Thursday, January 31, 2013

Eryna yang sangat aktif

As salam.

Eryna memang aktif.sejak dalam perut pun mmg dah aktif. Sekarang ni balik umah, dalam car seat tu dia tak mo duk position baby dah.nak duduk.amboi,duduk pun kena pegang ,eksyen ni.
Nak amik gambar susah yang amat plak tu.asik gegar manjang.mana tak nya, dia asik gerak sana sini.

Eryna suka sebut "abu..abu" ..so,hari2 aku akan tanya dia.."abu ,mana abu ??" nanti dia gelak2 balas balik "abu..abu"..laki aku cakap, dia nak panggil abah tu ,tapi tak gheti..haipppp..mana bleh panggil abah lagi..panggil mama dulu plssshhhh.. -_-

Selain dari suka meyembur ,dia jugak suka tarik semua barang dlm rumah.aku dah sound laki aku, tolong letak lap top dia atas meja makan.sebab aku makin cuak tgk eryna skang laju sangat p kat wayar kat situ.dah la dok letak atas meja kecik tu.buat nya dia tarik wayar ,dgn lap top berat tu..uiii..tak mau la nak imagine bukan2.


hai..saya lah eryna bam bam

demam2 pun kemain lagi "abu..abu.."

hari tu masa cek up berat dia kan 8.4 kg.tapi pas demam jadik 8 kg.aik..dah turun..padahal susu minum.tapi,ye lah,masa demam dia kan muntah pastu bila minum balik ,tak sebanyak tadi.balik kg lak, ramai org melayan..dia sibuk nak main saja.aktif tak hengat la..

Doc koshi tak advise solid food lagi until reach 7 mths.sebab dia kata eryna dapat semua khasiat from bfeed.alhamdulillah.lega la sebab aku pun takmo intro awai sgt. Rasullallah pun menyusu sampai 2 tahun kan.plus lega la tak yah masak lagi..wahaahahahaa..*evil laugh*

Cer teka apa dia sedang lakukan di bawah ????







Kejadian berlaku hari yang sama ,beza masa 30 mins..

- tgh menangis ?
- tgh sentap ?
- nak susu ?


no ,no,no....

tu ..tengah teran nak yak..huhu..sampai merah2 muka. actually ,dah tukaq baju ,elok baru nak lepak minum ,tetiba member memberry lagi..huwaaaa..terpaksa la mama laju2 bawak p baby's room balik. dah la kat Jusco Bukit Raja tu baby's room cuma dalam Jusco..tensi nya..


Ini pulak hobi terbaru..selongkar barang..main botol mineral.pasni tak yah beli menan dah la.kasik botol ayaq cukup la na..save duit mama. >_<


dalam keta atas lantai selongkar barang

pic smlm..membuas takmo tidoq


Eryna oh eryna..batuk ada lagi..kesian dgr.sekali batuk dah cam org tua.bunyik cam nak muntah, tapi bunyik je lebih.last tuesday ,masa jumpa Dr Chua ,kena neb sebab ada wheezing sket.dr kata sket je la.sebab dia batuk & flue kan...

Ingatkan nak menangis..tapi cik kak ni kemain lagi..masa neb dia sibuk nak jilat pulak mask tu..alahai..sabo je lah.tu yang kena pegang kepala tu sebab dia dok gerak sambil jelir2 lidah ..
Good girl sangat tak nangis kan..hehe..





After that .doc check balik dah ok.dapat la ubat kasik kuar kahak.now better.tapi,still ada batuk sebab mama pulak kena jangkit..uhuk uhuk..sian eryna...


kesayangan mama..tgk..pic eryna saja penuh tau..busyuk shembamsss




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...