Wednesday, April 3, 2013

Eryna cucuk kt demc ,makan2 di paradigm mall

As salam.


Weekend hari tu bawak eryna p cucuk .Dah nak masuk 8 bulan baru sibuk nak inject yang 6 bulan punyer.
Sebab nya ,eryna kan batuk & flue hari tu ,so ,malas nak bwk cucuk.
So,mari la kita p demc. Nak datang sini, better kol dulu appointment. weekend ramai sangat kot.
Eventho dah kol ,still kena tunggu lama.dalam sejam lebih la jugak.Abis tu,sapa suruh datang lambat kan.Kui 10.30 pagi sampai ,11.30 macam tu baru masuk jumpa doc koshy.

Doc koshy macam biasa.terlebih mesra.dia suka panggil eryna budak besar.haha.
Pastu nanti dia cakap. " comel la ko ni,doc suka la kau.kau suka eh sengih2." ha,nak amik hati eryna lar tu kan.hehe.

Progress eryna nak masuk 8 bulan :

Berat 8.7 kg
Panjang 73 cm.

Hari tu since 5 mths berat statik ,kali ni naik sket.tapi, takdak makna nya slim.debab jugak.haha.takpa,mama suka ja,boleh gomol gomol.
Eryna punya allergik to dust tu agak kuat jugak.sebab tu dia batuk & ada kahak lagi.sebab allergik ke hama, tilam all.so,kena selalu tukar cadar.plus dia kan semua benda sumbat dalam mulut.
Doc koshy suh tukar toys.beli jenis wooden toys.yelah.demanding betui si bam bam ni tau.



si bam bam lepas kena cucuk.horey !! tak nangis pun.apa ade hal.lemak banyak kan.tak rasa pun.

ubat batuk ,kahak & flue sebab allergies





Eryna terbongkang tunggu bil pastu mama pun nak enterprem jugak.kena buat2 serius sebab depan tu ada pakcik makcik tengah duduk sama. +_____+.

Total bill = RM 160. ok lah kan.dengan 3 jenis ubat ,cucuk plus consultation.

Pastu , p makan kat kedai soto seksyen 8 ,shah alam.
Pening ok setiap kali makan sini.sebab foods selection banyak nak mamps.berpuluh2 kot.dah pukul 2 lebih pun masih banyak food sebab depa keep on masak.dah la tu ,sedap.
Aku tak tau nak pilih last2 amik lauk kambing ,pajeri nenas & tempe. air tembikai.oh nom nom..sedap.


mama punya
eryna punya

Aku dah start bawak food eryna now.bila dia dah makan,dia tak la usya aku makan macam gangster kan.so,dapat la makan dengan tenang.eh,tak la tenang mana,sebab dia still nak kacau,but at least takdak la dia buat muka kebuluran tu.

Pastu, p Jakel beli baju raya asben.tema raya adalah.....jeng jeng.special sket sebab besday eryna jatuh hari raya.bestnya...
Pastu ,singgah Hajaa & Ariani beli tudung.tengah sale boleh la nak dpt RM 25- RM 30 per tudung.

Dah tak tau nak wat aper, hujan lebat .ingat nak lepak minum2. memula nak p Jusco bukit raja.last2 tukaq plan p Paradigm Mall KJ. boleh usya Uniqlo.
Sampai sana ,eryna berry.so,alang2 mandikan sekali senang.nanti balik tak payah nak mandi bagai.dah konfem2 balik lambat.

Dinner kat fish & chips.tak pernah g makan sini.best.nak nak bila makan free.lain macam best dia.haha...



Aku order set biasa je.laki amik salmon.sedap.harga pun ok.
Eryna macam biasa, makan bekal.habis dia makan.bagus betui anak mama ni.



sudah makan perut happy.main baling2

Masuk H&M ,last2 orang lain yang beli.masuk Uniqlo plak, takdak pants yang best.balik penuh kecewa.tapi hepi sebab dapat starbucks venti .asal nya order yang tall ,tapi sebab kastemer lain p amik & lama tunggu ,maka depa bagi free yang besar terus.sedap plak tu.kan dah cakap,barang free sedap dia lain macam.haha..


Add caption
Mak & anak yang keboringan menunggu
Dan aksi2 cik eryna yang double boring -_________-


duck face versi debab

versi ngengada
versi boring giler



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...