LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, January 2, 2013

Eryna first time demam

As salam.


24 dec tu Eryna demam.uwaaa..sedihnya hai anak mama demam.mentang2 anak sorang ,date anak demam pun ingat tu. cer tunggu ada lagi next next..apa pun tak ingat.
Actually , i was first sick on wed. ntah kenapa tetiba demam.rasa seram sejuk ,pastu suhu tinggi..khamis msk opis.esoknya package pulak dgn selsema & batuk.hai hai..konfem la melepek.selalu kalu demam ok lagi nak p keja, but sejak fully bf ni ,agak nya Eryna dah took all the antibodi ,di samping pertambahan usia...maka nya mmg tak daya lar .

Patut nya ,on sabtu p Pangkor. asben ada reunion ngan member2 skool dia.tapi dah tak daya tu lepak umah je la.rest betul2 rest la kira..tup tup hari isnin ,pagi tu bangun tido amik Eryna dari bb cot rasa dia panas..homai..dup dap dup dap nih..dah agak mesti jangkit.mana tak nya ,mama nya asik kung kung sambil bf...sian si bulat tu.
Check suhu..aramak..sudah 39 c.melompat nih .kol dr serena ,cuti la pulak.esk nya nak krismas pulak.so, trus nak p demc.tunggu asben balik, smpi spital sejam la jugak tu.nurse suh bwk p emergency je.terus masuk ubat bontot ,pastu depa mandikan dia.check balik..dah turun dlm 38.5 c camtu.jumpa doc pastu balik.kalau in 3 days still demam kena amik darah..suspect viral..huhu..sedih omak nih kalau dia kena amik darah..takmo takmo..



sian baby mama melepek je..tapi dia aktif je siang hari


tido style baru pulak



pastu rasa suhu dia dah turun ,after makan, check tgk dah turun smpi 37 gitu.lega..tapi..malam tu suhu naik balik smpi 38 c..aramak..takut nya lagi..bagi ubat dia muntahkan pulak.padahal siang tadi bukan main happy telan ubat stroberi tur.dia dh pandai..tau dia tu ubat..hai la tembam.
solution : masuk ubat bontot..jeram dgn air sejuk..turun balik suhu..hoish,ngeri  betul anak sakit nih.tak senang duduk nih.


alhamdulillah..hari ke 2 she's getting better. ..maka selama 5 hari lepak2 di umah mengadap Eryna.risau nih takut p kat pengasuh tak nak botol pulak.asik ngempeng je.dah la botol susu tu dia main tolak sebab tau ada ubat dlm tu.tapi,semalam,naik sket dlm 37.3 gitu..terus tampal kool fever ,letak vicks pastu letak air asam jawa.pagi tadi dah elok betul dia.kol pengasuh pun dia kata minum je susu.tak demam..phew....

Gitulah dah jadik mak mak ni.anak demam mak nerves.semoga Eryna terus sihat.orang kata ,demam tu bagus means body dia tgh lawan virus.bagus bagus..karate saja itu virus..haipppppppppppppppp.......



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...