Monday, February 4, 2013

Makan di Muara Jeram kuala selangor

As salam.

1 Feb ari tu aku cuti.of cos la,opis kat key ell katakan.tapi,kat umah ni senyap sunyi sebab laki p koje.fadan muka,sapa suh keja kat cyber.dah lah jauh, tak best pulak tu.haha.
Jiran tetangga pun sunyi je.yelah ,memasing kena keja ye dak.aku mmg takdak apa plan .keta plak asben pinjam keta dia yang tak best tu mmg aku tak gheti bwk.jadik, duk diam2 sudah layan eryna.
But,biasa lah mana leh duk diam.tetiba besfren ku bbm..ting tong..dia akan dtg pick up,lepak makan pastu lepak umah dia.kang malam laki ai dtg amik.

Oh yes,rumah dia tu rumah parents dia lar.sebab aku kan dah biasa since uni time melepak di umah dia.jadi ,dah kahwin ada anak pun masih belum malu.wahaha..lunch kat tropicana pekena korean food pastu lepak ja kat umah dia.ada sorang lagi member join.dia keja kat petronas klcc ,so,harus lah cuti dan meronggeng kiah.sebab pics semua kat kamera ,jadik ,tiada la bukti pada hari kejadian.

Saturday pulak.kemas2 umah sket.layan eryna,pastu nak kuar makan.sebabnya kat fridge belum beli stok makanan.sardin pun dah licin bedal.ada pisang mak bagi ritu.tu pun nak buat coq pisang ,tepung habis jugak.acaner tuh.
Lalu, kami keluar tanpa arah tuju.ingat nak belanja besday boy belated tu chillis.tapi dia plak bagi cadangan nak p Jeram makan ikan terbakor.amboi.kita on aje.suka ni nak makan seafood.




Since awal lagi ,jadi kita makan light2 dulu.pusing belah Giza tu payah sangat nak dapat parking.last2 sampai ke belah TTDI.asal nya nak p cari akubekam tu.skali full takleh buat appointment.so,pusing2 jumpa kopitiam cap bumiputera ni.
Aku makan mee hong kong ( rupa mcm mee megi je ) ,asben makan kuey toew.minum plak air kopi kaw.air sedap.tak pekat,tak manis.boleh la p lepak minum kopi situ pasni.


hobi terbaru sejak ada gigi 2 batang


Pastu,terus p Jusco bukit tinggi.motip ? sebab ada hari apa ntah ,kami nak p sana sampai ke sudah tak jumpa.GPS plak tak bawak.last2 p Jusco Bukit Raja.sengal betui.so,kali ni sampai jugak.rushing jgk time ni sebab kalut nak p makan nun.masa tu dah kui 4 lebey dah.takut org penuh la katakan.


tempat feveret skang.baby room.


Aku skang ni semua tempat kat mall dah tak penting.yang penting baby room best.so far yang best adalah setia city mall.mmg best,siap ada air panas senang kasik eryna mandi terus.aku nye style, baju siap complete sampai time tidoq eventho tempat nak p tu sekangkang kera dari rumah.
Mana tau in case nak singgah memana, so leh mandikan sekali ,balik umah senang.baby pun selesa.

Gedebak gedebuk,tgk2 dah kui 530 pm.beli barang2 eryna je la.pastu laju2 kuaq.sekali GPS plak buat hal.cam blur.aku pun kol muara jeram tu, budak tu kata boss tak kasik reserve dah.masa aku kol awal tu,depa tak pick up.so,alang2 kat sana,tekad la nak p jugak.tak kira ..tak kira...

Pastu,pusing pusing..last2 masuk la hala ke sana.lama jugak la dari bukit tinggi tu.mau sejam jugak.kol 745 pm baru sampai..tau la kan,dah la weekend ,pastu malam.orang kita ni kan time ni lah nak makan ramai2.as expected ,full.mujur jugak,sampai2 dah ada parking.rezeki jugak.cik eryna dah siap membuta.ni kan time tidoq dia.


parking area

dari luar

Masuk dlm tu,wah..mmg besar la tempat dia.macam hall kot.dia separate ke 3 tempat.besar camtu pun full.toilet bersih.surau pun ok.aku sempat jenguk sebab tgh "bercuti" kan.
Kena tunggu dalam 15 mins la jugak nak dpt tempat.mostly meja yang untuk 10 orang lebih dah fully booked.kami yang small family ni senang sket, bukak meja seketui..selesai.



Kat tengah2 tu ada stall jual eskrem goreng.sebab aku tgh batuk ,so dilupakan.dah mcm food court rupenya kan..siap ada playground lagi.meja we olls kat tepi play ground tu ler.siap ada org jual2 barang menan lagi.mmg bagus merabakkan duit poket mak bapak ye.abis, mak apak sedap makan,budak2 sila ke play ground.laku betul gerai2 jual menan tu.





Meja2 yang kosong tu dah fully booked.masa aku nak balik,mai la family yang dah booked tu.tgh2 malam baru nak makan..tak lapaq ke depa nih..agak nya orang dekat kot.aku yang jauh ni haruslah mai awal makan.

cik eryna pada hari kejadian

dap dap dap

settled....................

Aku order jenahak bakar ,spicy crab, udang butter,sotong goreng tepung & tomyam sayur.amboi.makan 2 orang mcm tak makan sebulan.ada bela jin dalam perut ke apa ni..licin ok..licin...
Semua best .cuma spicy crab tu, patut nya nak yang tak berkuah..laki den p amik yang ada kuah.huwaa..tapi sedap jugak..lagi best dari muara tanjung harapan tu.
udang butter tu 6 ekoq ,4 ekoq aku bedal..sedap sedap..sotong goreng tepung 4 ekoq licin..tinggai janggut takmo.high cholestrol la kunun.ikan tu manis nya..hai..sedap nih..tomyam sayur lak tak kedeks langsung,siap dia letak jugak ayam ,udang kecik & sotong.mmg terbaik sangat nih...sambal pun dah siap ada.kan senang.mcm kat muara tu,sambal kena mintak.pastu ,sos nk cicah ngan sotong tak dak..apa la..tak best langsung.

Total damage dengan nasi putih 3 pinggan ,air fresh orange & asam boi = RM 85.
sangat murah dan berbaloi dari muara tanjung harapan palsu tuh.

Muara jeram ni sangat recommended.dah le bersih ,cepat plak tu.staff dia dedikasi sket.hiks hiks.semua makanan sedap.best lah pendek kata.nak nak kalu orang belanja..lagiiiii shedappppp....-____________-



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...