LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, January 18, 2013

Lunch kat Flora Kafe,Ampwalk ampang

As salam.

The Ampwalk tu kat mana eh..sedih sangat kan.aku kalau tak kerja sini ingat tau ka kt mana tempat ni.Sudah lah begitu ,tempat nak makan pun sedih.kalau sekali sekala singgah ok la.ni ,yang kerja nak msk 3 tahun kat sini..sedih ok.

Ampwalk ni nama je mall ,tapi bkn boleh sopink mcm kat klcc tu..boleh cuci mata.ni, tesco pun tak lepas.sebab bangunan opis.ada la 4 restaurant..ko imagine ,tak muntah darah kalau hadap benda sama hari2.dah la tu ,harga semua 10 hengget kt atas.tensi ok.so, selalu aku p makan kat warung belakang atau kat sekolah apa ntah tu..join bebdk sekolah..haha..janji murah udah.

Tadi saja gatal nak makan buffet kt Flora Kafe tu.harga RM22 nett.dulu masa kafe ni baru naik, murah je rega.rasa pun sedap.lelama...sedih..dah makin mahai..kualiti...hurrrrmrmrm.sebab takde choice .tgk lauk cam ok je.so,masuk je le.kalu makan ala-carte situ campo air je dah RM 20+ baik makan buffet ye dak.

Kalau korang tgk press conference schawal tu, familiar kot.depa buat kat sini le.dynas yang jadik mc.masa tu dia tgh preggy lagi.aku pun sama boyot.tapi dia meletop sgt.cun.
Owner kafe ni byk buat wedding.nama kafe pun floral.so,deco mmg cantik.masa si marion counter tu kawin,dia la supply bunga tu.pastu kan,bunga2 tu jadik props kat kafe dia.suke la fomfuans masuk.terpengaruh dgn deko cantik.ye la,makan tak sedap,tapi tempat cantik ok la kan..


nak raya cina dah tukar tema dah



macam kat korea tak.ala2 spring gitu



Sebab buffet ,jadik aku bantai nasi 2 pinggan.ada ayam masak lemak,sup ,sotong masak hitam,telur taucu,sambal jawa,tempoyak pucuk ubi.semua bedal kecuali sotong ngan tempoyak.tak sukeeee...

Pastu ada mee jawa.dessert nya kek marble & pengat labu.air biasa le sirap selasih.kalu order ala-carte tak silap aku sirap bodo tu rega RM5 lebey kot.gile mahal mencekik.sebab tu nk mkn kat sini baik go for buffet.harga lagi murah dari ala-carte.aku penah order lontong + air dlm RM 25 kot.pastu setahun aku tak datang.boikot katanya.ni baru msk balik.kihkih..


ni trip pertama

mee jawa

So,tema nya..kalau p flora go for buffet.sedap & berbaloi.tapi buffet bukan tetiap hari..nasib la bila ikut suka hati dia je nak buat.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...