Thursday, February 28, 2013

Eryna si shembams

As salam.


Eryna dah nak masuk 7 bulan.mana updates 6 bulan nya ntah.cucuk pun belum.hari tu dah postpone sebab ada hal lagi penting.Maybe next week kot baru cucuk.Kang kena marah ngan Doc Koshi fadan muka aku.

Eryna masa 6 bulan berat tak berubah, 8.4 kg.maybe sebab dia dah start merangkak.tu pun jangan ,merangkak tak pass lagi ,dah sibuk pulak nak berdiri macam nak bertatih jalan.amboi dia.eksyen tuh.
Sebelum ni,eryna mmg boleh duduk tapi with support lar.Sekali ,2 hari lepas, tetiba dia duduk sendiri.yeay !!! dah besar anak mama ni.


kat kopitiam.first time dok dlm baby chair.masa ni kena support lagi belakang tu

ni eksyen macam kan ada air dalam tu.*excuse the moncet tummy*

So,achievement eryna masa 6 bulan adalah merangkak tapi belum pro ,dah pandai duduk sendiri.& yes,dia belum makan solid food.actually ,dah plan nak start intro puree buah.but,suddenly eryna kena flue & cold.berjangkit la sebab bdk dua orang kat pengasuh pun kena.so,kansel makan.biar antibodi kuat dulu.aku bukan lah kiasu mom yang sgt obses pasal bfeed ,tapi bak kata paed ,selagi boleh fully bfeed ,better hold dulu makan,nanti2 lah.so,mak ok jer.tak yah la masak lagi ye dok.


see..see..duduk sambil tangan kt kepala saja ok.no pegang2 please

tengah mengepoh dgn abah


Apa lagi eh.oh ya,kalau dulu eryna senang orang nak dukung ,now dah takmo.huhu.hanya nak kat aku, abah dia & bbsitter.even anak kakak tu pun dia takmo.apatah lagi kat orang lain.adik aku pegang pun dia takmo.nangis ok.pandai berlakon sangat.nasib dia jenis tak nangis nak berdokong.kalau tak,jenuh la akak bbsitter tu.mana nak handle si budak berdua tu lagi kan.

Eryna ,alhamduillah still minum susu mama 15 oz kat umah bbsitter.doa2 dia tak la tetiba reject mereject nih.think positive lah ye.She will be 7 months next week.so,after dia ok from cough & flue ni nak kasi puree buah dulu,pastu baru kasik bubur.Mintak2 tu aku rajin la nak memasak tu.kalau boleh takmo biasakan dengan benda dalam tin lagi.tgk la macam mana.






Semua benda pun nak makan.makan kaki,makan remote,makan tudung,makan puting botol ( bukan aku punya..nasib lum gigit ) .semua makan.mainan semua dia makan.
Dan.........mmg tahap kronik si shembams nih...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




ada tikus makan..huhuhuhu



Rescue !!!! She really needs foodssssssssssssssss...+______________+



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...