LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, March 13, 2013

Hari weekend

As salam.

Weekend hari tu lepak umah saja.hari sabtu aktiviti memasak.jangan nak mengada makan kat luar ye.boss dah hint hint suruh masak.baik lah, kita masak.
Klasik tak ,ai masak gulai ikan talang masin .letak keledek.amboi..sedap ok.resipi mak mentua.habis licin seperiuk besaq dua orang ja makan.
Pic masak2 dah lama tak amik kan.sebab nya,nak masak tu pun kelam kabut sebab eryna kalau tak nampak muka mama dia, mau dia merangkak sendiri masuk dapoq.

How to bagi ikan masin tu tak masin ? eh..kata gulai ikan masin.ya la,takkan nak masak masin berdengung kan ? just rebus ikan masin tu dengan sedikit cuka .bila dah mengelegak,tutup api pastu baru siap tumis kuah gulai/kari.ikut la cap apa hampa prefer.macam aku, beli cap Alagappas.
Kalau kari ayam ,aku prefer cap Babas.rempah cap O pun suka jugak.

Hari sabtu pulak,sempat masak spageti je.sebab asben p jamboree kayuhan kat mana ntah dari subuh alam.
Member now tgh syok berkayuh.so,tinggal lah dgn eryna .eh,tapi adik aku ada mai lepak umah,so dia tunggu sampai aku sudah masak,then baru balik.
Kalau tak,mmg tak makan la.eryna bukan mau lepak sensorang.dia nak orang ada.dia main sendiri takpa.janji ada orang dgn dia.

Aktiviti biasa, tengok citer kat Astro Bella ,pastu layan Astro First.
Eryna pulak......







Macam2 gaya si shembams ni tidoq.Lasak kemain,konker sorang tilam tu.



eksyen tgk tv





Baby cot ni buat masa sekarang berfungsi untuk letak dia sekejapan.dia bukan mau dah tidoq dalam tu.jadi tempat dia bermain.
Tapi ,paling banyak berdiri.boleh di katakan ,keja berdiri sepanjang masa.takut jugak nak sesuka hati tinggal.kang tetiba dah keluar.oh no !!!!
Takat nak kencing ok lagi kot,nak berry memang tak lah.+________+


malam terus terbongkang

So, itu lah aktiviti kami.aku sekarang kan berkira2 nak memasak yang senang2 kat eryna.so,time dia tido la amik chance buka buku resipi.
Amboi,poyo nya buka buku.biasa lah,anak sorang memang over..kihkih..




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...