ketuk.dah la keta baru.+______________+. kalau orang kaya takpa lah, takat honda tu jadik keta p beli ikan saja.hewhew.



Proses letak film.kami pilih tinted jenis security kat tingkap sisi 4 ketui tuh.yang front & back tu jenis apa ntah.tapi, bukan security yang tebal macam tingkap sisi.reason behind , its very rare pencuri ( touch wood ,nauzubillah ) to pecah dari depan atau belakang.so, untuk tepi ,kira kalau kena baling dgn helmet ,penukul insya allah takdak apa.tapi, bukan la bullet proof no.amboi, heibat sangat tuh nak bullet proof bagai.


Ni dia dah elok letak.pastu dia cuci lagi nak make sure benda tu melekat okey.kalau tak,nanti ada bubbles pulak.dah la kami buat time dah nak malam.seelok nya time siang la, panas terik lagi senang film nak absorb.


Tu dia guna mesin kasi rata.yang mamat2 yang lain tu buat kat tingkap belah kiri & kanan.gedegang gedegung depa buka pastu pasang balik.



Tadaaa..dah siap.final touch up.amboi,macam sekejap kan.padahal nak dekat 2 jam jugak tunggu.dah la kedai tu takdak waiting room ,bosan nya hai.eryna siap makan nasik ,puree apple tinggal tak beraks ajer kat situ.jenuh jugak nak jaga sebab dia dah bosan asyik kena dukung kan.

Kedai ni kat puchong ,dekat ngan IOI Mall.landmark ,IOI belah kanan ( dari arah sunway ) , stesen minyak Petron belah kiri masuk kat lorong situ.aku tak ingat apa nama tempat tu..ada shop lots.agak sunyi.tinted ni jenis Huper Optik.laki aku kata dia baca review yang ini bagus.memula duk consider between V- Cool atau yang ni, last2 amik yang ini.agak mahal tinted ni ,tapi demi keselamatan ,buat aje lah kan.better be safe than sorry gitew..

And last, as usual ,

PROMO RAMADHAN : SET MIGHTY GEMS untuk persediaan Ramadhan ,


ESP , Mealshake & Performance drink.memang terbaik ok.Alhamdulillah ,aku posa rini takder lah rasa lapaq sampai kena berbuka.aku kan ada lagi 19 hari nak kena ganti posa kan.baru dapat sehari sebab tak leh tahan.nak pitam.pening after pam.tu yang tangguh2 tu ( alasan ) .so, now aku cuba ,so far so good.pam pun masih ok.lega.

Kalau untuk aku pun dah bagus ,apa lagi untuk orang yang tak menyusu.konfem amik set ni badan rasa bertenaga jer.takdak lah lemau nak masuk opis kan.pregnant pun sangat bagus amik yang ni,bagi tenaga sket kan.aku tahun lepas posa ,hoi asik nak lapar jer.time tu dah sarat kan.


Dan ,performance drink ini memang terbaik ok.cuba dulu baru tau abaq ang .terbaik sangat..........
Tekak aku ni tak kering pun.still ok.tak dehidrate.

SPECIAL PRICE ONLY FOR RAMADHAN .CEPAT TAU.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...