LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, March 7, 2013

Menganzung kembali

As salam.


Amboi.banyak pulak nak story hari ini.
Tiba2 teringat & nak share pulak dgn kawan2.amboi,banyak sangat ker kwn duk baca tu.+_____+.

Macam ni.hari tu ,aku pi jumpa kawan aku ni,pi bagi set pantang Shaklee.dia dah nak bersalin.anak dia yang sulung baru masuk setahun lebih la.makna nya kwn aku ni pregnant bila anak dia yg first umur eryna.
Ha,aku nak cakap pasal aku ni.bukan pasal kwn aku.
Tentang persediaan aku untuk second baby.Eh.aku tak pregnant lagi.

Since asben aku ni sibuk nak anak ramai,5 orang kata nya,dan since umur aku dah masuk 3 series of cos la aku tak leh plan lelama to have the 2,3,4,5 babies kan.Unless aku muda lagi la.
The thing is ,aku plak planned by 35 dah stop beranak.boleh ? haha.

Aku ni,masuk bulan ke 3 ,period mai balik as usual & di waktu yang sama macam dulu.alhamdulillah, eventho ramai ckp,once period susu takdak,aku masih bertahan sampai sekarang.
Jadi,bila ada period, of cos aku apply security kat diri aku.haha.semulajadi dengan persetujuan laki la of cos.
So,tetiap bulan,aku menunggu takut kot la tetiba tak dak period,ko tau la nape kan.

Aku refer kat ovulation calendar ni. bagus link ni.cer hampa try.tapi, kena yang period duk mai konsisten la.boleh tau bila time subur semua.
Nak dijadikan citer ,bulan ni, period aku lambat woo.dalam 5 hari.Aku kan buat calendar tu every 3 months.so far, dah 2 bulan berturut period on time.
Sekali bulan ni,gila lambat.aku neves ok.siap solat minta jangan la aku peknen now.
Siap doa ,aku nak peknen lagi ,tapi bukan sekarang.at least tahun depan.huhu..tak pa kan doa gitu.takut jugak,orang lain nak,aku plak takmo.

Ni contoh aku buat :


First day of last menstrual period:
  
Length of cycle: days
Show me my most fertile days for: Months
Show me the best days to have sex in order to
increase my chances of having a baby of a certain sex:
 

To print your calendar, first click 'Plan It!',
then click 'Print It!'



Month 1

Tuesday 29th January 2013 - First day of your cycle

Friday 8th February 2013 - A little bit fertile

Saturday 9th February 2013 - Fertile

Sunday 10th February 2013 - VERY fertile

Monday 11th February 2013 - Time to ovulate

Thursday 21st February 2013 - A home pregnancy test may work now.

BabyHopes sells sensitive pregnancy tests that can detect your pregnancy as early as 6 days before your period is due and costs up to 80% less than drugstore brands!


Monday 25th February 2013 - End of cycle

Thursday 28th February 2013 - No period? Maybe you're pregnant!

Tuesday 5th November 2013 - If you are, this is your approximate due date


Month 2

Tuesday 26th February 2013 - First day of your cycle

Friday 8th March 2013 - A little bit fertile

Saturday 9th March 2013 - Fertile

Sunday 10th March 2013 - VERY fertile

Monday 11th March 2013 - Time to ovulate

Thursday 21st March 2013 - A home pregnancy test may work now.





First day tu patut 29 Januari 2013. Aku pun tak tau awat bila copy paste dia kuaq date hari ni.but,yang lain tu betul la.
Aku buat cycle 28 hari.So, dah 2 bulan betul utk next period.
Jadi ,kalau ikut jadual ni, 26 Feb 2013 kena period dah,
Tapi,aku tak period sampai la at last 3 March 2013 baru timbul.selamat.hahahaha.
Kiranya kalau tak mai, on 21 March tu kena redho la buat upt.+______+.

Jadi, aku tukaq lak.aku buat cycle 33 days.
Ni result nya :




irst day of last menstrual period:
  
Length of cycle: days
Show me my most fertile days for: Months
Show me the best days to have sex in order to
increase my chances of having a baby of a certain sex:
 

To print your calendar, first click 'Plan It!',
then click 'Print It!'



Month 1

Tuesday 29th January 2013 - First day of your cycle

Wednesday 13th February 2013 - A little bit fertile

Thursday 14th February 2013 - Fertile

Friday 15th February 2013 - VERY fertile

Saturday 16th February 2013 - Time to ovulate

Tuesday 26th February 2013 - A home pregnancy test may work now.
BabyHopes sells sensitive pregnancy tests that can detect your pregnancy as early as 6 days before your period is due and costs up to 80% less than drugstore brands!


Saturday 2nd March 2013 - End of cycle

Tuesday 5th March 2013 - No period? Maybe you're pregnant!

Tuesday 5th November 2013 - If you are, this is your approximate due date


Month 2

Sunday 3rd March 2013 - First day of your cycle

Monday 18th March 2013 - A little bit fertile

Tuesday 19th March 2013 - Fertile

Wednesday 20th March 2013 - VERY fertile

Thursday 21st March 2013 - Time to ovulate

Sunday 31st March 2013 - A home pregnancy test may work now.
BabyHopes sells sensitive pregnancy tests that can detect your pregnancy as early as 6 days before your period is due and costs up to 80% less than drugstore brands!


Thursday 4th April 2013 - End of cycle

Sunday 7th April 2013 - No period? Maybe you're pregnant!

Sunday 8th December 2013 - If you are, this is your approximate due date


Month 3

Friday 5th April 2013 - First day of your cycle

Saturday 20th April 2013 - A little bit fertile

Sunday 21st April 2013 - Fertile

Monday 22nd April 2013 - VERY fertile

Tuesday 23rd April 2013 - Time to ovulate

Friday 3rd May 2013 - A home pregnancy test may work now.
BabyHopes sells sensitive pregnancy tests that can detect your pregnancy as early as 6 days before your period is due and costs up to 80% less than drugstore brands!


Tuesday 7th May 2013 - End of cycle

Friday 10th May 2013 - No period? Maybe you're pregnant!

Friday 10th January 2014 - If you are, this is your approximate due date





See,,at month 2 ,period aku kalau 33 days cycle adalah hari aku period tulah ,3 March 2013.
So,now aku buat cycle baru ikut suka hati aku.
Jadi, next period adalah 5 April.

Masa bulan 3 ni ,tgk lah hari yang fertile semua tu.pepandai lah plan..hihi..

Bukan takmo,sebab nya eryna baru masuk 7 bulan.aku plak aim nak bfeed dia sampai 2 tahun.plus aku tau aku ni kelam kabut.
Aku pikir banyakkk..contoh : mana nak antaq bbsitter ,kewangan all.banyak la aku pikiaq.
Aku pun planned next year nak pregnant balik.Masa tu dia dah 2 tahun.


Jadi ,mungkin  kalendar ni sesuai tuk yang plan nak pregnant atau nak pregnant lagi.
Mana tau kot aku tak sabaq nak baby lagi ,eryna setahun aku pregnant balik.who knows.aku ok ja.umur pun dah tua.LOL.



rindu plak time demoks begini

rindu kat shembams masa baby.now baby jugak..baby demoks.hiks


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...