LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, May 17, 2013

Reward setelah berjaya puasa ganti.kekekeke

As salam.

Semalam aku puasa ganti.ada 19 hari nak kena ganti.hewhew.sebab nya last year kan aku bersalin.tapi, actually ,if aku bertahan sket, dalam 10 hari gitu jer kot.tapi,sebab aku ni tak kuat iman kot, asal masuk tengah hari bukak posa.laki aku pun suka harass aku suh bukak jer.masa tu pun aku patut dah due tapi eryna takmo kuaq2 lagi.sedap duk makan lauk bulan puasa kot.

Kekdah nya asal kui 12 tgh hari ,aku mesti kuaq carik makanan.kakaka.tapi,kat umah pun mak aku simpan lauk sahur tu in case kot aku nak makan.bangun sahur tetap jugak cam orang lain.hihi.
Siap beratur kat kepsi kui 330 ptg ,pastu nanti laki aku park jauh sket bagi aku melantak dalam keta.haha.Aku pun tak tau awat la suka sangat ngan kepsi ,sampai hari nak bersalin tu aku leh makan kepsi lagi,masa tu dah bukak 5 cm kot.pastu, hambik time nak meneran muntah abis.habis bau ayam kat bantal & katil.siap kena rambut.kahkah.

Now,merasa lah nak ganti balik.tulah orang kata dah terberak baru nak carik jamban.kalau aku ganti sebulan 2x dari awal ,takdak la gini kan.
So,pengalaman puasa ni pun lawak.nak posa dari hari isnin.memula tak jadik sebab tak bangun.jaga2 dah kui 630 pagi.kansel.pastu ,esok nya bangun tapi baru nak cicah roti,dah azan.padan muka.so,tak posa lagi.at last ,semalam jadik jugak aku posa.

Sekali tgh hari perut gruk gruk.ok lagi,but,after pam berdenyut2.mak aih apa pun tak bleh dah.tapi ,aku tahan gak.sayang sangat lagipun bukan tahap nak pengsan or muntah lagik.
Masa tu lah tingin nak makan kepsi.pastu rasa nak makan tony romas pulak.pastu on the way tgh drive balik ,rasa nak makan sushi king.ikan mackerel feveret ku.nasib eryna behave sket la semalam.

Oh, yang puasa & bfeed ja yang tau how difficult sebab pam without food will lead to dehydration.not that easy, but alhamdulillah ,aku berjaya pam jugak dalam 5 oz.pastu balik rumah after buka puasa ,lagi 7 oz.alhamdulillah ,dapat la jugak 12 oz.ku doa segala nya di permudah kan kelak.nak kena kumpui stok lagi la nampak nya tuk top up the balance.

Jadi, sampai umah ,tunggu asben balik.cun, dia pun sampai.laju2 p ikano, senang sket kan.dah la dekat.tapi, masa tu dah azan la.sebab jem sket kat depan sunway giza.kalau tak, 15 mins dah sampai.perut dah nyanyi2 macam2 dah.mujur parking banyak kan.laju2 p sushi king.pun orang tak ramai.lega takyah chop tempat.aku suka duduk kat belah hujung sket, selesa sket plus tak risau sgt orang lalu lalang kat eryna.
Masa masuk tu ada aku perasaan macam pelakon apa ntah.aku xtau nama, cuma sebab baru2 ni ada tgk dia berlakon.so,familiar lah.sekali masuk bini Eizlan yusof.cantik minah tu.sweet je.

Eh,panjang nya intro.nak cter makan je kot.ok,as usual aku order ikan mackerel set, laki aku bento ,pastu temaki ,salmon skin ,telur ikan 2 bekas ( tak tau nama ).air as usual green tea.best sebab depa letak 2 jag sesiap ,satu sejuk, satu panas.so,pandai2 la tuang sendrik tak yah susah2 jerit nak refill air.



First course buat bukak posa.orang makan kurma,aku belasah salmon dulu.huhu.tak senonoh sangat nih.
Dan ,macam biasa cik eryna tugas dia makan piring sushi sudah................................+_+.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-






Tu gaya dia sengih yg 1st tu sebab dah nampak target, pastu usaha ambik & seterus nya ,enuff said..makan piring..nyum nyum




Ini promo terbaru sushi ,tempura month.tapi, aku tak amik gini sebab aku cuma suka tempura udang jer.yang lain tak best.set mackerel aku tu dah complete ngan tempura ,so toksah amik dah pun ok.

Sebab aku berjaya puasa hari ni, so its on asben the sushi,yeay !!.so ,lagi 18 hari berjaya posa agak2 dapat lagi dak gini.tapi, nak tony romas pulak.beef rib.tapi, laki ku awal2 dah cakap, tony romas on me.cissssss...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...