LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, June 26, 2013

Ber dim sum di PNB darby park

As salam.

Tadi lunch makan dim sum.yeay.tercapai hasrat nak ber dim sum puas2 before bulan Ramadhan.
Ada member kat opis ni nak resign.usually ,memang akan buat makan2 kat sini.between we olls je lah.takder lah satu opis tu di hangkut.last makan dim sum kat sini masa pregnant dulu.time tu ada 2 colleagues resign.sorang tu ke geneva.kawin dengan orang spain ok.

Best nya dim sum kat PNB ni sebab memang murah.selection pun banyak.makan sampai pengsan.tapi, bukan lah buffet macam kat Quality hotel.i remembered those days, ada buffet kat situ every friday.its only priced less than RM 20 per person.sebab nya ,buffet for 5 person ,free 1 .so,we pergi berenam & divide balik ,untung la bayar sooo murah.buffet nya pulak memang free flow.siap ada selection nasi goreng & desserts.not sure if they still hold the promotion.


Restaurant ni kat dalam PNB ,tapi tak boleh masuk ikut pintu depan PNB tuh.nak senang ,if nak park keta ,terus ke belah belakang ajer.restoren kat 8th floor.if happened to park kat dalam hotel ,jalan kuar sket ke belah belakang.memula akan jumpa restoren korea.tak jumpa jugak ,tanya je lah pekerja situ,semua orang tau.


Rombongan kami berlima ajer.full house during lunch time.datang awal la senang tak yah tunggu lama.order je semua kat menu.semua pun sedap.hehehe.


Yang ni free together with chinese tea.while waiting for the dishes, leh krup krap makan kacang dulu.


Loves this one.sedap sangat ni.white radish with taugeh.kitaorg selalu order every dish ,buat 2 set.sebab kalau satu jer memang tak cukup.aku jer dah setengah pinggan.tehehehehe....



Antara menu pilihan.ada lagi tapi dah tak leh nak snap.nanti habis.hahahaha.jadik cepat2 makan ngap ngap.sedap sangat nih.pastu ada datang lagi apa benda ntah macam keoy teow tu 2 piring.pun habis.kali ni tak membazir sebab habis.ada sekali tu ,siap kena tapau bawak balik banyak bekas sebab tamak haloba +____+.



Yang ni tak sure apa.masa sampai, kitaorang macam.eh, ni apa nih.potato goreng ker.tapi, bila kawan aku makan, dia rasa cam kaki ketam.baru teringat ada order soft shell crab.hmmm..supposed bukan crab tu patut nampak bentuk rupa paras ke.ni macam banyak tepung.yang ni jer tak berapa best.yang lain sedap.


And nasi goreng kantonis ni datang last sebab waiter terlupa nak masuk dalam order.yang ni medium.memula amik small, tapi tamak takut tak cukup ,so amik medium.portion banyak jugak plus dah kenyang ,so terpaksa tapau jugak bagi ibu menganzung bawak balik jer.sedap nasi ni ,banyak udang .

Total bills : RM 102.80.murah kan.sebab 5 orang makan.ok aper.kenyang lagi sampai dah kena bukak butang seluar jeans nih.hewhew.tapi, sebab 4 orang belanja ,so tong tong sorang RM 25 ok la kan.still affordable.ni adalah kali ke 4 aku datang sini.insya allah ,akan datang makan lagi lepas raya la kot. >_<.


p/s : Mealshake promo sampai hari ahad ajer tau.lepas ni harga back to normal.aku akan ke branch Shaklee ambik barang.anyone nak order,sila kontek aku cepat2 ok.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...