LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, June 19, 2013

KWSP & kedai mamak jalan TAR

As salam.

Tadi lari kejap kuaq opis p kwsp, nak withdraw duit akaun 2.nasib en boss takder.tapi, kalu en boss ader pong, dia ok jer takat nak kuaq  2-3 jam tu.sebab bila aku nak amik half day, nanti dia akan cakap ,kalau takat nak p kejap tu, takyah cuti la.rugi.ok, tipu..dia tak cakap melayu.tapi,gitu la lebey kurang maksudnya.

Owh,ketahuilah aku tak berpuasa hari ni.patut nya memang nak marathon ,tapi ,ada orang cucuk2 aku kata takyah posa sebab nanti time lunch acaner nak makan sorang2.jadi ,sebagai isteri mithali ,aku pun tak bangun soq, dalam erti kata lain ,tak posa.esok & hari2 seterusnya akan ku ganti posa.apa susah ,set MIGHTY GEMS SHAKLEE kan ada.serius mengenyang kan & bertenaga.

Btw, dari opis aku nak ke kwsp sekejapan jer.awal kuar, jalan pun tak jem.senang sebab parking pun banyak kat depan kwsp tu.cuma parking mak aih ,2 jam adalah RM 8.amboi ,terlebih sket je kot.
Ketahuilah juga ,pengeluaran akaun 2 adalah tertakluk kepada terma & syarat gitu.antara nya nak withdraw utk pembiayan pengajian ,rumah & bayaran ptptn/mara.yang lain aku kurang pasti.aku pernah withdraw 3 tahun lepas utk study.pastu ,ni baru nak withdraw lagi.since rumah ni atas nama kami berdua, maka bergandingan kita ke sana.

Tak susah pun nak withdraw janji semua dokumen ada.proses semak borang & lulus tau on the spot.in less than 10 minutes ,kami pun dapat printed letter kata lulus.so, both akaun 2 semua kami bwk kuar.actually ,ada limit.ada pengiraan.sebab aku tgk pegawai tu tekan2 kalkulator tadi.

Untuk withdraw rumah pertama : ( sub-sale )

- ic both parties
- borang pengeluaran ( boleh dapat di web or kaunter .nak senang isi sesiap kat web, pastu print )
- surat kelulusan bank
- copy of sales & purchase agreement
- surat dari pemaju perumahan ( endorsed by lawyer )

additional documentation in case needed :

- lawyer fees
- surat perjanjian dengan owner lama ( pay of 10 % deposit )

dah cukup semua menda ni, nanti dia check2 pastu dia akan bagitau limit nak kuarkan,pastu dah settle akan dapat macam memo,kata lulus/gagal on the spot.nanti dalam masa 2 minggu duit akan di kredit kan ke akaun.*kayo kayo*pastu kayap sebab nak reno umah + beli barang2 baru.*

cepat & pantas kan ? less than 10 minutes semua urusan settle.aku rasa lagi lama tunggu giliran kot.bagus la macam tu kan.baru la sesuai dengan motto kwsp.eh ,apa motto kwsp ntah.+____+.

Lepas settle ,tiba masa lunch.standard la kalu p jalan TAR ,laki aku suka sangat makan nasi kandaq kat satu kedai ni.sebelah kedai tu ada kedai karpet.aku pun tak ingat nama kedai tu.mostly dlm mamak tu memang kaum laki ja ramai.aku rasa biasa je nasi & kuah dia.laki aku tu asal nasi kandaq penang semua sedap ,siap tambah lagik.


Makan nasi kandaq lauk ikan bawal.dah jemu makan ayam goreng.lagi satu,makan nasi kandaq mesti ada telor rebus baru best.padahal kalu makan nasi ,aku mana reti makan telor rebus kecuali nasi lemak tu lain ler kan.yang best adalah sambal tu.sedap.yang lain,ok lah.


Ketahuilah air teh ais ni sedap bangat.susu dia rasa lain.apa la dia guna ntah.susu cap apa tak tau.sedap.terbaik.ke time ni je aku rasa sedap.selalu aku takder plak notice air tu sedap.

Ok,itu jer nak citer.ni dah masuk opis, sila buat keja balik.ok.bye.


p/s : PROMO 3 MIGHTY GEMS IS STILL ON.UNTUK SPECIAL MEMBER PRICE ,SILA PM AKU PERSONALLY OK. SMS / WATSAP 019 4545 482.



3 MIGHTY GEMS ADALAH ESP + MEALSHAKE + PERFORMANCE DRINK .minus nutella.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...