LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, February 19, 2013

Eryna kena flue lagi

As salam.


Eryna tetiba semalam bangun pagi macam kena flue.dengar mcm sok sek sket.tu lar, tetiap malam nak ber ekon.mana tak flue anak oi.
Cik bam bam tak bleh panas.sejuk takpe.that is her one of allergy. tak bleh panas.amboi..kulit international sgt.hantar p kutub baru tau.

So,smlm ,antar kat kak nas pengasuh mcm biasa. tetiba ,tgh hari mcm tu dia mesej tanya adakah cik eryna kena flue.Akak ni jenis ,apa2 semua dia tanya.nak nak kalau melibatkan penyakit.kekdg dia mcm takut kalau kena demam sebab berjangkit masa kat umah dia ka apa.
Ada sekali tu ,yang eryna pes time demam tu kan.sms just nak bagitau yang eryna tak p skool la.sebab demam.dia punya risau siap sms mcm rasa bersalah si tembam demam sebab berjangkit ngan other babies.

As expected ,petang tu amik ,dah nampak flue sket2.susah la nak avoid sebab ada 2 budak lagi kan.sorang tu asik la tak sihat & sorang lagi tu kata nya cirit birit pulak.plus,environment did contribute a bit lah.
Malam tadi ,cik eryna cam biasa ja.cuma dia tido awal than usuals.Selalu 10 or 11 pm baru nak lelap.semalam, 930 pm dah tidoq.
Maybe sebab masa balik from pengasuh tu dia main ja dlm keta.

Semalam jugak ,kami bwk kuaq baby cot letak ruang tamu sebab kat bilik takdak ekon.lama jugak tidoq kat  hall sebab tenant tu takmo pasang ekon plak dalam bilik.-___-
2,3 kali jugak dia asik terbangun.maybe sebab dah lama kot tak tidoq dlm tu.selama ni asik di celah ketiak saja.so,macam tak best tak bau la tu kot kan..hihi..

Masa kui 4 pagi camtu, rasa cam panas sket badan dia.check suhu 37.hmm..she's having mild fever.so,letak kool fever je plus vicks.
Pastu ,seperti biasa ..menggunakan petua ku..letak kunyit kat hidung.smlm cari tak jumpa.nasib pagi tadi jumpa.tgh pump jugak masa tu,tetiba nampak sekarung kunyit yang abah dia beli hari tu.

Mujarab tak mujarab.dlm sejam camtu ,maka cik eryna pun ber"achoom" ada la 2,3 kali.sekali achoom..mak ko..pekat..huahua..bagus..kalau sket2 tu ,nanti lambat nak baik..
Jadi ,nak bagi cepat baik punya pasal...maka 30 mins ja sapu.pastu kasi susu banyak2.kalau boleh tak nak depend ubat sangat.bahaya...




 Eryna si kunyit..haha..sian dah mcm anak ke***g dah..hohoho



Eryna muka bosan asik kena amik pic.terserlah double chin di situ..+______+



So,masa dlm keta ,mau 5,6 kali bersin dgn bubbles lagi u pakej.nasib tak jem sebab kuar pun dah lambat.demam dah takdak.on & off gitu.maybe sebab flue.
Lega ok..haha..tulah dia kalau dah jadik mak ni kan..anak first..everything,,,

Senang ja.amik kunyit,bukan serbuk kunyit tau.,pastu potong.kasi kuning tu leret dari hidung naik ke ubun.pastu selawat la 3 kali.buat la suka hati brp kali.nak cepat, buat selalu.aku siap kasi seketui kunyit kat pengasuh..hihi..

Moga2 eryna cepat la lega flue.kesian dok sok sek sok sek..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...