LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, January 14, 2013

Burger Yazid bakar seksyen 7...errr..nape tak best

As salam.


Petang smlm rasa cam nak p sek 7 butik sugarscarf , sweetlikemarshmallow & juga radiusite..konon la planned begitu. 
Sebelum tu ,planned juga nak makan ais kacang sedap kat sek 2. tapi, hampun..parking full sokmo.tau la student area ni camana.student skang kan kaya2 belaka.semua pun bawak keta kan.of cos la keta mak bapak.untung ler..aku dulu,menapak je dari hostel cempaka tu terus ke sek 2.tunggu bas lambat sgt kan.

Pastu tetiba dpt plak cadangan dari en asben..dia p sebut pasal burger bakar.lalu la tekak rasa nak try.lantas laju2 p seksyen 7.lupa kan ais kacang tu.tensi tunggu parking tak dapat2.
Kat sek 7 pun sama..keta bersusun kat traffic.rasa nya jual apa pun laku la kat sini.semua full.dgn gulatis tu pun penuh umat.aih,nak buat baju sempena thaipusam kah ? >_<

Sebab lapo, kita makan dulu.pusing punya pusing tak jumpa pulak mana gerai yazid burger ni.goggle lagi, upenya kat belakang Unisel tu lar.so,kuar balik..kat belah sini rasa bernapas sket.
Belah I-city nun,hadoi..sesak sgt..penat tgk. T_T

Kedai ni kat food court anjung.upenya food court tu kena turun ke bwh.menjunam betul tangga dia.ala2 ayu begitu nak turun.kalu tak mau terkangkang di situ.
Ingat lagi last p sini.masa tu restoren jual mee udang yang kunun best tu msk JJCM.masa tu kan preggy ,terasa2 je kelazatan mee udang tu masuk perut.
Standard lah, kalu hari ni msk JJCM ,jgn harap lah ko pegi dpt makanan ye.nak dpt tempat pun jgn harap.

Aku tunggu more than hour nak duduk ( dgn boyot nya,rilek je suma org setakat tgk la kan aku berdiri terpacak situ ..nama nk hulur kerusi ke tak le kan..mcm takut sgt aku amik tmpt depa kan ).
Tunggu lagi sejam nak dpt order, last2 order yang dtg..mmg tuuuuutttt sgt..mee adalah rasa sos semata.menangis ok makan.udang plak tak fresh.
Aku tak le salahkan kedai tu.depa pun aku rasa ter shock tgk customers tetiba penuh.maybe kalau pegi selepas tempoh bertenang tu rasa nya mmg sedap kot.entah.tapi..aku mmg tak p dah kot.hihihi..

So,yang stall yazid tu.lega la orang tak ramai.upenya tak dak pilihan daging.aku ingat ada la daging ayam ka,kambing ka,apa ka..masa order ,dia cuma tanya nak size apa.
Ada 3 size , 250 g ( RM10 ) ,500 g ( RM 20 )  or 1 kg ( RM 40 ) . tambah mende2 kena extra charge.
Aku amik size 500 g ,sebab nya kalau amik yang kecik tu mcm tak cukup je nk mkn 2 orang.ibarat makan burger biasa tu size dia.kecik kot.

Tunggu kejap xsampai 10 mins..dapat le si gemuks tu...




rupa paras nya

Memang gemuks.ibarat 4 ketul burger di gabung kan.
Tak sabar nak ngap...

Tapi...hasil nya...mengecewakan..
Ye..inilah yang aku notice bila makin glemer..makin byk branch...

Komen aku...daging nya sejuk.yes..bukan panas as if bila ko order dia terus grill/bakar/what eva lah.
sayur cuma salad & hirisan mcm coselaw yg sket je dia letak.
mayonis ,sos ,cheese..sedih oiiii..mcm nak tak nak je letak
roti plak..keras..kan ke molek ko letak marjerin pastu panaskan atas pan..
daging..besar sebab buat sendiri kan..but rasa rempah semua mcm hilang.aku cuma rasa blackpepper sos je lebey..

Jom tgk bila di potong :



tak rasa nak lagi



Aku taip ni tgh lapar..tapi serius tak rasa tempting langsung like ko teringat ingat ke.baik beli burger jual kat stall sek 2 tu.nama stall tu Mac Dollah...serius terbaik.siap sayur melimpah..mayo,sos semua best.sedap lak tu.

Masa preggy aku penah craving burger ni.asben p beli balik dari opis dia.from shah alam bawak balik umah kat kota damansara nih, dgn jem..dalam 30- 45 mins..still panas ok.gigit ja daging tu terasa abis semua bende..

So,aku tak pasti burger bakar ni apa yang best.apakah happening sebab burger ko besar.daging resipi rahsia  yang aku rasa cam baik le aku beli minced meat pastu kepal2 ,marinate ngan bahan2 sendiri,then masak..mcm sameeee je..hoi..menyesal bazir RM20..harapkan besar gedabak je le.

Untuk yazid burger ni, maybe nasib aku yang tak baik turn out semua tak best.sebab review kata best la apa la.aku takde le serik nak try tempat lain.cuma, di harap kan ,pemilik burger ni, sila la mantapkan prestasi burger anda.sayang lar..dah glemer sgt dah..baik p beli Mac dollah kalu cenggini kan..

Nasib ada si shembams...gigit pipi dia lagi best............

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




hmmm..kesian mama saya tak shedap ye burger tu

tapi..am happy je




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...