Thursday, April 25, 2013

Tefal bistro dari "barang oversea"

As salam.

Semalam aku dapat besaq punya parcel.selalu kalau ada parcel ,mesti lah dokumen2 akaun yang tak berkesudahan tu.
Tapi, kali ni nononono..its mine.hehe.
Selalu kan dapat barang dari poplook la, tudung la, bedak la.tu dia segala macam aku beli online ja sekarang.tak koser dah nak beli kat mall.except jeans lah memang kena try dulu.maklum lar, vontots cap J LO memang agak sukar carik size.+________+.

Sebelum tu,jom tengok baju striking pink aku beli dari poplook.
Memula dapat, aku was like..ish,terang sangat nih.tapi,skang orang kan pakai kaler block kan. ader ker orang kisah.haha.




Macam terang kan.tapi, aku kan suka pink. dah lama tak beli kaler pink.so, aku beli gak ler.material chiffon.
And..ni semalam aku test pakai.as usual.baju poplook memang tak mengecewakan aku.hehe.





Aku nak tunjuk baju jer.semalam kan ujan lebat, so,boring2 amik la pic dalam keta.hihihi.motip nak tayang gambaq sendiri ?
Tudung tu beli kat hajraa shah alam.offer RM25 je.awning best.kekadang nak cepat aku sarung ja tudung gini.senang sap sap soi.

Owh,berbalik kepada parcel tu ,ni dia..




Jom tengok isi dia apa tu...



Tadaaa...5 pcs tefal bistro.kaler merah lagi.sexy sangat nih.ehehehe.
Dalam box ni ada :

1 x 14cm milkpan without lid
1 x 16cm Saucepan with glass lid
1 x 18cm Saucepan with glass lid
1 x 20cm Fry pan
1 x 24cm Fry pan







Aku beli dari web " Barang Oversea" .korang boleh add kat fb. ni member opis aku yang sajes beli kat dia ni. Barang ni bawak dari UK. basically ,mcm2 lagi korang boleh beli dari sini.
Harga set ni hanya lah RM 340 .post charge RM 20 sebab nak cod aku tak sure tempat tu kt maner.

Macam benda2 ni kena pre-order.tunggu 2,3 bulan baru sampai.tapi, selalu lah check page dia sebab sometimes ada ready stock depa kontena sekaligus, so boleh beli terus.tapi, kena bayaq on the spot.
Kalu beli pre-order leh la bayaq bulan2 tak lah rasa macam mahal.huhu.

Well,aku memang dok berkenan kat Tefal ni since blogger Filla selalu sangat cter Tefal ni best.non- stick la.so,aku gedik jugak nak try. tapi, tau lah kat mall sini ,mak aih ,seketui non-stick pan tu saja dah RM 160 aku tengok kat jasko.maybe yang kecik dapat la RM 80 paling murah.gilos.

Jadi, kita carik laluan yang murah.com lar.haha.hidup kena bijoks ye dak.
Selama ni aku masak guna periuk belanga tuan rumah sewa aku ni.sebab aku menyewa fully furnished ,so semua menda ada termasuk la pinggan mangkuk & cutleries.

Ada lar kuali besaq mak mentua aku bagi dia beli kat padang besaq.ha, yang beli kat padang ni tau kan, betapa tahan nya periuk belanga sana.tapi kena pandai tengok.mak aku kata cap crocodile ja tahan lasak.Kalau yang ada gambaq kuda toksah beli.nipis kata nya.entah la ..aku pun tak tau.

So, berbalik kepada Tefal ni, nanti aku review la ye kehebatan nya.betui ka tak hangit .haha.hover la,kalau ko masak sampai hangit lagi nak salahkan periuk.
Oh ye, untuk keluarga kecik cam aku sesuai la kot sebab bukan nya besaq sangat.
In fact kalau nak buat gulai kepala ikan ,macam tak muat ja saucepan tu.
Yang manjer2 saja boleh la kot.
Itu semua kita tunggu later.

Sebab nya, aku tak akan rasmi lagi until...............................
Eceh, gatei plak nak saspen2 gitu.

Ok lah, until kami masuk rumah baru.yes, finally ,we bought a house.yeay !!!!
Since semua barang dalam umah ni adalah hak orang ,jadik sekarang ni kami tengah gigih meriki riki perabot ,electrical things ,barang dapor all.

Jadi ,Tefal ni akan di rasmikan di rumah baru.dah la kitchen kabinet pun kaler merah ,so sangat serasi bersama dengan Tefal nih.ngeh ngeh ngeh...i likey..tak sabaq.

Got to go.nanti aku coret kan di sini rumah yang kami beli tu, prosedur beli rumah sub-sale, lawyer yang best ,how to deal with bank & nak mark up harga all.
Untuk reference aku jugak kot2 aku terlupa in the future...

Till then...bye bye -____-.

1 comment:

misa-misa said...

Hi dear, ada lagi satu facebook page.
https://www.facebook.com/UKShoppingHub

Boleh check sini if nak beli barang2 dari uk. selalu harga diorang lagi murah. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...