Friday, April 26, 2013

Salam Jumaat

As salam.

Another friday. Alhamdulillah. time flies so fast kan.
Mari lah kita mulai catatan hari ni dengan gambaq lontong yang sudah selamat di makan pagi tadi.dap dap.






Aku memang suka beli bekpes kat area keramat nih.food heaven.
Since aku antaq eryna pagi2 kat bbsitter ,so ,alang alang tu ,mesti singgah beli.
Aku dah ada spesifik stall yang aku suka. If nasi lemak depan Kelumpuk Teratai AU3 is the best.kena beratur ok nak beli nasi lemak situ.sambal dia the best.

Kuih muih situ pun murah .3 biji RM 1.murah la kan even though still cant beat murah beli kat titi chai perlis.hihi.but ,ok lah.mana nak dapat gak.
Kalu beli kat nyonya kueh kat kedai bawah opis ni ,RM 2.20 untuk 2 ketui kuih.giler kan mahai mencekik.

Makanan pantai timur best pulak aku selalu beli kat AU 1 .dekat ngan petronas & ofis TM .Nasi kerabu marveles sangat.sedap oh nom nom.selalu gak bila tekak menjerit2 nak nasi kerabu ,laju je la aku pi sana.

And lontong sedap itu ,aku beli kat Au 2.kat situ ada banyak stall.aku beli yang gerai no 2.
Kat situ jugak ,ada kedai jual laksa utara terbaik.Nama stall tu Nazri Goreng Pisang atau NPG.
Pakcik tu orang Pauh ,perlis.so, laksa pun terbaik.coq pisang pun ada.kopok lekor.ish memang best lah.tu tempat lepak kdg2 bila balik opis.hahaha...cuma skang tengah pantang laksa, amik bau saja.

Oh yes, lontong di atas berharga RM 4.50 .sebab aku mintak tambah rendang daging,mak aih.,..terbaik..banyak pulak tu.sedap nya..nak beli lagi next week.kenyang sampai lunch >_<.
Teringat lontong kak aku selalu masak time raya.dia memang terer masak pastu ganding ngan rendang daging mak..homai...makan hari2 pun tak jemu.selalu sorok lontong sebab dirik sendrik nak makan banyak2.takut habis tetamu bedal.kekeke.buruk lantak..hohoho..

Selamat ber weekend. insya allah ,nanti aku citer pasal procedure bank & lawyer untuk rumah sub-sale.Alhamdulillah ,semua urusan dah selesai.semalam dah sign surat bank.Another 3-4 months insya allah dah dapat masuk rumah.after raya to be exact,semoga semua nya berjalan lancar..aminnn...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...