Tuesday, June 25, 2013

Beg mekap saya

As salam.

Tadi aku p klcc kejap.sebab nya nak beli farewell gift kat colleague di Indon sana.patut nya aku pegi sekali  kat sana,tapi macam biasa boss ku yang sangat baik tu kata takper la.dia jer yang p.sebab nya dia tau aku payah nak kena bawak eryna sekali.nak p tu pun bukan lama ,dalam 3 hari jer.nanti letih jer yang lebih.so far, aku lum sampai seru nak tinggalkan si bam bam itu.

Eh..lari betul dgn tajuk.haha.sebab p klcc ,so after beli hadiah,aku pun p la Sephora.nak redeem welcoming gift.hari tu ada beli lipstick Sephora, buat member kad pastu dpt free gift.before expired better la cepat.aku plak posa hari ni.gigih mengganti nih.jadik ,tak berapa ada mood nak sopink eventho tgh clearance sale kat Isetan.selamat la duit poket kan.


Tadaaa..ni ha,dapat bubble bath Sephora.bau cranberry.sedap sangat.cam nak makan jer.comey kan bekas ni.kalau ada bath tub leh la mandi buih.lalalalala.....so,apa lagi, sapa yang belum sign up Sephora leh la join free membership.dapat welcoming gift lagi.nanti besday month pun mesti dapat.


Jom pulak tengok apa ada dalam so called beg mekap.sendu ok tengok barang2 mekap aku.hewhew...



Beg mekap free gift masa p cuti cuti Korea .beli mask Tony Molly sampai berpuluh2 sebab ada member pesan.so, dapat beg mekap & banyak giler free gift dari sales girl situ.

Bedak kaler biru adalah Miyami yang sangat femes.rasanya semua orang pernah kot guna bedak ni.hihi.murah & cantik jer.from Cosway.tapi, dalam tu bukan bedak Cosway.aku beli bedak Pixy pulak.ramai kata best.memang best pun.beli kat kedai jamu RM 14 jer.

Bedak kaler hitam yang dah fade tulisan tu beli masa p  Macy USA .kelasss jah ,beli kat usa ok.haha.memang murah pun dari sini.dalam USD 30 jer.siap budak sales girl tu mekap kan lagi. Macy sana tak macam tempat kita ,juai sofa ,perabot.sana macam Isetan tuh.gituuu....

Lipstik pulak , from left - Silky girl lipstick ,pastu Sephora ,lip ice ( wajib ada ) & maybelline.yang selalu guna lip ice.lipstick Sephora tu best gillers ok.kaler dia pink tapi matte pink yang sangat soft.cun sangat ok.harga RM 40 rasa nya.tahan lama.now, tengah posa guna lip ice je la,sebab dia ada rasa cam apa ntah.kang makruh pulak.



Sephora code N 08 2249 B.ini pun sales girl yang rekomen.aku mana tau.aku memang malas nak trial & error cari lipstick yang ngam.so, aku cakap je kat dia ,nak kaler fink yang sesuai. & it turn out to be soooo nice.tenyeh banyak pun tak nampak pelik.



Last ,eye liner.another must have item.aku mmg wajib pakai eyeliner & lip ice.yang lain takdak takpa.sebab mata sepet ,kena la palit eyeliner kasik besar sket kan.ni pun sendu jer.beli jenis " In 2 It , buy 1 free 1..pastu lagi satu brand Silky girl.hahaha. RM 20 ajer.kalau sales dapat RM 16.

Ok,itu ajer.what's yours...............


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...