Friday, May 10, 2013

Jom makan kat Linda Ikan Bakaq Kola Perlis.

As salam.

Balik perlis rugi la tak makan seafood ye dak.kalau tak makan kat kedai pun,mesti p borong beli kat kola sana.murah memang terbaik.
Masa aku pantang dulu ,memang kelas gila food aku.resipi ikan hari2 pun aku suka sebab makan siakap ,bawal putih ,ikan merah. tiap2 minggu laki aku balik p stock up ikan.tulah syok duk perlis ni.hihihi.

Btw ,aku ni nama ja la dok perlis ,tapi dah lama gila kot tak makan kat kola perlis tu.sebab asal balik ,semua orang pun nak makan situ.belum lagi masuk pelancong2 yang nak p langkawi.so, memang tak kuasa la aku nak memeriahkan keadaan puloks kan.

Since aku balik awal ,Jumaat malam tu p makan kat kola la.time ni ramai belum sampai kg lagi.abang aku pun sabtu baru sampai.so, kena la manfaat kan masa dengan makan sampai lebam kat Linda.
Linda Ikan bakaq ni memang femes.dah lama menjual.ada lagi satu kedai dia ,tu Linda 2 .tapi ,orang paling suka hat yang kat jeti.




Memang tak ramai orang pun.lega.hepi sket nak makan.ingat nak ajak family aku makan,tp sebab kak aku tgh pantang, tak jadik la.nak ajak in law ,last minit.aku plak dari umah aku.takkan nak jumpa kat kedai saja.biasalah dok satu negeri ni, kena gilir2 .

Selalu aku veto sket ,balik umah aku dulu.,esok nya baru balik sana.bukan apa, kami selalu sampai malam.so,konfem aku nak membuta sat esok nya.umah aku kan ada adik aku,selalu dia amik eryna ajak main pagi2, so dapat la aku rest kejap.nak masak bubur dia lagi ,basuh baju semua.
Boleh di terima dak alasan aku.kikiki.

Ok ,ni menu hari tu.

Ikan kerapu
Sotong goreng tepung
Sayur kailan ikan masin
Sambal lala
Tomyam udang 4 ekoq
Nasi 3 pinggan - aku sepinggan saja ok.
Tembikai
Fresh orange







Memang banyak gila ok 2 orang gergasi makan.konon macam ishhh..banyak nya.sekali hadap ,cisss semua licin.dasar pelahap.hohoho.

Eryna rilex je tengok sambil makan kerusi.kihkihkih.

Total semua RM 79.00
Murah la dari makan kat Jeram atau Tanjung harapan selangor tu.

And , sotong goreng tepung win malam tu.memang semua menu sedap di tekak,manis ikan tu..fuhhhh.terbaik lah.nothing can beat perlis nye masakan.haha.so bias.

Lokasi : Muara ikan bakar ,jeti kuala perlis. berdepan hotal putra braswana ( betui ke eja ntah ).

Selamat mencuba sekira nya anda tiba di Perlis.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...