Friday, March 15, 2013

Dilema mak di hari Jumaat

As salam.


Pagi ni aku masuk opis ja, tengok lampu dah on. Eh, awal plak colleageu aku sampai.
Kat bilik aku duduk ni, ada 6 bilik. so,dulu aku share dgn finance assistant.
Now,sejak kontrak minah tu dah tak renew, so aku konker sorang2.jadik nya semua orang sorang satu bilik.
Boss aku pulak takde, outstation manila.yang lagi 2 orang Norwegian bilik sebelah,ntah p mana pulak.
Kawan aku yang oditer ni pun slalu travel.kang ujung bulan nak travel p geneva.
Basically, aku la penghuni tetap level 9.

Sekali rupanya boss yang balik.Nasib..nasib..
Sebabnya semalam aku masuk lambat gila..kui 10 lebih.sebab nya eryna boleh bantai tido takmo bangun.dari dia menghamuk dalam keta better aku tunggu sampai dia mangkit.
Dah kui 915 baru nak kuar umah, berdesup la p keramat pastu masuk opis.

Boss aku ni plak org german.tapi,tak punctual.dia ok ja.kekadang dia pun lambat.cuma ko kena pandai la,kerja mesti siap.jangan nak hegeh.
Eh,panjang plak citer.
Begini..tetiba boss aku ni dengan tak sempat aku nak breakfast lontong yang aku tapau dari gerai tepi jalan tu,dah buka cerita aktiviti dia kat manila.
Aku pun dengaq ja la dengan penuh kelaparan lontong.

Actually ,since last week dia dok tanya if aku boleh travel balik.
Dulu, masa single mmg ada time aku kena p opis kat cambodia atau hanoi atau manila untuk finance support.
Since kahwin, memang tak pernah p lagi.Sebab concern nya aku dah ada anak.
Beno nya pun,aku belum rela pun nak p.tapi,kalau dia antaq p Berlin aku mau la.hahahaha.
But, kena p cambodia plak sebab opis sana ada problem sket.

Yang aku bingung tu pasal eryna.takkan nak tinggal.dia dah la malam2 tido mesti cium tiak mama dulu.nenen pun dah tentu2 takmo botol.
Dan, dah tentu2 aku pun takmo tinggal dia.oh tidak.macam takleh imagine.
Takdak la lama pun,dalam 2,3 hari gitu.
Aku dah pernah p cambodia dulu,masa time single.biasa ja pun.8 hari ok kena duk sana ada training.

Either aku tukaq2 dgn colleague kat indonesia.macam aku p 3 hari,pastu dia plak p sana.ha,tak tau lah.
Kalau tak bawak eryna, mak aku payah sket nak handle.sebab akak aku tgh tunggu hari nak bersalin.
Dah confirm2 kena jaga akak aku.
Nak tinggal ngan in law memang tak lah kot.kesian plak mak mentua aku tu bukannya sihat sangat.
Nak bawak adik aku tuk jaga, dia tak konfiden tang nak basuh berry.lama gak nak kena lepak dalam hotel tu,mau 6 jam maximum sebab aku kan nak masuk opis buat keja.
Asben plak.tak tau la aku dia ok ke tak nak cuti.plus boleh ka jaga.
Haish..dilema betui la ni.betui2 dilema.

Kalau tak bawak eryna ,hal dia kena tinggal dengan sapa satu hal.
Hal susu pun satu hal.
Insya allah ,susu cukup buat bekal kat sini.
But, kat sana aku plak kena pump bawak balik.hmmmm...

Kalau bawak eryna senang ,tak payah pam bwk balik.bagi ja terus.pam just tuk dia minum masa kat hotel.
Hoi..dilema lagi..
Tengok la apa konklusi petang ni.boss aku suh pikiaq.

Boss...nak p Berlin boleh ?????? +________________+


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...