LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, January 18, 2013

Tetiba jual shaklee pulak

As salam.

Kawan2 kat FB mmg dah tau pasal aku syiok duk promote Shaklee.Alhamdulillah..good response so far.eh.ni aku bukan nak cerita pasal vitamin kat sini.kang tak pasal2 blog aku nih jadik blog menjual pulak.

Rata2 yang baca blog aku mmg dah tau ,sebab since early pregnant aku amik Shaklee.boleh tgk entry2 yang aku ada cerita psl supplement.shaklee ler tu.
Everytime check up kk ,obimin mmg tak amik.check kat gynae swasta ,dia suruh continue shaklee.aku kasik dia tgk dulu before amik.even dah sah2 shaklee tu ceritifed & halal ,aku tetap nak dgr pendapat doktor.

And masa pantang, sampai la ni aku mmg adore ngan shaklee.banyak la membantu especially  dari segi kesihatan.
Yang aku nak cerita ...why..why now..ni laki aku tanya.masa tu,aku fikir.eh..why not aku share dgn kwn2 kat FB psl shaklee.sebab selama almost setahun lebih aku amik,alhamdulillah tak mengecewakan.makin sihat adalah.

Tetiba je kan aku dpt idea nak share..laki aku kata tetiba je.aku cakap balik.saja.dari aku main2 kt FB post ntah pape, kan molek aku sharing.all this while pun mmg ada member yg dok sms/watsap tanya aku amik apa masa pantang.nak2 depa tau aku fully bf.tapi,aku tetap stresskan ,jgn anggap telan shaklee tu,susu ko keluar curah2.yang penting pump kat opis.cari masa.WAJIB.kena makan jugak.jgn ingat telan vitamin koyan2,badan boleh produce susu.aku mmg selalu blog out psl aku kena makan.tak makan,mmg susu tak byk.so,pandai2 la bila nak pump kat opis.jgn nak diet sgt.seriously,bfeed helps reduce weight.aku puas hati sebab dapat balik berat before pregnant..baju lama pun muat.Read : baju size S.Jeans size 29 ja skang*tang tetep mmg tak leh nak kata apa la*.aku mmg puas hati sebab aku aim sampai situ.berat aku kalau below 55 kg akan nampak mcm aku sgt slim.so,cukup la takat 58 kg.ni pun bdk2 opis kata dah kurus.*mind u,aku gained 20 kg masa pregnant*
aku tak banyak amik full pic,nanti kalau ada aku tepek.tapi,aku bukan jual produk kurus,ni khas tuk kwn aku.sebagai semangat yang fully bfeed boleh kurus.chaiyok.

ni masa eryna 3 bulan lebey kot.kt melaka

Aku pikir ,alang2 aku dok p stock up ,ajak la sesapa nak join.aku leh belikan.alang2 pulak tu, ofis nya kat wangsa maju.dekat sgt dgn opis aku.menyambil je.aku kasi pun harga aku.mmg takde untung.laki aku kata, eh..nak buat bisnes takde untung ke.ntah,aku rasa semua pun dah tau rega shaklee ni mmg orang kasik rega ahli je.so,aku ikut je.aku charge postage le flat RM10.eh..dah mcm nak meniaga.


Kalau yang dpt rega lagi murah ,maybe orang tu dah tahap2 supervisor ,stock byk2..dia boley kasi rega lagi murah dari dia beli...pun,aku ckp jugak..silakan beli dgn org tu.aku mmg takdak stok byk..nak,kena la bayar pastu aku p amik & post.ha..macam tu lah..kita menyambil2 je la.


so,berbalik kpd kisah ..tulah dia.yang baca blog mmg ada yg dah lama duk ber sms aku citer2 psl shaklee ni.ada yang mmg aku duk tlg belikan-u-know-who-u-are- >_<
bila anounced kat fb ,dah tetiba aku jadik konsultan.tapi serius aku suka.sebab benda baik.paling best,mostly kengkwn yg selama add aje kat fb xpenah bersembang tu ,wasap aku.ada yang nak join beli,ada yang mtk nasihat ( wah gitu ).sebab ada yang mmg dah amik shaklee saja nak sembang.kan ke best..dapat mengeratkan silaturrahim tu weh.

Ada member aku ni, esk lusa dah nak beranak ,dtg umah aku mintak advise,nak dgr experience beranak.so,mmg tanamera & shaklee la aku suggest.sebab mmg tu aku guna.kalau tak guna,giler tak berani nak promote kot.dia plak upenya mmg member shaklee.ha,apa lagi.umah dekat dgn branch shaklee,kalau boleh beli sendiri ,then go on.begitu lah cerita nya.

Sekian kisah shaklee..haha..
kalau nak,PM..sempattttt... 0_0

,

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...