LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, May 13, 2013

Makan2 kat Kapitan Penang

As salam.

Entry basi nama nya.haha.
Sebab nya bila aku charge henfon ,tetiba nampak dalam files ada pic makanan.
Oh yes, hari tu kecoh kan ada wartawan ni direct translate eh.yang cakap orang yang suka amik pic makanan tu mental.tapi, sepatut nya lain maksud nya.gitu eh.sebab aku baca sekali lalu jer pun kat FB tuh.

Btw, aku memang saja suka2 amik pic makanan.dah jadik tabiat pulak kan.
Ni masa nak balik kg sempena mengundi ari tu.singgah Penang dulu pekena Tandoori.laki aku kata sedap.the best la kunun.so,aku laju ja nak try.padahal penat turun dari cameron.dengan ekon keta bleh plak rosak.tapi,sebab makanan ,mak ok jer.
Takmo makan nasi kandaq sebab dah malam la kunun.padahal....+_+.

Kapitan ni kat Georgetown.ko cari kat GPS ,nanti pandai la dia bagi.haha.aku tak tau jalan apa pun.kihkih.yang aku tau ,lalu Jambatan Pulau Pinang ,tak lama pastu dah jumpa restoren nya.
Memang hajat nak makan tandoori ayam yang di canang kan sedap tak ingat tu.
Tapi, bila dah sampai ,tetiba order sampingan Nasi briyani lamb.biasa lah dasar gergasi memang gitu.

So, order 2 tandoori ayam ,nasi beriani lamb in pot ,fresh oren 2 gelas aku punyer & teh ais laki ku punyer.



Macam biasa mesti order wings.isi banyak of cos.mau garing punyer.roti tu pilih cheese naan buat tambah lemak.terbaik !!!



Briyani in pot.sedap.lamb pun best.kami kan hantu lamb.ada 2 ketui.berebut2 sorang seketui.kecik je pot ni, cukup la ,dah ada tandoori set sorang sepinggan tu.



Makanan penambah lemak pada malam itu.
Tandoori - sedap.nak kata the best entah la.sebab rasa tandoori ni sama ja aku rasa.yang kaler ijau tu ,manis.better lagi Subaidah.but, ayam moist,roti lembut.best .harga RM 10 per set.

Ada macam2 set.siap ada briyani comes with tandoori.so,jangan pelik tgk orang makan briyani dgn tandoori.aku la org yang rasa pelik tu.baru tau ada gak orang makan gitu.hehe..

Dan..yang ni tak di jual mahupun untuk di makan.tapi, boleh di gigit...

-
-
-
-
-
-
-
-
-



Budak yang tak gheti duk diam.ni kalau dapat kaki ,jenuh la aku ligan dia nanti.
Ni duk dalam baby chair ni nak makan pun kena laju2 sebab takdak belt.dia selamba ja berdiri satgi.
Bukan apa,aku fobia sket sebab dulu ,depan mata aku, ada baby jatuh dari baby chair gini lah ,yang jenis takdak belt.kesian budak tu.mak ayah dia ralit sekejap sangat.dah ke bawah baby tu.

So, eventho tangan sebelah pegang eryna ,sebelah lagi makan.pun no hal.habis licin semua.kikiki.
Tau tak ,total nya murah kot. RM 36 saja.murah gillers kan.

Kalau singgah Penang ,jangan lupa ke Kapitan ni ok.sedap :)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...