Tuesday, April 9, 2013

Sepupu baru eryna

As salam.


Ya ampun.banyak sgt nak ber kepoh.hoii..bizi sangat ke jah. 
Memula ,nak tepek pic orang baru dalam family kami.Alhamdulillah cucu ke 5 ,cucu laki ke 3.sepupu eryna la ni. Ni cap baby shaklee nih. Akak aku ni, start amik shaklee masa 7 bulan.after doc dah give up nak bagi ubat. anemia dia makin teruk ,drop terus. Pastu ,berat baby masa 7 bulan tak sampai  1 kg.

Aku pulak jenis bukan stok asal nampak orang ,pomot. gilo ke apa.
Aku pomot kat fb jer. So,satu hari akak aku order satu set. Rupa nya mak aku suruh.haha.mak tgk aku aktif & alhamdulillah sihat ja.
Since dia amik ,nampak la dia makin ok.anemia pun ok lepas sebulan.And semalam alhamdulillah dah selamat melahirkan baby boy berat 3.4 kg. Abang dia dulu haluih sangat ,2.1 kg ja.Mak aku kata nak bagi mandi pun seriau sebab tulang ja.kihkih.so,adik dia ni keluaran shaklee ,konfem debab.tapi, tak leh lawan eryna 3.8 kg.miahahaha..


muka sebijik abang dia tapi versi tembams

Lepas ni tunggu turn kak ipaq pulak. Dia amik shaklee since early peknen.raya ni insya allah.semoga selamat semua nya.

Ok,back to my family.
Eryna kan, sejak masuk 8 bulan ni.adoi.punya la cranky dgn aku.balik umah nak mama saja.nak p toilet pun payah.dah la menangis kuat.abah dia ada pun dia tersedu sedan.hadoi.
Nasib kat umah pengasuh ,aku nak p kerja dia ok.baby ni memang bijoks kan.Nak amik perhatian la katakan.


Hai..saya lah budak ngengada tur

Ni kat Ikea last week.asal nya nak cari wooden toys kat eryna.dah kata allergik kan.tapi, takdak yang sesuai tuk baby girl.So, beli menda lain pulak .
Nampak baby chair ,beli ja lah.lagipun murah ja. RM 69 sekali dengan meja.Senang nak bagi makan.
Eryna ni dah la jenis tangan tu cepat ja nak mencepuk.semua benda dia cepuk.sabaq ja la. +__+.

As usual ,kalau p Ikano, aku suka makan kat sushi .teringin mackarel sedap tu.yums.
Best sebab senang nak lepak duduk. Staff dia pun friendly.
Eryna cam biasa main hempuk2 piring sos tu.miahahaha.nasib ler dia baling2.

Pasal food ni ,so far dia memang makan lah. aku pun tak paksa.kalau dia takmo,aku stop lah.Janji dia tetap minum susu.Itu yang paling penting kan...




Tengok tuh,sedap sangat lah tu duk jilat piring tu ha.Laki aku ajak beli bebyk kat daiso bagi dia main.hahaha.
Gaya macam ko dah besaq sangat dah eryna oiiii...

Ni pulak gaya makan kat umah semalam.Macam2 posing si budak shembams ni.


Si comots

Pose manja

Auw..ngada nye anak mama nih



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...