Thursday, June 13, 2013

Kenapa seller selalu suruh PM aka Private Message

As salam.

Dah lama actually ,nak buat post pasal wat the heck asal jual barang mesti suruh PM.apa PM ? Perdana Menteri ke.apa tu apa tu.oooo. Private Message.aku memang hangin jugak kalau dah berkenan tapi harga tadek.so,how to know lar.so,kena PM.oo.pastu dah PM ,tetiba tak dapat reply.lagi amarah.ok..rileks rileks.

Ni ,meh aku ceritakan sebab musabab kena PM PM nih.ha,dah berbisnes skang ,pandai pulak la ye ko nak explain.dulu separuh nyawa jugak marah2 kalau seller tak publish harga.

Aku adalah penjual online Shaklee.produk kesihatan yang terbaik pernah aku guna.end up aku pulak seriously involved buat business.memang syok abaq hang.
Untuk polisi Shaklee semua distributor tidak di benarkan .diulang TIDAK DIBENARKAN , NOT ALLOWED to publish member price.tapi boleh publish retail price.so, memang macam aku upload barang kat FB ( aku guna FB as medium online ) ,aku akan suh kastemer PM so aku akan quote harga.sebab nya aku tau, mesti korang nak rega murah aka member price kan.since policy memang tak bagi tulis harga member ,so, aku try not to violate the rules or else ada yang kaki kepochi report kat Shaklee mgt.




Ini antara yang std orang argue.oh yes,aku setuju jugak.maybe after this aku akan publish harga retails.untuk member price ,memang kena PM lah.hahaha.nasibbbb.kang kau ingkar ,Shaklee marah puloks.

Oh yes, asam garam dunia bisnes.yang kecik2 gini pun ada hasad dengki kot.biasa lah tu.so, we just follow the rules.so,untuk seller barang lain aku tak tau lah.kalau dia juai kain cotton misalan, pastu dia tak nak publish harga,,suruh PM ,maybe la dia ada special offer.ko beli lebih dapat diskon.gitu.
Macam aku, ko beli la banyak mana pun, harga member tu dah diskon dah.sebab itu je harga aku dapat pun.apa yang aku kutip adalah dari point saja.point tu pun ko ingat setakat buat jual seratus dua ratus leh dpt byk point ke senah.idakkkk ye.

And aku pun saja nak highlight ,pasal gelagat kastemer nih.ada tuh ,dah bagi harga member ,lagi nak diskon.aku pun tak paham apa lagi diskon ko nak jenab.abis ,kalau by post ,takkan aku nak bayar postage cost ko tuh kan.ko la bayar, seploh hengget je pun.adoi, memang pelik kan org kedekut gini.aku kalau dapat jenis gini ,aku memang lagi suka dia p beli dgn "kawan" dia ajer.sebab nanti ujung2 buat pening kepala aku ajer.
Ada tu ,konon nak test aku lar tu.ugut2 cakap ,"owh kawan i boleh bagi banyak tu atau banyak ni".aku akan jawab dgn penuh sopan santun " owh, ye ke.kalau macam tu ,y not u beli dgn kwn u ajer sebab i memang dah bagi member price.sorry yer"..pastu senyap.sekali ,ha datang beli jugak ngan aku.sebab kwn dia pun mmg jual harga gitu.cuma dia tak jadik beli sebab kwn dia tak reti sajes & tak pandai consult produk.ha kan..tulah,len kali jangan la nak asik berkira sampai tak munasarawak.

Apa2 pun ,terima kasih kepada kawan2 yang byk support aku.& ada jugak kastemer yang baca blog picisan ini & beli dengan aku.alhamdulillah.so far, kes aku ni terpencil ajer.terkena sekali, dua ajer.ad a jugak,kawan2 sama bisnes aku yang terkena.bagi aku, rezeki tu hak Allah .kalau ikhlas insya allah Allah permudahkan.aku pun tak berani nak tipu orang.duit tu rezeki yang aku kongsi dgn family aku,jadik darah daging.nauzubillah wei.so, apa yang penting, nak bisnes hati kena cekal,kena tabah ,kena istiqamah.aku sendiri masih perlu banyakkk belajar.


P/S : ALHAMDULILLAH.BONUS SHAKLEE DAH DAPAT TODAY.MASIH KONSISTEN 4 ANGKA.YANG SERIUS NAK BISNES SHAKLEE ,JANGAN MALU UNTUK CONTACT AKU YER.INSYA ALLAH ,AKU AKAN GUIDE SUPAYA KORANG PUN SAMA MERASA BONUS MACAM AKU ATAU LEBIH.SILA KONTEK AKU 019 4545 482.

DAN YANG NAK BELI SHAKLEE, SILA LAH JANGAN MALU YER.FREE CONSULTATION 24 HOURS.

MARI MENGGAPAI BINTANG :)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...