Wednesday, April 3, 2013

Nasi penyet best kat Ampang Park

As salam.


Aku & ampang park tak dapat dipisah kan.nak nak sejak menjual Shaklee ni.hari2 mesti p ampang park nak post laju. Motip hari hari ? sebab, bila orang order ,aku terus post.tak de tunggu2 .nanti kesian orang ternanti nanti.

Tadi ,aku p ampang park sensorang.nak cepat.selalu pegi sekampung.
Lalu ,tak tau nak makan kat mana.
Tetiba teringat nak makan nasi ayam penyet kt situ.tak pernah try tapi nampak ramai orang.
Jadi,mari kita terjah jom.

Kedai ni kecik je .sebelah mc d & fish manhattan. Dari tepi jalan dah nampak.
Rupa nya nama dia "Ayam Penyet Best". kena la try tengok best ke tidak kan.
Aku memang pencinta ayam penyet.Masa peknen selalu makan.be it Nasi Ayam Penyet AP ,Ria ,pastu apa ke nama kat kota damansara tuh.pastu kat curve.
So far, aku memang suka AP punya. yang lain so so.sebab besar demoks ayam dia plus tak kedekut sambal.ko mintak extra dia kasi mangkuk sup terus.best !!!
Kalau Ria ,dia charge singgit.gila kedeks.

So,berbalik ke ayam penyet best tadi...aku tapau saja sebab full.plus kalau ada pun,takkan meja besaq gitu aku nak selfish duk sorang2 layan2 internet buat2 tak nampak ada orang grup ramai nak duduk.
Owh, aku belum sekejam itu lah.even tho kekdg aku selamba jugak macam kan aku bayar sekali dgn meja.harharhar.

Ini ghupenya masa bawak balik opis :






Ayam tu besar ok.bila aku letak tempat kosong sana ,penuh bekas hah.bekas tu ada 4 segi bukan polisterin yang memanjang tu.
Sangat juicy yums yums.
Sambal tak kedekuts plus sedap gilles.nampak 2 bungkus sambal dia bagi.

Perfecto !!! tak payah ber sup bagai.
10 bintang aku bagi.

Set ayam penyet dgn ice lemon tea = RM 10.40.
Nak pegi lagi ..seyes sedap sesangat.Tangan aku dok bau sambal dia lagi ni..uwawaa...nak lagi nak lagi.

Ok.full stop.aku dah terliuq balik ni...



oh nom nom nom




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...