Tuesday, May 14, 2013

Dapat parcel from photobook

As salam.

Aku rasa rekod kat opis orang yang selalu dapat personal parcel aku kot.kikiki.abis,kalau dah hari2 ader je mende aku order ,memang aku buat pakai opis address senang.kalau buat add umah ,sapa plak nak tunggu sign received nanti kan.
Lagipun opis aku takdak masalah nak post personal guna add sini pun.ada opis kawan aku cakap tak boleh.amboi.kedeks sangat aih.bukan nya order bom pun.

Btw, pagi ni dapat parcel as usual pop look la.apa lagi.terbeli pulak peplum.jangan ku pakai jadik pelam sudah.
Tapi,yang aku duk tunggu2 ni adalah photobook.alah ,yang boleh order online saja tu.tapi memerlukan sedikit kesabaran utk arrange pic sendiri.

Aku beli voucher photobook ni dah lama ,since last year thru groupon. sebelum ni dah pernah buat pun, so memang puas hati.masa tu gambar p korea & phuket.

Tau dak apa itu photobook ? Ala, camni ,korang leh pilih pic apa korang nak, then arrange sendiri guna template yang ada ,pastu redeem la.nanti akan sampai la album.tak yah la korang antar kedai suh orang print pastu kena beli album pastu kena lekat sendiri.bukan kah leceh ?

So,jom tengok sket apa rupa photobook tu .



Jeng jeng,,ni yang sampai baru ni tengah panas lagi.hihihi.
Size adalah 8 x 11. hardcover.


Ni kaver depan.gambar Niagara Falls.sebab aku suka giler niagara, one of 7 wonders ,masha allah cantik nya masih teringat.so, aku make it as cover.



Yang ni back kaver.ni kat buffalo.tempat adik aku stay selama 4 tahun dia kat sana.peace saja town ni kecik but very peaceful.masa p sana tengah windy..best sangat..



Ni antara hasil print lah.jenis kertas tu licin.silk.kira tak la mudah rosak.yang kat washington tu ,yang nampak The Capitol tu ,blur sebab kamera kodok aku.bukan salah photobook application.
kira nya kalau nak cantik leh adjust kat setting ,kalau tak ,dapat la pic agak blur sket.

How to beli ?

- so far aku rasa boleh search banyak deals kat groupon or mydeal atau apa2 lah.yang penting company yang offered photobook tu.

Berapa harga ?

- aku beli ni 8 x11 soft silk image wrap A4.last time beli jenis landscape.ukuran buku A4 lah ye.masa nak beli pandai2 la tgk.harga nya RM 72.
actually ada lagi murah.last time aku dapat RM 59.ni beli sebab dah tak sabaq nama nya.asal nya nak buat untuk bagi kat parents ku & parents mentua pics si eryna.pastu saja beli lebih utk  pic masa p USA dulu.

Macam mana nak buat ?

- After dapat voucher ,akan ada instructions how to download software.nanti dah dpt software tu ,tak perlu guna internet pun.boleh edit pic ,pastu save.rasa tak sempat nak sambung bila2 pun tak pa janji voucher tak expired.
- nak buat nyer tak susah pun.ada template ,ko add pastu arrange.pandai2 la no.

Best sebab pic cantik je print.murah plak tu.original price dalam RM 150 ke atas.yang aku buat ni dalam RM 250 ,so aku dapat beli dengan RM 72 so murah la tu.

So, yang ada banyak pics pastu malas nak print ,malas nak tepek kat album boleh la buat photobook.yer la,memang sekarang zaman org simpan dalam pc je kan,tapi aku still nak abadi kan pic aku kat album.
Who knows tetiba disk problem ka ,hilang ka,ha,mana nak dapat memori tu balik kan..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...