LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, January 7, 2013

Nasi lemak royale kat Ampang

As salam.

Hari ni Eryna dah 5 bulan.wah wah..cepatnya sudah 5 bulan yeh.hari rabu nk nak bwk g cek up kt Dr Koshi.kena cucuk bontot lagi la cik Eryna.jangan demam sudah.all this while after jab pun mmg tak demam..fuh fuh..jgn demam plak nanti.

Weekend ari tu ,tetiba kan sabtu tu perut sakit giler.bukan sakit sebab nak berry or sembelit ke apa..tak tak.ni sakit tak tau nak ckp ,belah kanan..horror nya..baru pikir nak kuar p buat spek ,dah siap2 semua..tapi tak leh nk jalan lurus.huhu..ms solat tu, siap terbongkok sket sebab bila lurus je rasa sakit giler belah kana.jap jap g nak goggle dah kenapa nih.
Asben aku kata,,,pregnant ke..wak lu la.baru minggu lepas period kot.dah kenapa minggu ni nak menganzung.nehi nehi..Eryna kena 2 thn ke atas baru boley boyot balik.skang boncit sajer..eh..kalau rezki nak wat gena kan..
Tapi,pas baring mengiring tu ,ok plak.after 1 hour la.hari ahad ok pulak..siap boley vakum satu umah kecik tur.tak dak apa masalah pung.ke gastrik eh..sebab lewat2kan makan.

So, sebab sabtu dah masak2 ,hari ahad terus malas masak.some more dah kemas2 ,basuh baju ,lipat baju..malas nak masak.Adventure sket hari ahad tu..p makan nasi lemak royale kat ampang.giler jauh eh dari kota damansara p lunch kat ampang. dah tu,kena tunggu kui 3 pm baru leh mkn sebab bukak lambat.
Eryna plak.,dah siap2 kan dia..nak susu plak..pastu dia leh zzzz..so,sambil tunggu tuan puteri bangun, siap tgk nona.eh..dah kenapa fafau nampak gems sket.adakah kardigan tu tak sesuai ?? or neelopah terlalu slim,maka bila berdiri sebelah org slim,kita pun nampak gems...

Ok,mana plak cerita nasi lemak royale tu.g sana pakai gps..alolo..upenya senang je nak carik.yang konpius tu sebab ia adalah food court yang bukak kat dalam area Tiara kondo ke apartments.untung la penduduk situ sebab ada food court .senang carik makan.kalau yang tahap pemalas cam aku memang sesuai sgt duk situ.tapi ,gerai lain mcm burger bakar tak buka g.mesti malam2 happening.

Tempat nya adalah kat Ampang .Ni gps koordinat .zaman skang kan IT.tak yah pening2 berenti kat stesen minyak nak tnya nasi lemak royale tgh2 panas.

 3.150728, 101.752265


dari entrance.ada parking tuk customer.


kami sampai kui 330 pm,ingat kan aku je kebulur..upenya ,dah ada yang queue nak melantak.tapi tak ramai sgt.bersih la tempat ni.,cam sempoi je.aku sampai2 je ,masa queue sibuk nak amik gambar.sekali budak depan aku ni perasan la tgh snap pic.buat malu je..hoho..

mamat depan aku ni la perasan aku duk snap2 pic

Sampai turn ,terus rakus pilih ayam goreng,telur rebus.aku mmg suka mkn cenggitu je.tak saba nak mencekiks.kebulur sgt nih,
Asben aku over sket,amik sotong,daging,telur rebus & bendi.total RM 16.50.aku nye RM5.50 & laki punya RM 11.00.



gerai tu dari tmpt kami duduk


gerai tu berdepan ngan pool

Terfikir gak nih,sapa nak mandi kalu dah keliling nya gerai.ada gerai burger bakar pastu 2,3 stalls lagiks.agaknya pool ni buat perhiasan kot sebab tu bersih ja aku tgk.


asben punya
dia punya jugak.belum mkn dah mintak nasi tambah

Aku punya ?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





dah selamat dlm perut..lapor ok.

Eh..mana si shembam busyuk tuh..........

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



halloo..saya dah 5 bulan ni...


Shembam mmg tak mo duduk diam skang.makan gilir2 but she at least behave takde la jerit2 .ok ja makan.cuma tak fun kena makan sendrik2.hahaha..

Pas makan, p kelana jaya nak buat spek.tapi kedai tu tak best.tak yah la sebut kedai apa.kedai melayu la..ingat nak support ,tapi dia sendiri pun tak brp membantu..maka lupa kan..p Paradigm Mall sebab ada budak dah poo poo..masuk 3 kedai spek, at last jumpa yang berkenan.

Mata tak rabun sgt ,saja guna kan benefit opis.tahun ni insurans kaver optical RM500.so,cari below tu la.tak main2 la top up2 ..kedeks ok.pasni nak claim dental , cucuk Eryna ,health screening..yang xleh kaver tahun ni cuma maternity je.kejam kan..last year aku beranak takde plak nak benefit tu.tahun ni baru approved.jadi kena beranak lain la baru dpt claim.jahat jahat.


Oh yes..pasal nasi lemak tu.nasi dia kaler kuning.rasa ada lemak mcm pulut sket.kenyang sepinggan.pastu kuah dia best.mcm nasi kandaq tapi version nasi kaler kuning.harga reasonable.Kalau orang perlis, tau pasal Nasi kandaq Hameed..ha..begitu lah lebey kurang rasa dia cuma nasi kuning Hameed tak la rasa cam lemak pulut tur.but, makan tu dpt la mengubat rindu kat perlis indera kayangan.. -_____-






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...