LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, January 2, 2013

Makan di muara tanjung harapan sempena New Year 2013

As salam.


Cisss sangat tajuk kan.takde makna nya sempena nak celebrate new year nak makan2 bagai. itu sebabnya kami dah mati kutu tak tau nak p mana dah. 

Hari isnin ,a day before new year tu both of us cuti.nak clear leave lah katanya. so, since cuti bersambung, selama 4 hari keja kami adalah sukat jalan. kering idea weh nak p mana.Ingat kan nak bercuti tapi fulus agak tersempit sket. Aku dgn bayar zakat tuk setahun ,asben plak buat fully settlement kereta ( sebab kami tgh on something ,so nak settle kan hutang piutang ). 

Sabtu & ahad keja kami adalah p curve , p ou ,pastu p shah alam umah ex-colleague. Jalan plak lengang yang hamat.tapi best jugak lepak camtu.pas subuh memasing terbongkang..dengan Eryna aku paksa suh tido.dia kan dah biasa bangun seawal alam ,so aku biar je dia golek sambil nyanyi sakan..last2 tgk dia pun terbongkang..kihkih..teruk betui kan.

Hari isnin ,aku nekad nak kena merayap jugak.so, after bfast pukul 12 pm ( gile kan..makan cekodok kui 12 tgh hari ooooiii ) ,lepak lagi layan maharaja lawak pastu kui 4 pm baru kuar. aku rasa nak makan ikan bakar & the best option sebab dekat adalah klang.maka ke tanjung harapan kita.

Pukul 545 pm sampai keta dah bersusun ok.maybe sebab cuti skool kot.meja pun byk reserve.duduk la kami kat tepi2 tuh ,nasib tak ujan.
punya la lama tunggu order..nasi & sayur sampai dulu..dah sejuk kematu baru seafood sampai.hoish.,,tensi..tapi nak wat gena orang ramai padahal awal petang lagi kot.

Cik eryna sempat memberry & terus tukar pakai long jumpers takut nyamuk attack.kesian dia tau abis tangan & paha montok tu kena serang.lempang jugak nyamuk durjana tuh.



hai..gediks tak shayeee...cian dia,lebam seketui kat tangan


Makanan yang dah selamat masuk dlm perut adalah :

- nasi putih 4 pinggan ( aku makan sepinggan ja )
- air buah
- ketam 2 ekoq masak sambal (sedap)
- udang 4 ekoq goreng tepung ( hampeh )
- tomyam udang 4 ekoq ( sedap )
- ikan jenahak
- sayur kailan masak tiram ( errr...tak sedap )

total : RM 95

cekik darah kan ? sebagai anak jati perlis ,aku rasa mcm nak nangis tgk harga dia.tapi sebab aku makan free ,terus tak jadik nangis..wahaha..tapi..seyes mahai kan..dah la masak pun ok ok saja.
kalu kat kola perlis tu ,sedap dah tentu.kemaruk nak makan seafood punya pasal kan.nak balik perlis tak tau lagi bila..
paling sedih sotong goreng tepung..dah mcm sotong goreng minyak.makan tak abis pun.nasib tomyam & ketam dia sedap.ikan bakar tu just letak kunyit ja.& air asam sedap..nasib gak kan..argghhh..tak sabaq nak balik perlis p makan kat kola perlis..tungguuuuu...





tu bukan tangan aku



Memang tak sempat nak snap pic. makanan sampai terus berebut2 makan sebab lapaq tahap gaban.kes jimat la katakan.makan sekali saja..kihkih..ada anak ni semua kena laju je.takde masa nak santai2.sebelum cik kak mengamuk baik cepat cepat..elok ja abis makan dia dah hok hek hok hek.kan baru pas berry,mesti la dia lapaq.pukul 730 pm baru siap.makanan sampai selepas sejam lebey menunggu..sapa nak p ,elok la p awai.aku tgk pas maghrib makin ramai ja manusia.


Btw, ini pulak hadiah besday -self reward..baru sampai.order dari princess victoria . akak ni best ,servis pun cepat.payment settle terus post.
Ni hadiah tertunggak sempena besday aku bulan Nov ritu. baru sampai sebab pre-order. apa dia eh........

ting tong tadaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.







Takde mende best pun,cuma aku dah lama dok aim beg nih.masa p usa dulu, aku tak beli pun masa p factory outlet sana.so, sempena besday ,saja gatai reward tuk diri sendrik..takdak motip pun.yang pasti hujung tahun 2013 ni baru beli beg baru.setahun sekali sebab posa..sebabnya end of the year kan ada sale..haha..

Ok.bye.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...