Wednesday, January 16, 2013

Hai..saya sudah pandai....................

As salam.


Ada orang tu dah mula minat dgn makanan..I mean, really interested..tahap orang kunyah dia bleh tiru..siap ada aksi telan air liur lagi.before this,she did shows interest tapi like pandang pandang jeling jeling je.
Is it a sign that I need to start introduce solid food to her ? Hmm..tunggu la apa paed ckp masa jab sabtu karang.


excited tgk makanan

minat dgn boys..gulpppsss


Lagi ,dah pandai pulak tgk kartun.Eryna selalu malam mmg kaki ngendeng kat omak nya nih.Pastu ,abah nya pasang citer chipsmunk ,dia mcm suka.tapi, masa tu aku assume dia suka tekan keyboard je kot.

But, smlm sebab cik kak sooo hyper ,dah tak tau nak wat gena dah.dia kan dah pandai melunjur.penat kejar satu hal.dah buat benteng pun lolos kot.
Pastu semua benda jumpa nak masuk mulut.toys tu dia bo-layan.jemu kot.last2 aku bukak je kartun.memula Mr Simpsons tu..
eh..member tetiba senyap.sekali citer tu 5 mins je.
dah habis.member terus kembali ke asal..mahu mengganas..laju2 bukak disney channel.ada kartun apa tu..Timmy Tippie..entah..xsure.member pusing,baring atas riba, siap eksyen tgk.Eh...dia mcm paham je.agak nya dia suka tgk objek yang funny kot.mcm "eh..ni member aku ni".. 0_0 .


posisi 1 - layan mr simpsons

posisi 2- layan tommy tippee


So far kami adalah gadget free kat umah ni.takde nak pasang lagu kartun ke ( harap kan music yg kuar kat toys dia je le ) .kartun pun baru nak start warm up.
Ntah, aku rasa selagi boley bertahan tak kasik dia hadap gadget2 tu,mcm malas nk kasik.kang start takut ketagih.
Laptop kt umah tu pun dia dah tau function nya.ada time dia merengek nak lap top tu. -_-

Semalam jugak, aku saja buat bunyi2 'binatang' sebab ada beli cloth book pic animals.suka ok..siap gelak kuat2.tu pun sebab dapat update from babycenter yang baby at this age ( actually since 3 mths ) dah boleh faham bunyi ,attract to music all..
Sian member kan..selama ni punya la dia bosan asik main benda sama.padahal benda yang sama tu jugak berguna cuma kena ada tambahan sound effect...ok..malam ni onwards dah tau apa nak buat.. T_T

Ni view waktu pagi...ada orang kena kubu tahanan...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tolong..tolong..kena kepung



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...